Folbiol mü,Folic Plus mı?

benim doktorum folbiolde gereksiz fazla folik asit olduğunu söylemişti. o yüzden ben ilk 3 ay Folic-1 kullanmıştım.

Bir önceki mesajımda yazdığım üzere, Folbiol kullanıyorum ancak birşeyi merak ettim. Hemen hemen başladığım zamanlardan sonra her sabah 1 yeni kırmızı kabarcıkla karşılaşıyorum. Özellikle sabahları çok kaşınıyor. Kol içinde çıktı en çok, parmak üstü ve ayak üstümde de var. Bu ilaçtan böyle birşey yaşayan oldu mu?
Ben mahvoldum o ilaçtan heryerimde çıktı mantar olmuşum gibi kaşıntıdan duramadım folıc 1 kullanıyorum artık hamile değilim gebelik düşündüğüm için kullanıyorum

Ben mahvoldum o ilaçtan heryerimde çıktı mantar olmuşum gibi kaşıntıdan duramadım folıc 1 kullanıyorum artık hamile değilim gebelik düşündüğüm için kullanıyorum
Mrb dikkatimi çekti banada dokyorum folbiol yazmıştı yaklaşık 9-10 aydır kullanıyorum yüzümde kuru döküntüler oluştu çokda kaşınıyo sanki cildim kurumuş gibi ama deriside kavlıyo öyle bişey mi sendeki de ?

Kızlar folic 1 iyimi bana plus demiş unutup folic 1 aldım ne diyosunuz 29 lira bide ya eczacı başka yok dedi bide

Arkadaşlar folic 1 ya da plus olsun fark etmez, folbiol'e nazaran farkları yüksek saflıkta folik asit içermeleridir.folik asit dışında ekstra takviye içermezler. Tamamen kan değerlerinize bağlı olarak doktorun önerdiği folik asit takviyesini kullanmakta fayda var. Yoksa folik asit takviyelerinin kiminde b12 desteği kiminde kalsiyum desteği vardır. Kiminde de folic 1 ya da plus gibi yüksek saflıkta tek başına 400 u yani 400 mikrogram folik asit vardır.
Kan değerlerimizi tam bilmeden gereğinden fazlaca başka bir takviyeyi de tablet değeri 5 mg olduğu için almış olmamız daha sağlıklı olacağımız anlamına gelmez.

Back
X