- 7 Şubat 2015
- 272
- 109
konu yeri buramı emin olamadım ama dert olduğu için buraya yazıyorum. kızlar bu ara baya fallara taktım kafayı. ha inanmıyorum ama bakıyorum ve baktırıyorum. içimi korku saldı tabi Allaha şirk mi koşuyorum diye. internetten araştırdım ve bu şekilde bi bilgi edindim. yani bu yazıya göre gelecekde ne olcak amacıyla değilde durumum hayırlımı filan diye bakmak günah değilmiş doğru mu anlamışım? benim bu konuda net bi fikrim yok ama inanmayıp eğlence amaçlı bakılınca günah olmadığını düşünüyorum.sizin bu konudaki fikriniz nedir?
"Ancak gizliyi, geleceği öğrenmek için fala bakmak kesin haram olmasa da günaha yakın mekruhtur. Geleceği öğrenmek için değil de mevcut durum hakkında bir karar vermek için duyulacak bir sözden, ya da karşıya çıkan uğurlu bir kişiden sonucun hayırlı olacağı anlamını çıkarmak Sünnettir. Buna fâl-i hayr denilir."
"Ancak gizliyi, geleceği öğrenmek için fala bakmak kesin haram olmasa da günaha yakın mekruhtur. Geleceği öğrenmek için değil de mevcut durum hakkında bir karar vermek için duyulacak bir sözden, ya da karşıya çıkan uğurlu bir kişiden sonucun hayırlı olacağı anlamını çıkarmak Sünnettir. Buna fâl-i hayr denilir."