Ezo Gelin - Show Tv

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.859
29.778
60
Ezo, annesini ve babasını küçük yaşta kaybetmiştir. Çok çocuklu yakın bir akrabasının yanında biraz evlatlık, biraz besleme gibi büyütülür. Oldukça zeki, hırçın, isyankar yaradılışlı bir kızdır. İlkokul ve ortaokulu bitirdikten sonra okumasına izin verilmez. O da tarlada bahçede canını dişine takarak çalışmaya başlar. Büyüdükçe güzelleşen, güzelleştikçe de köydeki delikanlıların ilgisini çeken Ezo’ya kimse bir türlü yanaşamaz. Bir kere kız çok hırçındır ve tepesi atınca ne yapacağı belli değildir, kaldı ki, köyün en yakışıklı delikanlısı Ömer de Ezo’nun kalbini çoktan çalmış, cebine koymuş ve askere gitmiştir.

Asker yolu gözleyen Ezo, hasretliğin son günlerini saymaktadır artık. Ömer’in teskeresini alıp köye gelmesine, babalığından kendisini isteyip gelin etmesine sayılı gün kalmıştır. Köyün en varlıklı adamı Bilal Ağa, Ezo’ya talip olup zaman zaman zorluklar çıkarsa da vuslata mani olamaz. Ömer ve Ezo şanlı bir düğünle evlenirler. Mutluluğun doruğundadır iki genç. Ömer’in baba evinde Demirci Dinar Baba, Hacer Ana ve Ömer’in kardeşi Cin Ali ile mutlu mesut bir hayta başlarlar.

Artık onca insan bir tek demirci ocağından nasiplenmeye başlamışlardır. Ancak Ömer’in, Ezo’yla kurduğu yeni yaşantısına dair düşleri, idealleri vardır. Sonunda Ezo’yu da ikna eden Ömer, asker arkadaşı Recep’in iş teklifini kabul eder ve uzun yol şoförlüğüne başlar.

Önceleri her şey iyi gider, genç çift geçimlerini rahat rahat sağlamaya başlarlar ancak ilerleyen zaman birçok acı sürpriz getirip koyar önlerine. Ömer’in kullandığı kamyon bir gün saldırıya uğrar ve Ömer’in ölüm haberi ile yanıp kavrulur bütün köy. Canı herkesten çok yanan Ezo bir türlü inanmaz Ömer’inin öldüğüne. Gece gündüz demeden kocasının yolunu gözlemeye devam eder. İnsanlar delirdi deseler de onun için Ezo, Ömer’den asla vazgeçmez..

Gün gelir Ezo, yaralı bir kalp ve bir avuç hatırayla yollara vurur kendini. Artık hem töreye, hem hayata hem de ayrılık acısına tek başına kafa tutmak zorundadır. Kalbinde ve hayallerinde yaşattığı Ömer’den güç alır Ezo, dimdik durur her zorluğa karşı. ‘Hiçbir rüzgara boyun eğmem artık’ diye düşündüğü bir gün alt üst olur bütün yaşamı; o gün, öldü sanılan Ömer’i, sevdiği, ömrünü verdiği adamı kanıyla canıyla tekrar karşısında gördüğü gündür
 
Ezo Gelin kendini asacakken ahırın çürük kalası kırılır ve kurtulur. Ancak bu hamlesi onu hiç beklemediği bir çıkmaza sokacaktır.

Ali, Recep’in elinden kurtulup döndüğü evinde karşılaştığı manzara karşısında şoka girer. Babası Dinar’ın, Ezo’yu Bilal Ağa’ya vermek istemesine inanamaz. Baba oğul tartışırlar. Bir tarafta sevdası Meryem, diğer tarafta ablası bildiği Ezo, şimdi Ali’yi çok zor bir seçim beklemektedir.

Ezo ise yüreğinde Ömer’in acısıyla kıvranırken , hayatını cehenneme çeviren töreyle başa çıkabilecek midir?

Bilal Ağa ise tam ele geçirdiğini düşündüğü anda yine Ezo’yu kaybetmeye tahammül edemeyecek ve yapmadığını bırakmayacaktır. Meryem, Ali’ni dönüşüne çok sevinecek ancak bir yandan töre bir yandan Bilal Ağa kabusu, genç aşıklar kavuşabilecekler midir?

Ömer artık her şeyi hatırlamıştır ancak can borcu olan Fatma’yı bırakıp gitmesi hiç de kolay olmayacaktır. Ömer sonunda türlü zorluklarla köyüne dönmeyi başardığında onu beklenmedik bir sürpriz bekliyor olacaktır.
 
Ömer, Ezo ile Ali’nin evlendiğini duyunca kahrolur. O öfkeyle gömülü parayı alır ve geldiği gibi gecenin sinine karışıp köyü terk eder. Ancak gitmeden önce yalnız Ezo’nun anlayabileceği önemli bir işaret bırakır.

Bu işareti gören Ezo köyde deliler gibi koşturup Ömer’i aramaya başlar. Dinar ve Ali onu zorla zapt ederler. Artık iyice delirdiğine inandıkları için Antep’ten ebe anası, bir doktorla koşa koşa gelir.

Öte yandan Hasan’da gece sisler içinde Ömer’i gördüğüne kimseyi inandıramamaktadır. Herkes onun sarhoş olduğu için hayal gördüğünü düşünmektedir. Tüm bu olaylar köyde çeşitli hayalet dedikoduları başlamasına sebep olur. Bilal Ağa da bu dedikodulardan işine geleni benimsemekte gecikmez.

Ali ve Meryem cephesinde gelişmeler hızlanırken hapisteki Recep’i kötü bir sürpriz beklemektedir. Namlı eşkıya olan babası Ballı Ağa ve metresi Nur El Hayat, Antep’e gelirler. Ballı Ağa, dostu generale neler olduğunu öğrenmek istemektedir.

Fatma bir başına ilk bayramını geçirmeye hazırlanırken Ömer de yaşadığı şoku atlatmaya ve hayatını toparlamaya çalışmaktadır. Bundan sonraki adımı ne olacaktır? Deliler gibi sevdiği Ezo’dan vaz mı geçecektir?

Günlerce ilaçlarla uyutulup sakinleşen Ezo’nun aklında ise tek bir düşünce vardır; Ömer yaşıyordur ve onu bulacaktır ama nasıl?
 
Ömer, olanı biteni Ballı Ağa’ya anlatırken Ezo da onu korumak için elinden geleni ardına koymaz. Oğlunun bir şeyler çevirmekte olduğundan şüphelenen Ballı Ağa da sonunda gerçeği anlayacak mıdır?

Bu arada köy basıldığı için celallenen Bilal Ağa’yı da ilginç bir sürpriz beklemektedir.

Ezo ise Antep’e gitmek konusunda kararlıdır. Ömer onu durdurmak için yapmadığını bırakmaz. Acaba Ezo nihayet kaderini kendi ellerine alıp yollara düşebilecek midir?

Bu arada zeytinciliğe başlayan ve yepyeni umutlar besleyen Doğanpınar köylülerini Bilal Ağa’nın hazırladığı kötücül plan mahvedecektir. Olana biten karşısında deliye dönen Ali ise yaptığı çıkışla Meryem’le geleceğini büyük tehlikeye atacaktır.
 
Meryem’in kaçırıldığını öğrenen Ballı Ağa küplere biner. Köyü birbirine katar. Bütün her şey ayarlanmışken, düğünün iptal olacağını söylemek Ballı’nın itibarını sarsacak bir durumdur. Ballı bu yüzden Meryem’i kim kaçırmış olursa olsun, bunun cezasını ağır ödeteceğine ant içer. Ballı’nın hışmına uğrayan Bilal, kızı Ali’nin kaçırdığını söyler.
Ali’nin Ömer’in kardeşi olduğunu bilmeyen Ballı’ya bu gerçeği Recep açıklar. Recep’in planı tıkır tıkır işlemektedir. Ali’nin Meryem’i kaçırmasına ön ayak olarak, hem Meryem’le evlenmekten kurtulmayı, hem de babasının Ömer’le ortaklığına taş koymayı planlayan Recep amacına ulaşabilecek midir?
Ezo’nun kalbinde hala yeri olduğunu duyduktan sonra kafası iyice karışan Ömer, Fatma’yı evde bırakarak Ezo’yu hastaneye ziyarete gider. Emre taburcu olmak üzere olan Ezo’yu eve bırakmayı önerir. Buna kulak misafiri olan Ömer Ezo’yu kıskanır. Hızla odaya dalarak karısını kendisinin bırakacağını söyler. Acaba Ezo, Ömer’le birlikte gidecek midir?
Ömer Ezo’yu geri kazanmaya çabalarken, evdeki karısı Fatma ise onu kendisine bağlama hayaliyle kendisine bakım yapmaktadır.
İşin içinde Ömer’in de olduğunu öğrenen Ballı Hasan’ı rehin alır ve Ömer’e haber verir. Ömer’in hatırı Ballı’yı yumuşatmaya yetecek midir?
Olan biten hiçbir şeyden haberleri olmayan genç sevdalılar Ali ve Meryem mutlu bir şekilde uyanırlar. Nikah memurunun gelmesini bekleyen Ballı ve Bilal’e yakalanmadan muradına erebilecek midir?

ALINTIDIR
 

Cok güzel bir dizi.Her hafta izliyorum.Son bölüm süperdi :1yes2:
 
kızlar yaaaa,, dün gece ali,nin ölmesine sinirrr oldummm sinirrr, hayır yani ali,yi öldürmenin manası nee!!!:mymeka:, mutlu/mesut yaşıcaklarda yaaa, yani bide dizinin şaklabanı falandı bölee, içime oturdu walla yaaa :kızgın:

bide ezo,nun konuşmaları falan, öldürcek beni bigün, hani tükkanda, korumaya dedi ya,, "sen karışma korumaaa" :Roflol: koptum koptumm:):) süper başarılı bence ezo, ama ali,nin ölümü, hani sanki bişi düğümlenir ya boğaza öle etkilendim, gıçık senarist:kızgın:
 
ay ben hiç sevmiyorum ezo gelin dizisini,ezo gelin hayatında balayı mı görmüş ki balayına gidiyorlar, çok saçma buluyorum.
 
Ezo’yu yakalayan Hüso, onu bir köşeye sıkıştırıp, Beşire’yi aramasını ister. Ancak Ezo’nun ne kadar gözü pek olduğunu bilmemesi ona pahalıya patlayacaktır. Hüso’nun hesabı tutmaz.
Hacer ve Ömer, Ali’nin öldüğünü öğrenip fenalaşan Dinar’ı hastaneye kaldırır. Kapının önünde ambulansı gören Ezo’da yanlarına gider. Fatma Ezo’nun her an burunlarının dibinde olmasından rahatsızdır.
Duran Hüso’nun çaresine bakmak için gönüllü olduğunu söyleyip, her fırsatta soluğu Güneş Gıda’da alır. Aslında gizliden gizliye Güldene’yi gönlünü kaptıran Duran, duygularını saklayamaz.
Dinar’ı çok seven Ezo soluğu hastanede alır. Ezo’nun sürekli Ömer’in çevresinde olması Hacer’i rahatsız etmektedir. Hacer Macit’i arayıp Ezo’ya sahip çıkmalarını söyler ve onu doldurur.
Ezo’yu Hacer’in yanından alıp dışarı çıkaran Ömer onunla yalnız kalabildiği bu anı değerlendirip, ona bir ev açmayı teklif eder. Acaba Ezo bu teklifi kabul edecek midir?
Hacer’in dolduruşuna gelen Macit, Ezo’ya sert çıkışır. Ezo artık o evde kalamayacağını düşünmeye başlar.
Öte yandan köyde, karılarından protesto gören Bilal’in bu duruma karşı bir çözümü vardır; üçüncü bir evlilik yapmak…

alıntıdır
 
ÖMER EZO’SUNA KAVUŞTU..



Ömer, Ballı Ağa’nın arkasındaki evden dama tırmanır, bir kedi gibi damda yürüyerek gizlice eve girer. Odanın kapısında birdenbire Ömer’i gören Ezo şok olur. Ağlayarak Ezo’nun ellerine kapanır ve Onunla gitmesi için yalvarır. Ezo, Ömer’e özlemle bakar. Ömer ona sımsıkı sarılır ve birlikte evden ayrılırlar. Gidecekleri bir tek yer vardır, Güldene ve Beşire’nin evine giderler. Ezo ile Ömer’i birlikte gören herkes şaşkındır. Ballı Ağa, Ezo’nun Ömer’le gitmesine üzülür. Ömer’e güvenmemektedir. Duran ise sevinçten havalara uçar. Artık Fatma boştadır. Koşarak Fatma ile İkbal’e haberi verir. Fatma üzülür ama belli etmek istemez. Duran, Fatma’ya açılır, Fatma sessiz kalır. Ama İkbal bu işe çok sevinir.



