Eylülde doğum yapanlar da 6 aylık ücretli izinden yararlanır mı?

tam da dediğin gibi iyi oku araştır haberi..d.sonrası 8 hafta 6 aya çıkma planı var..

senin algılama+üslup sorunsalına bir şekilde çözüm bulmak isterdim ancak bu sıcaklarda pek mümkün değil.

bakanın ağzından çıkanları alıntıladım. ayrıca bakanın tv'de konuşmasını dinledim. "adam çok bariz; 4 ay'dan 6 ay'a çıkacak" diyor, ancak kesin karar vermemişler. tuhaf tuhaf haber sitelerinden tıpkı senin gibi algılayanların yaptığı haberlerden değil.

bir haberi okurken mantığı da kullanmak lazım. zararlı değil, kullanın.

doğum sonrası 8 hafta birdenbire 6 aya çıkar mı el insaf?

toplam 4 ay, toplam 6 aya çıkacak deniyor.

neyse cahilleri eğitmek gibi bir misyonum yok, hele bu sıcaklarda hiç yok. bekleyip görelim. uğraşamam...

bende çalışan bir anneyim..ve doğumu eylül 20 gibi gözüküyor bir aksilik olmazsa...

doğum izni süresi 6 aya çıkarılacak ve bu konuda cidddi anlamda çalışmalar var..doğum parası alıyoruz ya hani 100 küsürlük bir mevla normal doğum yapanlara doğum parası artacak teşfik amaçlı..birde süt izni var öğleye kadar çalışıp öğleden sonra evde oluyorsunya..artık süt izinlerinde hep evde olacaksın acil ihtiyaç duyulması halinde geleceksin diye sağlık bakanlığının çalışmaları var ve başka çalışmalarda var ama tam yasalaşmadı şuanda çalışılmaları sürüyor çünkü bu yasa ile birlikte kürtaş yasasıda çıkacak..
eylülde doğum yapacak arkşlarda yasa çıkmasa dahi eylülde o üç aylık doğum sonra izin süresi içinde çıkarsa yararlanacapız inşşş
yasada büyük ihtimnalle eylülde çıkacak meclis eylülde açılıyor...
bu uygulamanın daha önceden olamsı lazımdı yurt dışlarında bir yıl bu süre..bende sabırsızlıkla bekliyorum...

Ben de çalışacak bir öğretmen anne adayıyım hayırlısıyla. 29+4 haftalık hamileyim. Kps sınavım kendimce iyi geçti, sonuçları da açıklarlarsa öğreneceğiz ama şimdilik planlarım, hayallerim kazanmış ve atanmış olduğum üzerine. Doğumum 19 Ekim gibi olacak normal olursa, sezaryen ihtimali daha yüksek ama ben onu düşünmek bile istemiyorum. Ben de her anne gibi bebeğimle daha fazla vakit geçirmek istiyorum. Atamalar bu ay yapılacak, isteğim -tabi olursa- göreve başlamadan doğum iznimi almak çünkü hem yeni doğum yapmış hem de (ilk atamam muhtemelen doğuya olacağından) bu halde eşimden de uzaklaşacağımı düşünmek uykularımı kaçırıyor. Sorularım şunlar: Atanırsam başlamadan doğum izni alabilir miyim? Doğum izni almak için ne yapmam gerekiyor? Bu izin stajyerlik süremi etkiler mi? Yeni yasadan yararlanabilir miyim?

öncelikle hepimizde bebklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah. benimde nasip olursa 14 ekim gibi olacak bi aksilik olmazsa inşallah.öncelikle atmanız olur olmaz resmiyette göreve başlaman daha doğrusu atama kararnameni imzalayıp resmiyet kazandırman gerekli ve hemen ertesi gün ayrılabilirsin. stajerlik konusuna gelince izinde olacagın için ücretli ya da ücretsiz derslere ve sınavlara katılamayacağın için adaylığın kalkmayacak. ancak herkes memleketinde alabilse bu adaylık eğitimini ne güzel olurdu. yinede atanacağın meb ile görüşürsün. bende umut ediyorum eş durumundan tayin alıp ayrılacagım izne

arkadaşım tebrik ediyorum..

Ben de çalışmak zorunda olan bir anne adayıyım...
ve şimdiden bebişime yeterince süt verip veremiyeceğimi düşünüp duruyorum...

Madem izinlerin arttırılması söz konusu sesimizi çıkartıp
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a bir e-mail gönderelim,
çekinmeden isteklerimizi yazalım; recep.akdag@tbmm.gov.tr

bende kızlar merkla bekliyorum meclisin açılmasını. 7 kasımda son üç haftalık kısma giriyorum izne ayrılıcağım,öğretmenim eğer yasa çıkarsa 7 mayısa kadar izinli olacağım. umarım şanslı anneler oluruz:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…