Folbiol mü,Folic Plus mı?

Benimde dr. um ELEVIT ve FERRUM FORT verdi.. Elevıtten günde 1 tane tok karınla, Ferrumdan da günde 1 tane akşam yemeğinden 2 saat sonra alıyorum.. Ve dişlerim için zayıflamasın diş minem diye ZYMAFLUOR verdi günde 2 tane dişlerimin arasına koyup çiğniyorsun yada emiyosun küçücük haplar..dişleri güçlendiriyo bebiş içinde iyi flour desteği..Herkese sağlıklı gebelikler diliyorum sağlıkla bebeklerimize kavuşalım inşallah Rabbim isteyen tüm bayanlara Meleklerinden göndersin inşallah..a.s.

hamilelikten 3 ay önce folic plus ve yine hamileliğin ilk 3 ayında günde 3 adet kullanmak gerek. üçü birden alınabilir ama mideyi yormaması için hamilelikten sonra tek tek almak daha iyi. folbiolu da zayıf olduğum için ek olarak bana DR. vermişti. birde hemoglobin değerim (kan sayımı) düşük olduğu için folbiol ile birlikte kullanmıştım. gerçi düşük oldu ..ama ben yinede ben devam ediyorum.

kızlar zaten dünyada da 1 numaraymış folic plus günde 3 kere alıyoruz ama ben öyle sabah öğlen akşam içmiyom 3 ünü birden tek öğünde alıyorum sizde mi öyle yapıyosunuz

canım dunyda bir numara mı bilmem ama Amrika'da esamesi bile okunmuyor. yani hic gormedim ki burada o tarz ilaclar raflarda satılır. recetesiz. seker gibi:)

ama diyecegim baska bir sey var ki sinir oluyorum. abd ye gelirken 3 kutu folic plus getirim. yoksa burada veya alamazsam diye. ama gordum ki alası var ve herseyd oldugu gibi ilacta da kazıgın alasını yiyoruz. folic plus'ın icinden 100 tane cıkar. gunde 3 tane cersin 1 ayda biter ve 8 milyon. buraa en pahalıs folik asit ilacı 5-6 dolar. icinden 250 tane cıkar ve 1 tane icersin.bu bir tane 3 tane foic plus mg olarak esittir ve miniciktir.folic plus gibi esek kadar degildir ve 8 ay idare eder. :kızgın:

slm kızlar ben aranızda yeniyim önümüzdeki aylarda bende bebiş denemeleine başlamak istiyorum.size bu konuda bir sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.bu folik asiti doktor tavsiyesi ile mi almam şart yokksa kendi kendime de başlayabilirmiyim.birde eğer başlayacaksam adetin kaçıncı günü başlamam gerekiyor ne zaman bırakmalıyım.adetliyken kullanılabiliyormu?yoksa istediğimiz zaman başlayıp istediğimiz zaman bırakabiliyormuyuz?bir gün içmeyi unutsak problem oluyormu?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

benim doktorum da folicplus önerdi,günde 3 tane... hatta 3 tanesini aynı anda alabilirsin ben öyle yapmıştım dedi...

slm kızlar ben aranızda yeniyim önümüzdeki aylarda bende bebiş denemeleine başlamak istiyorum.size bu konuda bir sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.bu folik asiti doktor tavsiyesi ile mi almam şart yokksa kendi kendime de başlayabilirmiyim.birde eğer başlayacaksam adetin kaçıncı günü başlamam gerekiyor ne zaman bırakmalıyım.adetliyken kullanılabiliyormu?yoksa istediğimiz zaman başlayıp istediğimiz zaman bırakabiliyormuyuz?bir gün içmeyi unutsak problem oluyormu?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

canım bence önce bi doktora git muayene ol.... senden belli başlı testleri isteyecektir,kan tahlili,vaginal ultrason,idrar testi vb.... en önemlisi tabi hormon testleri... bunları yaptır ki en azından için rahat olsun,gebelik istediğin için folik asit verecektir,gebelikten 3 ay önce her gün içiyorsun adet dönemlerinde de devam ediyorsun ama bebek istediğin için hiç bırakma çünkü gebeliğin ilk 3 ayında da kullanmaya devam edeceksin... bebek için oldukça önemli folik asit...

bende folic plus kullanıyorum nerdeysee 4 yıldırr
ben pekk farkın görmedim ikisindende kullandım
ve dr günde tekte içebilirsin demiştiii

doktorum folıc plus verdiği için şimdili onu kullanıyorum.
folibol ile aralarında oldukça fiyat farkı var ondanda anlaşılacağı gibi bence folıc plus diyorum..

ben de folic plus kullanıyorum. dr. bana marka vermeden önerdi. eczacı en iyisinin bu olduğunu söyledi. bebeğin kemik gelişimi ve kendi kemik sağlığımız için d vit. ve kalsiyuma ihtiyacımız var. bence bunlar düşünülerek hazırlanmış bir ilaç. yan etki olarak ise iştahımı açmadı fakat içtikten sonra acayip şişiyorum. midede şişkinlik yapıyor yani. akşamları içiyorum bu yüzden, sabaha geçiyor.

mrh kızlar bende aranızda yeniyim.a.s.benim doktorum folbiol 5 mg verdi.3 aydır günde 1 tane kullanıyorum.inşaallah bu ay hamile kalırım.:teytey:hamileliğimde de kullanmaya devam edicem.
folbiol kullanan arkadaşlar hamileliğinizde de folbiol e devam ettiniz mi ?:uhm: :uhm:

bgultol canım ilk üç buçuk ay derken, hamileliğinin mi ilk üç buçuk ayı. yoksa hamilelik öncesimi.

slm kızlar.bende 1,5aydır folicplus kullanıyorum.içinde d ve c vitamini olduğu için faydsı daha fazla bence.

selam arkadaşlar bende folbiol kullandım önce bi kutu onu bitirdikten sonrada folicplus a başladım ek vitaminlerde var diye

Bende hamile oldugumu ogrendigimde ;doktor tavsiyesi ile basladim folic plus kullanmaya..Dusuk yaptim gerci ama hala devam ediyorum.2 ay sonra baslayacagiz calismalara..Benim anlayamadigim sey; 3 hapin hepsini ayni anda almamizin dogru olup olmadigi?Hepsini ayni anda alabiliyorsak neden o zaman gunde 3 kez alin diyor?Biraz kafa karistirici aslinda; bilen arkadaslarin yardimlarini bekliyorum..
OpuldunuzzŞeniz

canımcım bana doktorum ister 3ünü beraber al ister tek tek dedi.ben baze 2sini içip 3.yü akşam alıyorum.

selam canım geçmiş olsun inşallah bir daha böyle birşey başına gelmez.folik asid gebelik planlanmadan üç ay önce kullanmaya başlıyorsun,gebeliğinin üçüncü ayına kadar kullanıyorsun bebeğin beyin ve sinir gelişimi için çok faydalı birer birer içe bilirsin istersen düşüğe sebep olmaz diye biliyorum bazı kadınlarda çoğul gebeliğe sebep olabiliyormuş bildiğim kadarıyla tekrar geçmiş olsun arkadaşım

Back
X