Bebek Beslenmesi fazla emme ve emzik kullanımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zimak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2009
19
0
Merhaba. 33 günlük bebeğim var. Bebeğim normal emdikten sonra, emmeye devam etmek istiyor. fazla emdiği için de büyük insan gibi fışkırtarak kusuyor. Oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor. Bugün doktora gittiğimizde her istediğinde emzir ağlatma dedi. Ama kusması çok şiddetli. kustuktan sonra rengi soluyor, halsizleşiyor. Normalde emzik vermek istemiyordum. Ne yapacağımı şaşırdım. emzik mi versem acaba? Aranızda bu tarz sorun yaşayan oldu mu? Neler yaptınız? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
ay canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun.. senin yaşadıklarını bende yaşadım şuan bebeğim 6 aylık ve hala kusması tam kesilmiş sayılmaz emzikte verdim ben ama yinede emiyodu yani canım bi problem yoksa fazlaısnı kusuyo ve yapılcak bişey yook 2 saat arayla emzir ben öyle yapıyodum
 
Teşekkür ederim. Çok can sıkıcı bir durum. Ne güzel seninki 6 aylık olmuş. Allah bağışlasın. İnşallah biz de görürüz o kadar olduğunu...
 
mrb canım

senin durumunu cok iyi anlıyorum
bizde öyleydik. kizim dört aylık olana kadar hortum gibi kusuryordu :KK43:
hatta dudagının büzüşmesinden kusacagını anlıyordumi ve kovayı hazır tutyordum.
hem kendi üstünü hemde benim üstümü berbat ediyordu.
ama simdi 1 yaşına geldi, artık hiç kusmuyor diyebilirim.

öyle kusmasının tek sebebi, fazla emmeden canım. artık sen ne yap yap emmeyi 2 saate bir yap. yoksa sende aynı benim gbi çocugun peşinden kova ile gezersin.

büyük bir ihtimal gaz sancısından dolyaı ağliyordur. her ağladiğında emzirin diyorlar. ama öyle yapıncada cok kusuyorlar, bizlerde oldugu gibi.

canım sende artık agladıgında kucagında gezdir, nennler oku, dualar oku. onu sakınlestirmeye caliş işte canım.

birde benim kızım emmeye başlayınca, yani mememin ucu dudagına degınce kusuyordu. oda tenımdenmiş canım. emzırmeden önce, biraz sütünden sag ve meme uclarına ov. oda iyi geliyor. en azından emzirirken kusmaz.

sana kolay gelsin canım.
Allah yardımcın olsun.
bu günlerde gecer.

biz onları gectık, simdi bambaska sorunlarımız var artık :))
 
Teşekkür ederim. Yalnız olduğumu sanmıştım. bununla baş etmek hiç kolay değil. Senin bebeğinin gelişimi normal devam etti mi kustuğu sürece? Korkuyorum gelişimi normal olmayacak diye. Emzik vermeye çalışıyorum ama çok başarılı olduğum söylenemez. Nasıl vereceğimi de bilmiyorum. Önce ağladığında zorla veriyorum alıyor, uyuyor. Tekrar uyandığında almak istemiyor her şey başa dönüyor. haklısın her anı başka zor. Sorunlar bitmiyor. Allah kolaylık versin hepimize. Deneyimleri paylaşmak iyi oluyor. Yoksa insan kendini çok yalnız hissediyor. Hoşçakal...
 
benimki de öyleydi. 2840 gr doğdu boyu iyi ama kilosu azdı küçücüktü, herhalde bu yüzden çok emiyordu, bir memeden bir memeye geçer, sonra da kusardı tabi. o ne kadar kussa da gerekeni alıyordur bence,içini ferah tut. dr a gittiğinde kilosu da normalse aynen emzirmeye devam.
ama zamanla emzirirken bebeğinin doyduğu zamanı anlayacaksın, o zman parmağınla memeyi çıkarttır, ağlarsa da susar bir müddet sonra, benimki öyleydi en azından.
 
Bizimki de küçük doğdu. 2710 gr.doktora gittiğimizde kilosu normaldiyani kilo almış. sağlık ocağına götürmemiz gerekti 5 gün arayla o arada kilo almamıştı. Bakalım diğer kontrolerde göreceğiz. İnşallah dediğin gibi alıyordur alması gerekeni. Teşekkür ederim.
 
Benim oğlum 3920 doğdu..Sürekli emmek istiyodu,daha doğrusu gaz sancısından ağlıyodu,emerken gazını çıkarabildiği için bi kısır döngü içinde emziriyodum bende..

Tabii haliyle kusmasıda çok oluyodu..Bence emzir cnm ağladıkça..Kilosu falan çok iyi benimkinin..kusmasıda durdu çoktandır..7 aylık olacağız yakında
 
merhaba benimki şimdi sekiz aylık kusması normal kusan çocuk doyuyordur derler korkma bende çok korkmuştum ama fazlasını çıkarıyorlar beş aya yakın sen eğer emme saatlerini alıştırır oturtursan o zaman mide alışır ve düzelir ama diş çıkarmaya yakın tekrar başlıyolar şimdi ben tekrar yaşıyorum hortum gibi ne yerse o yüzden sağlıklı olması yeterli sen iki saatte bir emzirirsen gerisisni kafana takma
 
2 saatte bir emzirebilmek için bebeğinizi uyandırıyor muydunuz? Doktor bana sakın uyandırma uyusun dedi. Bazen iki saatte bir uyanıyor, bazense dört saat kadar uyuyor. dört saat olunca uyandırıyorum ama iki satte uyandırmıyorum. Siz nasıl yapıyordunuz?
 
X