Merhaba. Belki benim gibi aynı süreçten geçen birinin elini tutarım diye buraya yazıyorum. 13. haftamda ense kalınlığı ve bazı ölçümler yüksek çıktı. O andan sonra hayatım bir anda kaygı ve belirsizlik dolu bir yola girdi. Doktorum fetal DNA testi istedi ve sonuç Trizomi 21 için yüksek risk çıktı. Yıkıldım… Yine de belki yanlıştır umuduyla CVS yaptırdım. Ama CVS de aynı sonucu verdi. Bu kararı vermek hayatımdaki en zor şeydi. Hiçbir anne böyle bir karar vermek zorunda kalmak istemez. 15. haftada terminasyon sürecine girdim. Suni sancılar, bekleyiş, kaygı, acı… Fiziksel olarak toparlanıyorum ama ruhum hala çok kırılgan. Kendimi çok yalnız hissettiğim anlar oldu. Ve hala da hissediyorum. Kimseye anlatamadım, bu durumu yaşamayan bilemez. Ama diyeceğim şu ki çevrenizdeki insanlar sizi yanıltmasın. Bana da doktor şunu dedi ama bebeğim sağlıklı oldu. Bu testlerin doğruluk oranı çok yüksek. O kişilere sormak lazım testleri iyi mi gelmiş kötü mü gelmiş diye. Diyeceğim şu ki vereceğiniz karar doğrudan sizi ilgilendiriyor kimseyi umursamayın.