Fazla duygusal olmak

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
Merhaba hanımlar, ben fazla duygusal bir insanım bu yüzden mantıklı davranmayıp kendimi kulladırdığım çok oldu ama artık aşmaya çalışıyorum önerileriniz neler?

özgüvenini yuksek tutmani tavsiye ederim.
Ya o konuda bir problemim yok ama örnek vereyim, biri bir hata yapar sonra özür diler benimde içim kıyılır affederim ama hayatımı olumsuz etkiler bir daha hata yaparsa kendimi kötğ hissederim.

Affedebilirsin, ama hakedeni affet.
Kalbinle degl aklinla dusun.
Yada secim yapman gerektiginde kendi kendine dusun : mantikli bi insan ne yapardi su an? Diye

Ailem dışında kimseye eyvallahım yoktur.
Bir de yapılan yanlışlara bağlı, özür dilenince unutalacak birşeyse uzatmam tabiki.
Ama beni çok üzen bir durum oluştuysa sonra da özür diliyorsa umrumda bile olmaz.
Size tavsiyem herşeye evet demeyin hayır demeyi öğrenin. Herkesin istediğini yaparak kıymete binmiyorsunuz. Kendinizi iyi hissedecekseniz ve sonrasında pişman olmayacaksanız yapın.
Bu yüzden iki kere düşünün sizi üzen insanlardan uzak durun.

Ailem dışında kimseye eyvallahım yoktur.
Bir de yapılan yanlışlara bağlı, özür dilenince unutalacak birşeyse uzatmam tabiki.
Ama beni çok üzen bir durum oluştuysa sonra da özür diliyorsa umrumda bile olmaz.
Size tavsiyem herşeye evet demeyin hayır demeyi öğrenin. Herkesin istediğini yaparak kıymete binmiyorsunuz. Kendinizi iyi hissedecekseniz ve sonrasında pişman olmayacaksanız yapın.
Bu yüzden iki kere düşünün sizi üzen insanlardan uzak durun.
Aynen bundan sonra mantık olarak bakacağım.

Bende öyleyim kim ne kadar kötülük yaparsa yapsın üzgünüm dese hemen unuturum. öfkem sinirim bi gün bile sürmüyor herşeyi unutuyorum gecen gün saatlerce ağladım böyle bir insan olmak istemiyorum allahım kızdığımı kırgınlığımı unutmak istemiyorum artık dedim ama yok ha ben de aşırı özgüven sahibi vs vs bi insanım ama bu konu çok ayrı aşırı duygusalm kötülükleri unuturum ben hiç aşamadım inşallah sen aşarsın.

Bende öyleyim kim ne kadar kötülük yaparsa yapsın üzgünüm dese hemen unuturum. öfkem sinirim bi gün bile sürmüyor herşeyi unutuyorum gecen gün saatlerce ağladım böyle bir insan olmak istemiyorum allahım kızdığımı kırgınlığımı unutmak istemiyorum artık dedim ama yok ha ben de aşırı özgüven sahibi vs vs bi insanım ama bu konu çok ayrı aşırı duygusalm kötülükleri unuturum ben hiç aşamadım inşallah sen aşarsın.
Katılıyorum size tam aynı durum, işin kötü tarafı benim hayatıma yansıyor sınavlarıma mesela düşük alıyorum sonra, bilinçli pislik yapıyorlar belki de rakip gibi görüp, mantıkla bakmak lazım.

Ben 21 yaşındayım.
Anladım.. Bu duygusallığınız erkek arkadaş konusunda mı yoksa genel olarak insanlara karşı mı böylesiniz?
Ben de sizin gibi çok duygusalımdır ama kendime engel olmaya çalışıyorum çoğu zaman. Siz de engel olmayı denemelisiniz. İş sizde bitiyor yani.
Ben artık mesela her insana şüpheci yaklaşmaya başladım. Her lafın altında yalan ararım ve güvenmem. Bu yüzden duygusallığım bir noktada kırılıyor.

Anladım.. Bu duygusallığınız erkek arkadaş konusunda mı yoksa genel olarak insanlara karşı mı böylesiniz?
Ben de sizin gibi çok duygusalımdır ama kendime engel olmaya çalışıyorum çoğu zaman. Siz de engel olmayı denemelisiniz. İş sizde bitiyor yani.
Ben artık mesela her insana şüpheci yaklaşmaya başladım. Her lafın altında yalan ararım ve güvenmem. Bu yüzden duygusallığım bir noktada kırılıyor.
Yok genel olarak bir kıymama durumu var insanlara karşı bende , bende kızıyorum kendime.

X