Ezo ve Ömer’in barışması herkesi bir yol ayrımına getirir. Hüso’da Güldene ve Beşire’ye artık başlarının çaresine bakmaları gerektiğini söyler. Duran, Ezo’da olmayınca lokantada onlara rahat vermeyecektir. Ömer, İstanbul’a gidelim diye tutturur. Bunca emek verdiği lokantayı Duran’a bırakıp gidebilecek midir? Ezo kaygılıdır. Bu kadar olaydan sonra Ömer’e güvenebilecek midir? Duran ile güçbirliği yapan İkbal kimbilir daha ne kötülükler yapacaktır. Ya Bozan?

alıntıdır
 
Antep’i ve Ömer’i geçmişte bırakan Ezo’yu yepyeni bir hayat beklemektedir.

İlk kez gördüğü İstanbul’un ürkütücü dünyasında, rakibesi Fatma’nın çocuğuyla tek başına kalan Ezo, geleceğini kurarken kendi gücünü de sınar.

Bu şehirde ilk kez kendine ait bir ev, bir iş ve sıcacık dostlukların yanında, yaralı yüreğinin mührünü çözmeyi başarabilecek büyük ve gerçek bir aşkı da bulacaktır..


04/09/2007 Show Tv Saat :20.00
 
Ezo, oteldeki yolsuzluğun ortaya çıkmasına yardımcı olunca Kadim onu parayla ödüllendirmek ister.Ezo kabul etmez.Bunun üzerine Elçin,para yerine bir hediye almasını önerir Kadim’e.

Bu arada Ballı, Nur’u alıkoyarak Seyit’den karşılığında Meryem’i ister.


11/09/2007 Salı Saat : 220.00
 
Ezo, oteldeki yolsuzluğun ortaya çıkmasına yardımcı olunca Kadim onu parayla ödüllendirmek ister. Ezo kabul etmez. Bunun üzerine Elçin, para yerine bir hediye almasını önerir Kadim’e.

Bu arada Ballı, Nur’u alıkoyarak karşılığında Meryem’i ister Seyyit’ten. Ama Seyyit, Ballı’yı çok şaşırtacak ve ilk raundda galip gelecektir.

Doktor Emre, Ezo’nun otelinde düzenleyeceği tıp mezunları buluşması için genç kadına sürpriz bir teklif yaparak, geceye birlikte katılmalarını önerir. Kadim, otelde Ezo’yla eşit koşullarda karşılaşmasını gerektirecek böyle bir duruma tepkilidir. Sonunda herkes için beklenen gece gelir.


18/09/07 Salı Saat 22.00
alıntıdır
 
Yeni sezonda SERHAT TUTUMLUER(kadim)i böyle güzel bir projede görmek çok memnun etti beni.Beğenerek izliyor ve salı günlerini sırf bu dizi yayınlanacak diye çok seviyor,kimselere söz vermiyorum.
Bende düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
 
Ballı Ağa’nın Antep’ten dönmesini bekleyen Ezo, evlilik teklifine vereceği cevabı düşünmektedir.
Kadim’in geçmişiyle ilgili sırlar, bir bir su yüzüne çıkarken Ezo ve Elçin’i hiç tahmin etmedikleri kötü bir sürpriz beklemektedir.


02 Ekim Salı Saat : 20.00
 
Ezo ve Elçin, yeni evleri için ortak bir çözüme giderler. Bu arada otelde hastalanan bir müşterinin küçük kızına bakmak Ezo ve Kadim ikilisine düşecektir.

09 Ekim 2007 Salı Saat : 20.00

alıntıdır
 
Debbie, annesi henüz iyileşmediği için hala otelde kalmaktadır. Bu durum Ezo ve Kadim’in patron ve işçi ilişkisi dışında, bir de ebeveynlik düzleminde karşı karşıya gelmelerine neden olacaktır

16 Ekim 2007 Salı Saat: 20.00

ALINTIDIR
 
X