• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ezberi kuvvetli olanlar rica etsem bir bakar mısınız

mutlumuyuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
54
0
46
Adana
yarın sınavım var ve ezberlemem gereken cok sey var ezberlemenin yollarını istyrm sizden en kolay nasıl ezberlenir herkes ezberleme yöntemini yazabilir mi acaba ?

kırılma ama da, birsürü ezberleyeceğin şey varsa foruma takılmayıp ders çalışsan daha iyi olmaz mı?

öneriye gelirsem, hikayeleştirerek çalış.

en etkili yolu yazarak ezberlemektir canım.ezberledğini iyi anlamak için okudugun şeyi yazacaksın kagıda ezberledğin şeye bakmadan..

tecrübeyle sabit..ezberim kuvvetlidir..:34: ben bu şekilde çalışırdım sınavlara birincilikle bitirdim okulu defteri ezbere bilirdim:31:

bir melodiye ezberlemek istedigin seyleri uyarlaya bilirsin ... yani sarki söyler gibi :32:

yada önemli seyleri kisaltabilirsin ... yani sadece üzerinden gecebilirsin

yazarak ezberlerim genelde daha dorusu bi kere özet çıkarrm. snra onlara çalşrm kendi yazm gibisi yokk

en etkili yolu yazarak ezberlemektir canım.ezberledğini iyi anlamak için okudugun şeyi yazacaksın kagıda ezberledğin şeye bakmadan..

Tecrübeyle sabit..ezberim kuvvetlidir..:34: Ben bu şekilde çalışırdım sınavlara birincilikle bitirdim okulu defteri ezbere bilirdim:31:

maşallahhhhhhhhhhhhhhhh :)

Gün içine bol bol tekrar tekrar oku.

Geceleyin kalk tekrarla.

Çok faydasını görürsün:34:

Son düzenleme:
yarın sınavım var ve ezberlemem gereken cok sey var ezberlemenin yollarını istyrm sizden en kolay nasıl ezberlenir herkes ezberleme yöntemini yazabilir mi acaba ?

konsantre olup sınav olucağın konuyu 4,5 kez okumanı tavsiye ederim..

Son düzenleme:
Canım diyelim bir paragraf var ezberlemek istediğin ilk önce ilk cümle sonra diğer cümle sonra üçüncü cümle gibi ezberle .
Ben hep böyle yapıyorum herşeyde..
Faydasını görürsün :34:

ezber yerine anlamaya çalışarak özet çıkar.ezber uçar gider.mantık silsilesine oturtursan daha kolay gelir aklına.hayatımda formülleri bile ezberlemedim.bol bol oku,özet çıkar,mantığını anlamaya çalış konun herneyse ve buraya fazla takılma .iyi şanslar..

sesli tekrar et kesınlıkle faydasını göreceksin. Hatta ben aynanın karşısına geçip sesli olarak okuyorum arkadaşlar bana deli deselerde işe yarıyor :)

Canım benim ezberim de kuvvetlidir ama bu neyi ezberleyeceğine bağlı bir durum..

Örneğin; bir yazı ezberleyeceksen arkadaşların dediği gibi yazarak ve çalışarak aklında tutabilirsin. Ama madde madde olan bir konuyu ezberleyeceksen, hepsini bir sıraya diz ve baş harflerinden anlamlı bir kelime oluştur. O kelime aklında kaldığında baş harflerini bilmiş olacaksın ve zaten maddelere çalıştığın zaman kolaylıkla aklına gelecektir.

Şahsi fikrimi sorarsan ezberleme özetle öğrenmeye çalış.. Ben üniversite de bölümü ikincilikle bitirdim ama şuanda aklında ne var dersen hiç birşey yok.. Hep ezber yapmak zorunda kalırdık derslerde ama çok yanlıştı. Şimdi konulara bakınca az çok fikrim var, ne anlatıldığını hatırlıyorum ama detayları ezberlediğim için hatırlamıyorum. Ezber yapmak marifet değil canım, bir zeka göstergesi de değil, önemli olan çalışmak-çalışmak-çalışmak :34:

Canım ezber yapacaksan eğer sözelse kendi duyacağın seste yüksek sesle oku sonra sessiz oku aklında kalanları yaz,karalama kağıtlarına sürekli yaz,yaz..sonra hatırlamanın kolaylaştıracak kısaltmalar yap..mesela maddelerin baş harflerini sırasına göre al onlardan kelime yapmaya çalış..ya da benzetim yöntemini kullanabilirsin..çalıştığın konu sana neyi hatırlatıyor neye benziyor onunla eşleştir..gece uyuyamadan önce ders dışı bir şey yapma direk oku çıkardığın notlara bak,sabah da erken kalk çalış..kolay gelsin canım..ben de çalışıyorum ama ezber değil benim ki..

Back
X