Eyvah hamilelik kilolariyla basim dertte ne yapmaliyim

gunesaylin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
46
13
39
Arkadaslar su an 4 aylik hamileyim ve 5 kg aldim bile.
nasil bunun altindan kalkacagim arkadaslarim son aylari daha da cok alirsin bunun sonu hayir degil diyorlar
nasil istahimi bastira bilirim cok istahlaniorum hele hele oglenleri canim cok cekiyor yagli yemekler patates kizartmalari.... ama bunlari isteyerek yapmiyorum ne yapmaliyim akil verin

nasil bunun altindan kalkacagim arkadaslarim son aylari daha da cok alirsin bunun sonu hayir degil diyorlar
nasil istahimi bastira bilirim cok istahlaniorum hele hele oglenleri canim cok cekiyor yagli yemekler patates kizartmalari.... ama bunlari isteyerek yapmiyorum ne yapmaliyim akil verin
yanınıza etı form tarzı krakerler alın, kuruyemıs te olabılır acıkınca onlardan atıstırın ogun aralarında hem tok tutar hem de tıkar yeme ıstegınızı keser , bol bol da su ıcın ...

akşamları az yemeye çalışın ya da salata yeseniz akşam, gündüzleri benim de gözüm dönüyor patates kızartması özellikle baya dadanmıştım ama arkasında yürümeye çalışıyordum,akşamları da hafif, kilo almadım,aslında ben meilliyim kiloya ama akşamı abrtmadım.bu arada patates kızartmasını ben bıraktım 1 haftadır çünkü kızgın yağda kızaran şeyler bebeğe zarar veriyormuş http://www.haberturk.com/saglik/haber/795740-gebeler-patates-yemesin bu tarz şeyler okudum, okumanı tavsiye ederim canım

arkadaslar cvplariniz iicn tskler ama ben butun gun buroda calisiyorum ve oturarak calistigim icin sanirim o yuzdende kilo almak kolay oluyor . 5 kg 4 ayda cok dedi doktor ilk 3 ay kilo bile alinmamasi gerekiyor normalde daha bebek kucuck dedi. son aylarda daha cok alicaksin dikkat etmelisin dedi cunki boyum cok kisa. simdi dun bunlari duyunca acayip uzuldum ve su agzimi tutmasini bi turlu beceremiyorum kafayi kircam

Valla oyle de gidebilir ama kendinizi tutarsaniz hizli kilo almaniz yavaslar. Ben de ilk uc ayda 5 kilo aldim hizli kilo alan ve veren biriyim hic bulanti da yasamadim istahim aşırı açıktı. Yedim yattim hep kafami kaldiramiyordum oylece aldim kilo son uc aydayim ikinci trimesterda yavasliyor iştah acikligi. Suan cok normal yiyorum ama aldim alacagim kiloyu zor hareket ediyorum bu sicaklarda.
hayatimda tatli yemezdim tatli aserdim hep hakki tatlı olayi tuttu bende:)
Kilolu hamilelik sana zor olur keske tutsaymisim kendimi diyorum simdi.

Ben kiloya çok takan bir insanim ama hamileligimde aldığım her kilo beni sevindiriyodu. Hamileligimin devam ettigini gosteriyodu. Çok takma kilona dikkat etmeye calis ama kilo aldığın için uzulme de. Veriliyo hepsi dogumdan sonra. Allah hayirlisiyla kucagina almayı nasip etsin

Öğlen çok acıkıyorsan akşamları daha az ye, yani dengelemeye çalış. Bir de tabiki bol su hem mideni doldur daha az acıkırsın

arkadaslar cvplariniz iicn tskler ama ben butun gun buroda calisiyorum ve oturarak calistigim icin sanirim o yuzdende kilo almak kolay oluyor . 5 kg 4 ayda cok dedi doktor ilk 3 ay kilo bile alinmamasi gerekiyor normalde daha bebek kucuck dedi. son aylarda daha cok alicaksin dikkat etmelisin dedi cunki boyum cok kisa. simdi dun bunlari duyunca acayip uzuldum ve su agzimi tutmasini bi turlu beceremiyorum kafayi kircam
iki ablam var ikiside en az 30 kilo aldı hamileyken doğum yapınca verdiler şimdi tığ gibi ikiside hemde iki çocukları var, ben 16 kilo aldım toplamda 12 kilo verdim 4 kilo kaldı yani bence takma kafana hızlı ve çok alıyor olabilirsin ama hepsini anında vermeyeceğini nerden biliyorsun bünye meselesi bu. stres yapıp bebeğinin gıdasını da kesme abur cubur yemediğin sürece her yediğin bebeğinin bünyesini kuvvetlendiriyor sonuçta. doktor kilo konusunda sorun görürse diyet öneriyor zaten. kendini doktoruna bırak ve mutlu mutlu günleri say bence.

Canım bak öncelikle sağlıklı olandan yana tercih yap; yanında fındık, üzüm, ceviz hurma gibi şeyler bulundur. Miden kazınınca bunlarla bastır.
Sonra bol su iç. Su tokluk hissi de veriyor .
Kızartmaymış, basit karbonhidratlarmış onu kilo sorunu olmayanda yememeli zaten.

Normalde kilonuz nasıl yani kilolu mu hamile kaldınız. Açıktığın zaman ceviz yoğurt meyve yiyebilirsiniz. Kesinlikle şekerli yağlı seylerden hamur işlerden uzak durmak gerekiyor. Tabiki canımız istiyor ama ölçüyü kaçırmamak gerek.

ben 50 kg ile hamile kaldim ama daha 16 inci haftada 55.500 ciktim doktor kontrolunde de doktor bana dikkat ediniz gunes hanim bu sizin icin saglikli degil kucuk bir karin yapiniz var boyunuz 1.55 yurumekde zorlanirsiniz son aylarda daha cok kilo aliniyor dedi. nefes darligi cekersiniz dedi. ama istahliyim diyorum. ben eskide 1 dilim ekmek le doyardim arkadaslar oglenleri 4 dilim yiyorum aksamlari da kizartma turu olunca valla ekmek cok yiyorum. kofte 4 tane yerdim simdi 7 taneyle doyuorum cok tuhaf bise bu anlamadim biseler oluyorrr.

bir haftada 3 kilo verdim bende kendime bakınca mutlu oluyorum yavaştan.
isterseniz herşey olur ki üşengecin tekiyim yani. Metabolizman hızlansın diye yeşil çay içtim su çok içtim ekmek sadece kahvaltıda çavdar yedim onun dışında yok akşamları çorba öglende işyerinde ne varsa pilavı makarnası hariç yedim. birden böyle kesince kilo kaybı oldu.

valla öyle iştahım olmadı olmamasına rağmen de 8-9 kilo aldım..

bn 76 kilo ile hamile kaldım şu an 77.4'üm dikkat etmek zorundayım açıkçası öyle herşeyi yemiyorum peynirim sütüm yoğurdumu meyvemi eksik etmem ama abur cuburdan kaçıyorum cnm tatlı istedimi dondurma veya kuru kayısıyla bastırıyorum bunu hem doğumum kolaylığı hem kendim için yapıyorum bu sadece senin elinde

hamileyim diye iki katı yemedim herkesin sen hamilesin ye sözlerine aldırış etmedim kendime düzen kurdum çalışıyorum ofise evden zeytinyağlı yemekler yapı getiriyorum ofiste makarna varsa yemem evde eşimle yerim ekmek zaten çok uzun zamandır yok bnde menemen falan olursa yerim böyle bandıra bandıra

kendini kontrol etmek sadece senin elinde cnm :) herzaman böyle olacak değil arada kaçamaklar yapıyorum bende :):)

ben 50 kg ile hamile kaldim ama daha 16 inci haftada 55.500 ciktim doktor kontrolunde de doktor bana dikkat ediniz gunes hanim bu sizin icin saglikli degil kucuk bir karin yapiniz var boyunuz 1.55 yurumekde zorlanirsiniz son aylarda daha cok kilo aliniyor dedi. nefes darligi cekersiniz dedi. ama istahliyim diyorum. ben eskide 1 dilim ekmek le doyardim arkadaslar oglenleri 4 dilim yiyorum aksamlari da kizartma turu olunca valla ekmek cok yiyorum. kofte 4 tane yerdim simdi 7 taneyle doyuorum cok tuhaf bise bu anlamadim biseler oluyorrr.

Minyon tipli bayan olduğunuz için sonraki aylarda biraz sıkıntı olabilir evet. Aksamlari yuruyus yapabilirsiniz hareket onemli cunku.Hamileyken acayip iştahlı oluyo insan bende sürekli acıkma halindeyim. Bir de kilolu hamile kalınca herşeyi yememeye dikkat ediyorum. Şimdiye kadar sadece 1 kilo almışım..

Yaaa ben neden kilo veriyorum diye düşünüyorum keşke bulantılarım olmasada yemek yesem ben butun bir günü bir küçük paket susamlı çubukla geçiriyorum artık suda midemi bulandırıyor bende öyle zayıf biri değilim 1.69 boy 80 kilo varımdır gerçi ben kiloyu popo basende saklıyorum bel ince göğüslerim küçük olunca belli olmuyo ama yine de vermek istemiyorum çünkü yiyememek çok kötü

X