GEBELİĞİ ÖNDE GİDENLER

ramses09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2016
711
1.003
113
sevgili anneler ve anne adayları gebeliği önde gideniniz var mı ? bebeğimin gelişimi yaklaşık 10 gün ileride.14 haftalıkken dr'a muayene olduğumda 45-50 gr olması gereken bebeğim 110 gr çıktı.Başta çok sevindim tabi iyi beslemişim demek ki diye (kiii 3 kilo alabildim dışarıdan bakıldığında hamile olduğum henüz belli değil) ne yazık ki dr um bu durumun o kadar da güzel bişey olmadığını; gebeliğin sonunda bebeğin suyunun azalabileceğini (erken doğum) normal doğumun gerçekleşemeyeceğini (sezeryan ) vb açıklamalarda bulundu iyice napcamı şaşırdım vitamini bırakayım mı? yediğimi içtiğimi kıssam iyi mi ederim kötü mü ?? benimle aynı durumu yaşayan yada yaşamış olan var mı ? lütfen deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?

Canım bence doktorunu değiştir :) 1 hafta önde gitmesi doğum ağırlığı ile ilgili . 300 gram civarında fazla kilo ile doğar bebeğin . endişe etme

Canım bence doktorunu değiştir :) 1 hafta önde gitmesi doğum ağırlığı ile ilgili . 300 gram civarında fazla kilo ile doğar bebeğin . endişe etme
halbuki bu dr 'a da bin bir tavsiye ile gittim. İşin ehli çok deneyimli falan dediler zaten o yüzden bu kadar korktum ya :/ Adam beni dehşete sürükledi resmen. Peki senin bebeğin gelişimi normal değerler de mi ? yani 14-15. haftanı hatırlıyor musun ?

Hiç endişelenmene gerek yok benim de senin haftalarındayken 2 hafta önden gidiyordu bebeğimin gelişimi. Korkulacak hiçbirşey yok yemenden içmenden kısma sakın çocuk besin alamaz sonra. Sadece bol bol su iç tatlılardan uzak durmaya çalış ekmek de çok yeme tamam işte bu kadar kolay hamilelikte beslenme. Kalorisi değil besin değeri yüksek beslen. Şuanda da benim 1 hafta önden gidiyor bu iyi bir şey bebeğin gelişimi iyi demek oluyor. Bana doktorum hiç olumsuz konuşmuyor bu konu ile ilgili. Sen de boş yere canını sıkma

Endiselenme canim 2 hafta önden gittik hep devlet hastanesindeki doktor oyle bir korkuttuki beni anlatamam iri bebek seker hastasisin sen daha neler neler acilen seker yukleme testi yapildi temiz cikti ozeldeki doktoruma gittim oda iri bebek dedi bu benim ucuncu cocugum digerleri irimi dogdu falan yok ikiside ortalama kilolarda uzattim canim kusura bakma sıkıntilı bir surecti benim icin ben vitamini cok fazla icmedim bana cok kokuyo geliyordu tam hatirlamiyorum otuz kusur haftalardi aradaki iki hafta 1 haftaya indi gecen gun gittim o coook iri dedikleri bebegim 36+3 3200 kg 49 cm abarttiklari gibi bisey yok yani canim

Benimkide hala 10 gün önde canım . sorun yok . sadece şu var bebek 4 kg civarında olursa en son aşamada normal doğum zor olacağı için mecburen sezeryan olur buda normal bir durum . Bunun dışında en büyük moral kaynağı eşten sonra doktor olması gerekirken olumsuz cümleler kurması çok yanlış . hangi şehirde yaşıyorsun ?

benim yengeminde öndeydi bebeğin gelişimi, hiç bir sıkıntıda olmadı. Ayrıca sezeryan olması neden üzüyor sizi anlam veremedim. Bebek yada annenin hayatı söz konusu ise sezeryan olması gayet normal.

canım benim oğlum da 12 gün önde gidiyordu sonuç olarak 36. haftada 4450 gr ve 57 cm doğdu 36. haftada doktorum izne ayrılacağı için sezeryanla alındı bi sorunumuz hiç olmadı hatta iri bir bebek olduğu için çok rahat ettik hemen emmeye başladı doğar doğmaz sakın korkma hatta sevinmelisin :)

Merhaba, benim oğlum da en başından beri önde gidiyor, ilk haftalarda 1-2 hafta öndeydi. Şimdi 3 hafta önden gidiyor canım, doktoruma sordum, önden gitmesinin erken doğumla alakası olmadığını söyledi. Benim erken doğum riskim var o da bebeğimin suyunun fazla olmasından kaynaklanıyor. Beslenme düzenini de değiştirme bebeğine faydalı olacak şeyler yemeye devam et. Başka bir doktora da gitmende fayda var. Çünkü bana da bebeğimin suyunun fazla olduğunu söylediğinde benim doktorum da yaşadığım yerdeki en iyi ve en çok tavsiye edilen kadın doğumculardan birisidir ama içimi rahatlatcak bişey söylemedi. Ben de farklı doktorlara gittim. Ama bazı şeyleri çok da kafana takma, İnşallah Rabbim hayırlısıyla bebeğine kavuşmayı nasip eyler.

Cevap veren herkese teşekkür ederim :) 1 temmuzda kontrolüm var.Aklıma takılan ne varsa sorucam bu kez.Gerekirse dr'u değiştirebilirim.Bende kaygı endişe yaratan bi dr alanında ne kadar iyi olursa olsun bana bi faydası yok ki.

benim yengeminde öndeydi bebeğin gelişimi, hiç bir sıkıntıda olmadı. Ayrıca sezeryan olması neden üzüyor sizi anlam veremedim. Bebek yada annenin hayatı söz konusu ise sezeryan olması gayet normal.
Bebek yada annenin hayatı söz konusu ise sezeryan olması gayet normal bende anormal demedim zaten.Kendi seçme şansım olursa elbette normal doğumu seçerim.Sonuçta adı üstünde NORMAL kabul edileni istemek çok doğal.En başından beri isteğim bu yönde.Şimdi bi dr çıkıp bu mümkün olmayabilir diyor haliyle soru işaretleri ve endişeler beraberinde geliyor.Bir anne bebeği ve tabii kendi sağlığı için en uygun olan neyse onu seçer veya dr un dediğine razı olur yani diretmez..bunda üzüntüye mahal verecek bişey yok .bendeki de üzüntü değil sadece endişe...Cevabınız için teşekkürler iyi günler.

Iyi aksamlar ben gebeligimin 8.haftasindayim doktora gttim bebek 7 haftalik gibi gorunuyo ama daha tam belli degil iki hafta sonra daha belli olur dedi boyle bi durumla karsilasan varmi yardimci olurmusunuz

Benimde önden takip ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…