Folbiol mü,Folic Plus mı?

netteki genel araştırmalarım sonucunda gebelik öncesi folbiolun gebeliğin ilk 3 ayındada folıc plusun kullanıldığını saptamış bulunmaktayım:)))))))))

Ben Solgarın Folacin nini kullanıyorum, biraz pahalı ama içinde 100 tane var.Birde Solgara güvenim sonsuz.Bu arada günde 3 tane alıyorum diyen arkadaşlar var, ben 1 tane alıyorum doktorum 1 tane al dedi...Anlayamadım 3 adet fazla değil mi?

ben hamileliğimde ve öncesinde folbiol kullandım şimdi yine hamile kalmayı düşünüyom dr um yine folbiol verdi

Arkadaşlar
folibol u günde bir tane alıyorsunuz.. Çünkü içinde sadece folik asit var.. 5mg
Folik asit i ise 3 tane içinde kalsiyum ve D vitamini takviyesi var... folik plus da ise daha düşük oranda folik asit olduğundan daha çok alıyorsunuz.. Bana dr um ikisini de vermişti..
Ben hamile kalana kadar ve 3 ayı bitirene kadar 5 kutu folikasit bitirdim. 2 kutu da folibol..

canım daha önceki bebğind enöral tüp defekti yaşamış olanlar folbiol kullanıyo ben ilk gebeliğimde bu sorunu yaşadım ve doktorum folbiol verdi folic plus yeterli değilmiş bu durumlarda ama normal gebelik geçirenlerde folic plus öneriyolar çok iyi bi ilaçmış içinde vitaminlerde var doktorun onu önerdiyse onu kullan

kızlar zaten dünyada da 1 numaraymış folic plus günde 3 kere alıyoruz ama ben öyle sabah öğlen akşam içmiyom 3 ünü birden tek öğünde alıyorum sizde mi öyle yapıyosunuz

Ben de unutmaktan korkuyorum sabah 3ünü bir alıyorum.Ama üzerinde yazıyor zaten isterseniz 3ü bir alınabilir diye.Ben de Folic Plus ı kesinlikle daha kaliteli buluyorum.

walla hamilelikte bilemem ama babamda baya bi folik asit eksikliği vardı folbiol verdiler üniversite hastanesinde.

bende hamile olduğumu yeni öğrendim bana doktorum ELEVİT verdi folicasit vermedi.

Ben de elevit kullanıyorum ama yanında günde 1 tane folbiol 1 tane de aspirin verdi.

Demek folic plus daki folik asit daha az olduğundan günde 3 kere a.s

Sanırım benim dr. folbiolla folik asit ihtiyacımı giderirken elevitle de vitamin takviyesi yaptı.

Ama benim zaman zaman kansızlığım oluyodu önceden dr. ona bakmadı:uhm:

Acaba hatırlatsammı kızlar:uhm:

Keçi boynuzu pekmezi içiyorum ama yeterli olur mu acab?

folic plus ve folbiol folik asit açısından aynı görevi yapıyorlar..
yanlız folic plus da ayrı olarak C vitamini de var..
folbiolu günde 1 tane folic plus ise günde 3 kapsül alınır..folic plusın 3 tabletide aynı anda yutulabilir..

Kızlar 3 tane folicplus 1 tane solgarın folic asitine denk geliyor!mg olarak!
Bu arada folic asitlerinizi akşam içmenizi öneririm,çünkü iştah açıyor ve kilo aldırıyor!Akşam içip yatınca uyuduğun için yiyemiyorsun :))

evet mıdede yanma da yapıyormuş oyuzden akşam yatmadan oncealmayı alışkanlık halıne getirin.
ben ilk hamılelıkten once 1 ay hamılelıkte de 3 ay kullandım folbiol.
şimdi doktorum ELEVİT VE FERRUM verdi.
Elevit vücudun ıhtıyacı olabılecek aklınıza gelen her tür vıtamını barındırıyor harıka bır vıtamın.onu akşamları tok almamı soyledi.
Ferrum ıse bıldığınız demir hapı.onuda sabah ac karnına alıyorum.
Aspirin falan vermedi,gerek duymadı heralde.şimdlik kullandığım ilaçlar bunlar..

Arkadaşlar her iki ilacında etken maddelerini okursanız farkı görürsünüz. Folbiolda sadece folikasit var, folicplusta ise folicasit-demir-kalsiyum var.

Valla arkadaşlar doktorum bana folbiol verdi. Bir bildiği vardır heralde. ayrıca gebelik için neden uygun değil ki, doktorlar uygun olup olmadığını bilmiyor mu yani! Daha önce de başka bir doktora gitmiştim o da folbiol vermişti.

Ben gebe kalmak istediğimde drum bana felbiol verdi hamile kalmadan önce 3 ay hergün 1 tane içtim gebelikten sonrada 2. aya kadar kullandım (tabi dr tavsiyesiyle) sonuçta folik asit ihtiyacımı karşıladı ilaçların meddesi aynı oluyor fakat firma ismiyle onunda ambalajı değişiyor bildiğim bu süprizzzzz

Benim anladığım folbiol kullananlar vitamini ayrıca başka bir haptan karşılıyor.

Folic plus kullananlar vitamini ondan karşılıyor?

Doğru tesbit mi?

Benim dr.agiden bi arkadaş buldum 3 ay folbiol kullandırıp,3 aydan sonra kan kalsiyum gibi haplar veriyomuş.

bana da doktorum hamileliğimin ilk üç ayında folbiol kullanmamı tavsiye etmişti. bir şikayetim olmadı.günde bir tablet alıyordum.

bana da doktorum hamileliğimin ilk üç ayında folbiol kullanmamı tavsiye etmişti. bir şikayetim olmadı.günde bir tablet alıyordum.

valla benim doktorumda verdi folbiolu bu 2 paket oldu bende dedim folikplus alayım diye gerek yok hamile kaldıktan sonra başlayacaksın dedi ve günde 1 tane

Back
X