Fikirlerinize İhtiyacım var..

BenveUtkum

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.914
2.591
1 sene oldu ev alalı. Kredi ile aldık biz bu evi. 1700 TL kredi ödüyoruz sadece ev için. ekstra borçlarda var. Şimdi eşimle boşanma durumumuz var. Yani ben boşanmak istiyorum, sizce bu evi satıp altınlarımın parası ile anneme olan borcumuzu mu alsam? yoksa evi kendi üzerime devralıpta ödesem mi? Evimi çok seviyorum, alıştık oraya, oğlumunda arkadaşları var ama benim zaten maaşım 2 bin TL, nasıl öderim, ileride ne yaparım. Eşim nafaka vermezse ne olur diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

1 sene oldu ev alalı. Kredi ile aldık biz bu evi. 1700 TL kredi ödüyoruz sadece ev için. ekstra borçlarda var. Şimdi eşimle boşanma durumumuz var. Yani ben boşanmak istiyorum, sizce bu evi satıp altınlarımın parası ile anneme olan borcumuzu mu alsam? yoksa evi kendi üzerime devralıpta ödesem mi? Evimi çok seviyorum, alıştık oraya, oğlumunda arkadaşları var ama benim zaten maaşım 2 bin TL, nasıl öderim, ileride ne yaparım. Eşim nafaka vermezse ne olur diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

o evde yaşayabileceğini düşünüyorsan ve ödemede zorlanmayacaksan kalsın ama bence boşanacaksan kesin ondan geriye birşey bırakma hakkın olanı al maaşında var şükür geçinir gidersin askari ücretle boşanıp çozuk büyütoyor insanlar korkma güçlü ol kadınlar istediklerinde erkeklerden çok daha mantıklı ve akıllı olurlar yeni hayatında mutluluklar bacım

Yo evi istemiyor. Biz boşanma ile ilgili konuştuğumuzda evi satarız falan diye konuşmuştuk. Ama şimdi ben evi satıp onu tertemiz bir hayata bırakmak istemiyorum. Hem borç sıkıntısı da çeksin istiyorum. Ama ben ona dersem kabul eder diye düşünüyorum. Yine de kararsızım.

o evde yaşayabileceğini düşünüyorsan ve ödemede zorlanmayacaksan kalsın ama bence boşanacaksan kesin ondan geriye birşey bırakma hakkın olanı al maaşında var şükür geçinir gidersin askari ücretle boşanıp çozuk büyütoyor insanlar korkma güçlü ol kadınlar istediklerinde erkeklerden çok daha mantıklı ve akıllı olurlar yeni hayatında mutluluklar bacım
Yani evi sat, paranı al bırak onla ilgili anıları mı demek istedin arkadaşım.

Evi devralmak istiyorsanız taksit konusunda bankanızla tekrar yapılandırmaya gidin.
Bu şekilde nafaka bile alsanız geçinmeniz çok zor görünüyor.
Alacağınız nafakayı zaten çocuğunuzun ihtiyaçları için kullanacaksınız..

Evet, çok zorlanacağım ama bazen de eşimin de oh tertemiz, borçsuz, bir şekilde hayatına devam etmesini istemiyorum. :KK11:

Sizin annenize mi borcunuz var? Bankayla görüşün bi, belki taksitlendirme konusunda bi şeyler yapılabilir. Daha uzun vadede daha az taksitlendirme yapılabilir. Nafaka zaten çocuğunuzun giderlerini anca karşılar.

Bosanma durumunda sanirim ortak mallar 2 ye bolunur diye dusunuyorum evlilik icinde edinilmis mallar allah kolaylik versin umarim hayatiniz duzene girerde boyle seylere gerek kalmaz

Ev eşimin adına. Mal paylaşımı ile ilgili de sıkıntı yok aslında. Tapu eşimin üstüne. Ben desem ona ki bana devret, ben öderim sıkıntı çıkartmaz. Ama bir düşünüyorum 10 yıl ev kredisi ödeme al arabanı, oğlunu güzel okula ver. Bazende diyorum ki ben evime alıştım. arkadaşlarım var oğlanın arkadaşı var. Kocanı borçsuz boşama. Kaldım iki arada bir derede.:cry:

sıkıntı da çekse borç da ödese bi yere kadar, önünde sonunda o da bir düzen tutturacak illa ki, sorun ne bilmiyorum ama duygusal değil mantıklı düşün karar ver

Bence hiç riske girmeyin.
Satın evi sizin de toplu paranız olmuş olur .
İleride ne olup ne biteceği belli olmaz .

Evi devralmak için eşinize para vermeniz lazım evlenince alınan mallar ortak olur ki.
Sırf eşiniz rahat etmesin diye bu sıkıntı niye çocuğunuzun rızkından mı keseceksiniz?
Nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz ki 300 lira ile fatura bile ödenmez.
nafaka derseniz o çocuğunuzun hakkı onun ihtiyaçları için verilmiş.
Hem eşiniz nede sıkıntı çeksin her iki seçenekte de para alacak zaten adam. :)

Evet, çok zorlanacağım ama bazen de eşimin de oh tertemiz, borçsuz, bir şekilde hayatına devam etmesini istemiyorum. :KK11:

İntikam alma hissinizi anlayabiliyorum ama yeni hayatınızda bu duygulara yer vermeyin.
Bırakın naparsa yapsın.
Siz çocuğunuzla en güzel nasıl yaşarsınız ona odaklanın.
Bu duygunuz da sizi mutsuz edecek çünkü.

krediyle aldıysan evi borcu ödemeden nasıl satacaksın? tapu bankada değilmi ?

Ev eşimin adına. Mal paylaşımı ile ilgili de sıkıntı yok aslında. Tapu eşimin üstüne. Ben desem ona ki bana devret, ben öderim sıkıntı çıkartmaz. Ama bir düşünüyorum 10 yıl ev kredisi ödeme al arabanı, oğlunu güzel okula ver. Bazende diyorum ki ben evime alıştım. arkadaşlarım var oğlanın arkadaşı var. Kocanı borçsuz boşama. Kaldım iki arada bir derede.:cry:
Karariniz kesin.Tamam ama anlattiginiza gore esiniz zorluk cikarmiyor.Herseye kabulum diyor.Siz neden ona zorluk cikarma derdindesiniz.
Yada hicmi olur yani yok.Bi evlat var ortada.birde alinan bir ev.duzelmezmi bu karar peki.

X