bilgi için sagol canım.bende 1hafta yumurta takınbı yaptılar işte ama yumurta yokmus malesef anlamadım gitti.p.tesi belli olcak p.tesi ilaç yazılcak tekrar kontrolden sonra ben 12gündür soğan suyu içiyorum bugunde arısütü poeln bal aldım baharatcıdan bi kavonoz onu kullnamay başlayacam yumurtalıklar içinde iyimiş bu karısım bakalım sonrada incir kürüne başlarım inş.evet daha 1ayım.inş.hepimiz en kısa zamnada bizlerede annelik duygusunu taddırır.:Saruboceq:
canım mevzuya hop diye dalmış olacağım ama senin rahatsızlığın pko dediğimiz polikistik over ve ya polikistik over sendromu
bunun olması için usg de yumurtalıkta bir çokminik yumurtacık olması gerekir bunlara cüce yumurta da derler ve gelişemezler
gelişemedikleri içinde adetin 3. günü bakılan hormonlardan kesin tanısı konulur
bu tahlilde lh hormonu fsh hormonundan fazladır
Bir de 21. gün progestron hormonu yumurtlama olup olmadığını gösterir.
bir çok hastada hiç belirti vermezken bu hastalık kimisinde
adet düzensizliği (yumurta tam gelişemediği için)
kilo alımı (hormon dengesizliği ve şeker direnci yüz<ünden)
tüylenme (yine hormon dengesizliği yüzünden)
gibi semptomları yani belirtileri vardır
Ben de pkoluyum
ama bende sadece usg görüntüsü ve hafif derece de hormon dengesizliği var
9 ay korunmayıp bebiş olmayıonca klomen diye yumurta geliştirici ilaca başladık cevap verdim yumurtalarım gelişti iğne ilede çatlatıldı ama hala tek kişiyim
pko bilmeyen için oldukça basit görünen bir hastalık
fakat inferilete sebeblerinin başında gelir
ne kadar rahat olursan o kadar iyi olur.
Bu arada yumurta adetin ilk günü oluşmaya başlar ve 14. güne kadar gelişir genellikle hızına bağlıdır
Tam anlamaıyla geliştikten sonra çatlar ve döllenmeye hazır hale gelir
döllenmezse 14 gün sonra adet kanaması başlar
ve tekrar yumurta oluşumu başlar
genellikle bir ay tek yumurtalık diğer ay öteki yumurtalık çalışır
bazen her iki yumurtalıkta yumurta oluşabilir ancak sadece bir taraftaki çatlar.