Farklı Fikirlere İhtiyacım Var

esrafa_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
17
5
Arkadaşlar, merhaba... Foruma ne zamandır üyeyim fakat aktif kullanıcılardan değilim...

Ben şuanda 31 haftalık gebeyim ve aynı zamanda üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Hamileliğim çok şükür sorunsuz geçtiği için okulumu ilk dönem dondurma gereği duymadım ve sene sonuna kadar rahat bir şekilde gelebildim. Ancak doğumdan sonra son senem için hem bebeğim hem de kendim için mantıklı bir karar vermem gerektiği düşüncesindeyim.

Doğumum temmuza denk gelicek inşallah. 4. sınıfa başladığımda bebeğim 2-2.5 aylık olmuş olucak. Eşimin ve benim ailem şehir dışında yaşıyorlar ancak dönemsel olarak yalnız kalmayacağımız şekilde yanımızda biri olursa bebeği de okulu da idare edebileceğimizi söylüyorlar. (Kayınvalidemle aram çok iyidir ben bunda bir mahsur görmüyorum). Başta bu düşünce çok mantıklı geldi, zaten son senem olacağı için ders planında aşırı bir yoğunluk olmayacağını öğrendim (yani her gün okula gitmek durumunda kalmayacağım). Ama bebeğimle aramda güvenli bir bağın oluşmasını istiyorum. Fakat çalışan bir anne olsaydım yine 3 aydan sonra evde bırakmam gerekecekti bunu da biliyorum.

Sizlere sorum: sizce son senem olduğu için dişimi sıkıp, bebeğimle daha sonradan bir arada olmak için okula devam mı edeyim?
Yoksa
İlk senenin öneminden dolayı okulumu dondurup, 1 yaşına geldikten sonra mı onu evde bırakayım?

Farklı görüş veya önerilerinizi de merakla bekliyorum. Doğumum yaklaştıkça karar almam da zorlaştı sanırım...
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Okulu bitir bence bu sene. Seneye çocuk büyümüş olunca rahatça iş bakarsın benim fikrim bu.

Bence ara verme; ara verdikçe okuldan soğur ve uzatabilirsin. Hem bebek asıl 1 yaşından sonra sana bağlanmaya başlayacak.
Bence okuluna devam et ve okuldan artan zamanda da bebeğinle kaliteli vakit geçir.

bence ilk aldığın karar en doğrusu, bir kere ara verince ileride daha zor oluyor bende bunlardan biriyim, alttan 1 dersim var alt tarafı okula gidipte veremiyorum, eğer bakacak biri olursa gidin okula mutlaka çünkü zaten dediğiniz gibi çalışıyor olsaydınız her türlü o yaşlarda bırakıp işe gidecektiniz, okul birde iş kadar da vaktinizi almaz..

Ben okuluna ara ver derim, hatta 2 sene mümkünse.

bence okulunu bitir
çünkü bebekler 1 yaşından sonra anneye bağlanmaya başlıyor
ben kızım 4,5 aylıkken işe başladım özlememe rağmen kızım mutlu diye zorlanmadım şimdi 14 aylık oldu anneanneye bırakırken çok zorlanıyorum çünkü gözümün içine bakıyor resmen, bazen anneanneye gitmiyor benim kucağımdan resmen bırakamıyoruz birbirimizi :cry:
o yüzden okulunu bitir hem de kafan rahat olsun sonrasında da bebeğine güzel güzel bakar ilgilenirsin
bu arada Allah bi avazda kurtarsın, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişinizi

bence okulunu bitir
çünkü bebekler 1 yaşından sonra anneye bağlanmaya başlıyor
ben kızım 4,5 aylıkken işe başladım özlememe rağmen kızım mutlu diye zorlanmadım şimdi 14 aylık oldu anneanneye bırakırken çok zorlanıyorum çünkü gözümün içine bakıyor resmen, bazen anneanneye gitmiyor benim kucağımdan resmen bırakamıyoruz birbirimizi :cry:
o yüzden okulunu bitir hem de kafan rahat olsun sonrasında da bebeğine güzel güzel bakar ilgilenirsin
bu arada Allah bi avazda kurtarsın, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişinizi

Ailelerin de düşüncesi buydu; 1 yaşını geçince beni daha çok arayacağını söylüyolar :/
Önemli olan evdeyken vakti kaliteli değerlendirmek sanırım.
Amin inşallah, çok sağ olun :)

Çok uzun bir süreç değil mi 2 sene?
Evde olacağınız saatler,günler nasıl? Yani haftanın 5 günü sabah gidip akşam dönecekseniz daha zor değil mi? Okulda az kalacaksanız ara vermeyin tabiki. Ama diğer türlü emzirmede problem yaşayabilirsiniz belki,hem daha çok küçük.
Ben de çalışan bir anneyim,1 buçuk yaşındayken işe döndüm ve çok zor oldu. Şuan 2 buçuk yaşında. Keşke daha çok kalabilseydim yanında.

Ailelerin de düşüncesi buydu; 1 yaşını geçince beni daha çok arayacağını söylüyolar :/
Önemli olan evdeyken vakti kaliteli değerlendirmek sanırım.
Amin inşallah, çok sağ olun :)
kesinlikle öyle, mezun olana kadar ki son senenmiş çok yoğun bir dönemin olmayacak, bebeğine yeterli ve kaliteli zamanı ayırdıktan sonra okuluna ara vermene gerek yok :KK66:

Bebek annesinin yaninda olmasina alistiktan sonra cok daha zor oluyor malesef. Cok daha fazla zorluk cikariyor. Anne giderken agliyor pesine dusuyor anne gelince küsüyor veya gitmesinin acisini cikariyor bir sekilde. Bence bitirin okulunuzu ara vermeyin.

Evde olacağınız saatler,günler nasıl? Yani haftanın 5 günü sabah gidip akşam dönecekseniz daha zor değil mi? Okulda az kalacaksanız ara vermeyin tabiki. Ama diğer türlü emzirmede problem yaşayabilirsiniz belki,hem daha çok küçük.
Ben de çalışan bir anneyim,1 buçuk yaşındayken işe döndüm ve çok zor oldu. Şuan 2 buçuk yaşında. Keşke daha çok kalabilseydim yanında.

Hafta içi en az bir günümüz boş ve diğer günler de 5 saati aşmayacak şekilde olacakmış sanırım. Çok yoğun olursa belirli dersleri seçmemeyi de düşünüyorum.
Allah bağışlasın evladınızı

Hafta içi en az bir günümüz boş ve diğer günler de 5 saati aşmayacak şekilde olacakmış sanırım. Çok yoğun olursa belirli dersleri seçmemeyi de düşünüyorum.
Allah bağışlasın evladınızı
Oo ozaman süpermiş,kesinlikle ara verme. Amin hepimizinkini inş. :)

X