Gebeliğini sonlandıranlar/sonlandırmak zorunda kalanlar/sonlandırılması istenenler buraya...

nurgulkurtcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2015
1.045
538
34
Mrb.. ben suan 15+3 haftalik gebeyim. Ve ilk gebeligim.. 11.haftamda doktorum ultrasonda ensede 5mm kistik higroma saptadi. Ve bizi capaya CVS(bebegin eşinden parca alma islemi) yaptirmaya gonderdi. 12. Haftamda cvs yaptirdim ve 2 hafta sonra sonuclar cikti. Sonuclar temizdi yani bebegimde genetik bi anomalilik yok. Ama doktorlar israrla gebeligi sonlandirmami istiyo. Suan noonan sendromu olabilir dediler onu arastiriyolar o da temiz cikarsa büyük ihtimalle kalple alakali sorunları oldugunu soyluyolar ve sonlandirmami istiyolar. 3 hafta sonra 2.duzey ultrasona giricem % 70 sorunu saptayabilecekler 22.haftamdada fetal eko yapilcak.kalbine bakilcak. Ama ben gebeligimi sonlandirmayi düşünmüyorum. Basina boyle bir sey gelen duyan var mi onerilerinizi ve dualarinizi bekliyorum...

Nurgül erdem merhaba msj ı yeni okudum ne yaptın merak ettim umarım sağlıklıdır bebeğin benim başıma bahsettiğin olay geleli tam 2 hafta oldu 24 haftalık hamileyken gebeliğimi sonlandırdım ve büyük bi depresyonun içindeyim;(
Mrb cnm. Benimde 2 bucuk ay oluyo 23 haftalik gebeligimi sonlandirilali :KK43: sizde sorun neydi cnm?

Mrb cnm. Benimde 2 bucuk ay oluyo 23 haftalik gebeligimi sonlandirilali :KK43: sizde sorun neydi cnm?
Kalbiyle alakalı ileri derece de sorun vardı doktrlar genelde ölü doğum oluyo dediler yaşadasa doğar doğmaz kalbiyle akciğer arasında ki damar gelişmediğinden beynine oksijen gitmez ve beyninde hasar oluşur üst üste çok ameliyetlar olcak buna dayanabilrmi bilmiyoruz dediler hep gençsiniz gene olur dediler iki gün düşündüm bebeğim karnımda tekmeler atıyo ve ben onu aldırmanın yollarını düşünüyorum diye kendim den nefret ettim ilk gebeliğim ilk tecrubem ilk höz ağrımdı yüzünü okadr merak ediyordumki doğumhanede herkes bebeğini kucağına alırken ben ben ona dokunamadım yüZünü göremedim bile görmeden aşık oldum ben kızıma herşey olurken bi metanet vardı ama sonradan neye uğradığımı şaşırdım yıkıldım allahım kimseye yaşatmasın az da olsa anneliğin tadını aldım :KK43:

Nurgulerdem inşallah senden hayırlı haberlerini bekliyorum belki bu ay bi bebeş gelebilir haber verirsen sevinirim canım
Cevremdeko herkes yapma bebek daha diyolar yaa :KK43: ben hemsireyim burda babam gibi sevdigim bi doktor var bide ebe abla var sakin yapma bak nolur bizi dinle falan diyolar. Diyorum bunlar boyle diyorsa vardır bi bildikleri ama kalbime söz geciremiyorum. 23 temmuzda esimin dogum gunu var.16 temmuzda adet olmam lazim eger olmazsam ona dogum gunu surprizim olacak bebehimiz :KK43:

Cevremdeko herkes yapma bebek daha diyolar yaa :KK43: ben hemsireyim burda babam gibi sevdigim bi doktor var bide ebe abla var sakin yapma bak nolur bizi dinle falan diyolar. Diyorum bunlar boyle diyorsa vardır bi bildikleri ama kalbime söz geciremiyorum. 23 temmuzda esimin dogum gunu var.16 temmuzda adet olmam lazim eger olmazsam ona dogum gunu surprizim olacak bebehimiz :KK43:
Valla canım benim doktorumda 4 ila 6 ay arası yap vücudun kendini toparlayıp eski hale alması bi okadar sürüyomuş fakat ben gebeliğini sonlandırıp 4 ay sonra tekrar hamile kalan birini de biliyorum benim de kafam çok karışık folik asit kullanıyomusun?

