- 30 Mart 2009
- 3.314
- 1
- 156
- Konu Sahibi gullerdiyari
ben bu büryani incimin Annesinden ögrendim ailecek cok severek yedigimiz bir yemek umarim sizlerde begenirsiniz arkadaslarim.
Tavuklari bir tencereye koyup birazcik tuz atarak kaynamaya birakalim.
1 bas sogan
renkli biber
1 domates konservesi
2 bardak pirinc
istediginiz miktarda tavuk
tuz baharat (vegeta)
öncelikle sogani ve renkli biberlerimizi ince ince kiyip biraz yag koydugumuz tavada kavuralim
biberlere miktar vermedim arzuya göre az veya cok kullanabilirsiniz.
soganlarimiz pembelesince domates konservemizide ekleyelim konserve domatesimiz yoksa 3- 4 adet domatesi kabuklarini soyup dograyarakta yapabiliriz.
daha sonra yikadigimiz pirincimizide ekleyerek biracik tavada cevirelim ve yuvarlak yada kare bir tepsiye bu harci dökelim.
tavuklari hasladigimiz suyuda ölcerek iki barak pirince 5 bardak su veya tavuk suyu dökelim büryan pilav gibi deyil suyunu birazdaha fazla koyuyoruz tuzunu baharatinida ben vegeta kullaniyorum. ekleyerek önceden 200 derecede isittigimiz firina verelim.
bu arada haslanan tavuklari tavuk baharati ile baharatlayalim büryan biraz suyunu cekmeye baslayinca üzerine tavuklari siralayalim tavuklar kizarincaya kadar firinda pisirelim.
bu kadaaar sicak sicak servis yapalim afiyet olsun...
Tavuklari bir tencereye koyup birazcik tuz atarak kaynamaya birakalim.
1 bas sogan
renkli biber
1 domates konservesi
2 bardak pirinc
istediginiz miktarda tavuk
tuz baharat (vegeta)
öncelikle sogani ve renkli biberlerimizi ince ince kiyip biraz yag koydugumuz tavada kavuralim
biberlere miktar vermedim arzuya göre az veya cok kullanabilirsiniz.
soganlarimiz pembelesince domates konservemizide ekleyelim konserve domatesimiz yoksa 3- 4 adet domatesi kabuklarini soyup dograyarakta yapabiliriz.
daha sonra yikadigimiz pirincimizide ekleyerek biracik tavada cevirelim ve yuvarlak yada kare bir tepsiye bu harci dökelim.
tavuklari hasladigimiz suyuda ölcerek iki barak pirince 5 bardak su veya tavuk suyu dökelim büryan pilav gibi deyil suyunu birazdaha fazla koyuyoruz tuzunu baharatinida ben vegeta kullaniyorum. ekleyerek önceden 200 derecede isittigimiz firina verelim.
bu arada haslanan tavuklari tavuk baharati ile baharatlayalim büryan biraz suyunu cekmeye baslayinca üzerine tavuklari siralayalim tavuklar kizarincaya kadar firinda pisirelim.
bu kadaaar sicak sicak servis yapalim afiyet olsun...
Son düzenleme: