FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR

yalnizkus

sorular...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
489
583
Selamun aleyküm hanımlar.Hukuk öğrencisiyim ve tesettüre girmek istiyorum ancak bana engel olan bazı şeyler var.Ailem bana baskı yapmıyor ancak destek de olmuyorlar sen nasıl olmak istersen öyle ol diyorlar. Beş vakit namaz kılıyorum, Ramazan orucu tutuyorum,umreye gittim geldim ama tesettüre girmek istediğim halde bunu yapamıyorum.Bana engel olan bir konu da evlenememekten korkuyor olmam açıkçası.Annem babamdan başka kimsem yok ömür boyu yalnız yaşayamam da.
Ama tek sebep bu değil.Eğer çalışan tesettürlü hanımlar özellikle fikir beyan ederlerse çok sevinirim nasıl yaptıkları konusunda.

Başını örtmen evlenmene niye mani bende onu anlamadım. Yada yanlış anladım:KK53:
Benimde istediğim ama bir türlü yap(a)madığım bir şey...

İşte bu samimiyetsizliği sevmiyorum. Evlenemem evde kalırım korkusuyla tesettüre gireme ama sorsan Allah korkusundan kapandım diye yarın nutuk atarsın kocayı bulduktan sonra..... kusura bakma harbiden sevmiyorum bu samimiyetsizliği

Ya nedemek istedigini kendin anladin mi acaba o zaman sen kendin isteyerek kapanmadin. Icinden gelseydi ne evliligi dusunurdun ne de calisma hayatini

Fikrim: Sanırım çevrenizden etkilenmişsiniz, durumunuzu içselleştirmemişsiniz, kesinlikle hazır değilsiniz.

İstemiyorsan kapanma
İstiyosan kapan
Kapalılar evlenemiyor mu yani

Başını örtmen evlenmene niye mani bende onu anlamadım. Yada yanlış anladım:KK53:
Benimde istediğim ama bir türlü yap(a)madığım bir şey...

İnşallah istediğiniz tez zamanda olur.Anlayamadığınız şeyi açıklayayım tesettürlü olduğumda erkeğin de dindar olmasını isterim ancak çevremde bunu yapan bir erkek yok duyduğum gördüğüm kadarıyla maalesef...

İnşallah istediğiniz tez zamanda olur.Anlayamadığınız şeyi açıklayayım tesettürlü olduğumda erkeğin de dindar olmasını isterim ancak çevremde bunu yapan bir erkek yok duyduğum gördüğüm kadarıyla maalesef...

Aa zaten kapandiginizda genelde dindar erkekler size bakar. Sizi secer. Hem daha iyi ya..

acaba ortamı mı örtüye karşı insanlarla dolu ben de anlamadım açıkcası.

Arkadaş ortamım dediğiniz gibi örtüye karşı insanlarla dolu.Ancak ailem bu konuda beni olumlu ya da olumsuz etkilemiyor herhangi bir şey söylemiyor.Bu arada 19 yaşındayım.Bu yüzden buradaki insanların fikirlerini sormak istedim ancak yine bir sonuca ulaşamadım tepkilerden ötürü.

waalaikumsalam sevgili yalnizkus.. masallah bu yasta böyle güzel karar verdigin icin senin adina cok mutlu oldum. öncelikle böyle tepkilere aldiris etme bence, sen eger Allah icin yaparsan biseyi Allah seni asla yari yolda birakmaz buna bir kere yürekten inan sevgili kardesim.. Allah yardimcin olsun.

waalaikumsalam sevgili yalnizkus.. masallah bu yasta böyle güzel karar verdigin icin senin adina cok mutlu oldum. öncelikle böyle tepkilere aldiris etme bence, sen eger Allah icin yaparsan biseyi Allah seni asla yari yolda birakmaz buna bir kere yürekten inan sevgili kardesim.. Allah yardimcin olsun.

Amin Allah razı olsun cevabınız için teşekkürler

Allahu taala senden razi olsun yalnizkus.. bu yorumlara kulagini kapat ve bildigin dogru yoldan yürü kardesim.

valla o konu allahla sizin aranızda.. inanıyorsanız dünyevi şeyleri silip zaten atarsınız o adımı. ben kapalı değilim ama kapananı da hor görmem.. horgöreni hor görürüm hatta.. inanış özel bir şeydir. kimse kimseyi inanışıyla yargılayamaz. sizi seven ne örtünüz için sevsin ne de örtünüz olduğu için sizden vazgeçeni siz sevin. bir de dip not kapalı olan evli birçok kadın var binlerce belki milyonlarca bu fikre nerden kapıldınız:) ama iş hayatında özellikle hukukçu olacağınız için söylüyorum herkes benim gibi düşünmüyor evet bu bir gerçekki sırf kapalı olduğu için iş hayatında horlanan insanlar var. ama bu durumun terside mevcut sırf açık olduğu için horlanıp işe alınmayanlarda var. birinin kalkıp ben biriyle birlikte yaşıyorum dediğinde ve biri ona kızdığında nasıl tepki veriyoruz size ne bu insanın kendi seçimi diyoruz, aynı şey.. benim anlayışıma tarzıma ters ama ben asla hayatımda kimseyi bu yüzden ayırmadım yargılamadım bence öyle olmak lazım. hayatınızı bildiğiniz gibi yaşayın kimseye danışmayın. o ne der bu ne derle hayat geçmez bence..

Gerçekten hazır hissettiğinde bunu yap .. Ben kapalı değilim ama 7-8 yıl önce sahit olduğum bir olayı paylaşmak isterim ; çevremde bir arkadaşım kapanmak istediğini beyan ediyordu ailesi olumlu yada olumsuz karışmıyordu.. 1 hafta falan görüşemedik neyse aradan 1-2 gün daha geçti 2007 ramazan başı falandı sanırım iftara gidelim dedik buluşucağımız yere bir gittim birde ne göreyim kapanmış.. Ben inan yadırgamadım sadece şaşırdım hayırlı olsun dedim vs vs .. 1-2 ay görüştük sık sık sonra gene 1-2 hafta görüşemedik .. Sonra bir sabah kapı çalmasıyla uyandım bir baktım arkadaşım başını açmış , ben yapamadım alışamadım hazır değilmişim dedi .. Başka bir örnek ise kuzenim , o ise 16 yaşından beri kapanmak istiyordu ama tam olarak emin olduğunda yapıcam diyordu.. Üstelik bizim ailemizde anneannemiz dışında kimse kapalı değil oda yazma bağlar .. Yanlış anlama sakın biz hiç karşı değiliz sadece düşün bu öyle içten gelen bir duyguyduki kuzenime hani kimseden etkilenmedi onu anlatmak için belirttim.. Neyse liseyi bitirdi , ünv bitirdi ingilizce öğretmeni oldu , evlendi ve kapandı.. Kapandığında 26 yaşındaydı.. Eşide sen nasıl mutluysan bende öyle mutluyum dedi.. Kuzenim hazır olduğuna 26. Yaşında karar verdi .. Demek istediğim evlendikten sonrada hazır hissedebilirsin tam olarak , doğru insansa zaten sen açıkta olsan kapalıda olsan ona fark etmez.. Önemli olan senin iç dünyan ruhun ve tam olarak kendini hazır hissettiğin an dır

X