Valla canım benim doktorumda 4 ila 6 ay arası yap vücudun kendini toparlayıp eski hale alması bi okadar sürüyomuş fakat ben gebeliğini sonlandırıp 4 ay sonra tekrar hamile kalan birini de biliyorum benim de kafam çok karışık folik asit kullanıyomusun?
Yok folik asite baslamadim daha folatım iyi simdilik. Ama baslayacagim. Ben denemeye karar verdim cnm rabbim bu mubarek ayda yüzüme gulecek inaniyorum

Yok folik asite baslamadim daha folatım iyi simdilik. Ama baslayacagim. Ben denemeye karar verdim cnm rabbim bu mubarek ayda yüzüme gulecek inaniyorum
Evet hep iyi düşnmek lazım rabbim bizi duyuyo görüyo nasıl istediğimizi biliyo dualarımızı biliyo açıkan elleri boş bırakmaz adet zamanın yaz birlikte belleyelim canım

merhaba durumunu merak ettim.gebe kala bildin mi.benim gebelik sorunlu sizinle yazışmıştık.ense kalınlığı 5.8 di.kalpte 1 sağda 2 solda parlaklık çıktı.amiyosentezin sonucunu bekliyorum.9 temmuzda yaptırdım.zeynep kamilde.

rabbım kımseyı evlatla ımıhan etmesın sizin kadar bende üzüldüm üzüntünüzle hüzünlendim bır an aklıma ben olsam ne yapardım gibi düşnce getirdim ama rabbım düşüncesini bile vermesin size canı gönülden dua ediyorum RABBIM O GÜZEL KUCAĞINIZI DOLDURSUN

Kızlar aynı şeyi bende yaşadım 13 nisanda 18 haftalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım üzerine 1 kez adet oldum ve hamile kaldım. Plansız oldu aslında ama Allah'ım buna sağlık verir inşallah sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.. Hepimize inşallah..

Merhaba arkadaşlar ben de yeni üye oldum burda başından geçenleri paylaşıp bizleri bilgilendiren Arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle ben de şu anda zor durumlar yaşıyorum benim gebeliğim de sonşandırılmak zorunda kalacak :KK43: zor olduğunu öğrendim hem acı tarafı hem psikolojik tarafı çok ağır . Sonlandırma ile ilgili doktor öneriniz ya da belli bir başka öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim hepinize çok büyük geçmiş olsun Allah'ın izniyle ben de hayırlı bir şekilde atlatabilirim inş

Merhaba arkadaşlar ben de yeni üye oldum burda başından geçenleri paylaşıp bizleri bilgilendiren Arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle ben de şu anda zor durumlar yaşıyorum benim gebeliğim de sonşandırılmak zorunda kalacak :KK43: zor olduğunu öğrendim hem acı tarafı hem psikolojik tarafı çok ağır . Sonlandırma ile ilgili doktor öneriniz ya da belli bir başka öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim hepinize çok büyük geçmiş olsun Allah'ın izniyle ben de hayırlı bir şekilde atlatabilirim inş
Canım öncelikle hakkında hayırlısı neyse o olsun bebeğinin hastalığı tedavi durumu ne dir bunu çok iyi araştır benim 2 ay oldu 6 aylık tı nerdeyse bebeğim hala unuta bilmiş değilim çok ağlama krizlerine girdim pişman oldum dedim sana bu durumu anlatmam çok zor umarım bir mucize olur snin için ben suni sancı ile doğum yaptım 36saat sürdü ölücem sandım çok zor bi süreç hem fiYolojik hemde hem psikolojik fakat ameliytla olursan ilk gebeliğinse ki ben öğleydim ikinci geeliğinde bebeğin plesantaya yapışmadığı riski olduğunu sölediler sancıyı tercih etmek Orunda kaldım:KK43:bebeğinin hastalığı nedir

X