FMF Hastalığı ile ilgili yardım istiyorum

morbulutlarda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
13
7
34
Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir sıkıntı içinde olduğum bir konuda yardımınızı rica ediyorum.Siteye henüz yeni üye oldum cevap gelecek mi aranızda bu hastalıktan haberdar olan kendisi yada yakını hasta olan var mı bilmiyorum. Çok az rastlanan bir hastalık olduğu için gerekli bilgilere de ulaşamıyorum.

Bir süredir mutlu giden bir ilişkim var.Fakat sevgilim FMF hastası. Hayatımda ilk kez onunla birlikte bu hastalıktan haberim oldu. Evlilik düşünüyoruz ama çok korkuyorum açıkçası ileride bu hastalık ona ne derecede zarar verir, hamileliğim için onun hastalığı bir engel midir, bebeğimin de FMF olma ihtimali var mıdır?? gibi gibi birsürü soru işaretim var. Onda gözlemlediklerim henüz çok genç olmamıza rağmen (24 yaşındayız) saçlarında beyazlamalar çok fazla,yani sağlıklı bireylere göre daha erken yaşlanıyor..yoğun tempoya özellikle yorgunluk ve strese gelemiyor mesela..Hemen güçsüzleşiyor atak gelecek diye ödüm kopuyor. Allahın verdiğine yorum yapma hakkımız yok tabi ki ama ailemin de bu yüzden evliliğimize engel olacağını düşünüyorum :KK43:

Lütfen FMF hakkında bilgisi olan bunu yaşayan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler...