Popüler Konu Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Fareler ve insanlar hakkindaki yorumum;
Su an icinde yaşadığımız sartlara gore yorumlamak ne kadar dogru olur bilmiyorum ama kitap daha cok insani ve evrensel degerleri hedef aldigi icin bir yerde yakalayabilirim sanirim.
Malesef ki guclu olanin hayatta kalmayı hak ettigi bir dunyada yasiyoruz. Ise yaramaz (yasli köpek) ya da cevresine zarar veren (Lennie) gibilerin cogunluk tarafindan kabul gormemesi ne kadar vicdan yaralasa da sonunda baslarina gelene hak verecek bir nokta arayip buluyoruz. Her canli varligini devam ettirmek icin kendini tehdit eden ya da kendi konforundan calan seylerden kurtulmayi yasamin en dogal dongusu icinde kabul ediyor. Lennie'nin oldurulmesi de okurken beni derinden yaraladi. Ama beynim ayni anda "ama masum canlilara zarar veriyordu." diye bir karsi savunmaya gecti. Hak etti mi? Tabi ki hayir. Zengin olsaydi yasamaya hakki olacakti. Hem gucsuzdu hem de kontrol etmeyi beceremeyecek kadar guclu. Yasamina hayatinda sahip oldugu tek insanin son vermesi kitaptaki en vurucu ama en adaletli seydi. George oldurmese cok daha kotu bir muameleyle can verecekti. En azindan merhametle son buldu hayati.
Sonuc olarak bu kitapta da toplumsal esitsizligin en yurek yakici resimlerinden birini gormus olduk. Daha da kotusu bu okuduklarimizin bir kurgudan ziyade hayatin icinde var oldugunu, hep yaşandığını ve dunya dondukce yasanacagini bilmek...

😔😟🙁👌🏻
 
5f718965c03c0e2e28cc21f0

Dün akşam çok keyifliydi. Katılan ve katılmayan herkese teşekkür ederim :KK36:

Mehfam Mehfam
H M H M
kk birinci noteri kk birinci noteri
Jawlensky Jawlensky
Less-is-More Less-is-More
Kitapkurdu60 Kitapkurdu60
A Atesbocegi5
Life light Life light
Alp_BuRc Alp_BuRc
M mehlika nur
WunderLost WunderLost
Oriana Oriana
minseo minseo
Margaret Hale Margaret Hale
Levaiz Levaiz
Eleadora Eleadora
Stevya Stevya
Night owl Night owl
succulentaski succulentaski
pawlover pawlover
WOMAN WOMAN
turuncukedininannesi turuncukedininannesi
Kukrim Kukrim
Uyuzhanim Uyuzhanim
E Esila09
Capanin Gururu Teyom Capanin Gururu Teyom
S sognatore
UcanSupurge UcanSupurge
Kitapkontesi Kitapkontesi
Polo33 Polo33
yet07 yet07
Natsume Natsume
D dgdln

MelodiminEsi MelodiminEsi
 
X