Premature Bebekler fontonel (bıngıldagın)erken kapanması

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

3oglanannesi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
2.906
5.510
merhaba arkadaşlar ikizlerim 35 haftalık doğlu erkek kıloları 1900 civarı..baş cevresi 31 di doğduklarında şuan 1buçuk aylıklar 3 kilolar baş çevreleri 35....sağlık ocagındaki hemşireler fontonel yani bıngıldagın erken kapanması var d vitaminini kesin dediler...böyle bi problem yaşayan varmı.

bu konuda hiç bilgisi olan yokmu arkadaşlar...
Öncelikle Allah bagislasin meleklerinizi.
Çocuk doktorumuz bingildagin erken kapanmasi kafanin büyümesine engel olmayabilir ama takip edilmesi lazım demişti. Bence bir çocuk doktoruna, yinede icinize sinmezse bir çocuk norologuna gosterin. Inşallah böyle bir sıkıntı yaşamassınız.

Amin canim sagol dualarinizda unutmayin ins..cocuk doktoruna gittik ama d vitaminine devam edin takip edecegiz dedi.ben yinede d vitaminini kestim simdilik vermiyorum.bikac ay gecsinde oyle devam ederim artik duruma gore.

Merhabalar benimde oğlum 35 te doğdu ama 32 ile uyumlu dendi 1780 gram baş çevresi 28 idi. 2 hafta kuvezde kaldı 32 33 flan di baş çevresi şimdi 10 aylik 4 4 cm bizimde bingildak kapandı sayılır ilk 4 ay onemli devit ben profesör rağmen vermedim sonra az az verdim hala az veriyorum testte d vitamini iyi çıktı. Baş çevresi 1 cm büyüdükçe sıkıntı olmaz ama dikkat edin yinede. Çok duydum erken kapanan

X