Gebelik depresyonu

cilekli_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2012
432
425
2 aylık hamileyim ve çok mutsuzum. Bebeğimi sahiplenemiyorum. Çok üzülüyorum. Hamile olmadığım günleri özlüyorum. :KK43:(

24 yaşındayım yeni evliyim. Eşime bile anlatamıyorum. Çünkü kızar biliyorum. Doğumdan sonra çalışmak istiyorum ama k. Validem yanımda kalmasını istemiyorum. Herşeyi kafama takıyorum

merhaba, öncelikle sağlıklı bir evlat diliyorum size tebrk ederim... Kucağınıza aldığınız ve kokusunu çektiğinizi hayal edin, o sizin canınız size o kadar muhtaç ve güzel bir melekki.. Bunları hissetmeniz çok normal, eğer daha fazla devam ettiğini hissederseniz bir pskologa gidin

Ortalama 1 seneyi bulabiliyor.Durumunuzu evliliğinizi bilmediğim için ; tavsiye edebileceğim bir psikolog ile görüşün.Önceden tedbir almakta fayda var.Umarım sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız.

Evlenir evlenmez hamile kaldım bunun pişmanlığını yaşıyorum. Çevremde herkes evliliğin tadını çıkarsaydın diyor çok etkileniyorum

Öncelikle madem yeni evlisiniz keşke korusaydiniz, ikincisi o kadar çok çocuk sahibi olmak isteyipte olamayan insanlar varkı şükredin halinize hemencik kalmissiniz allahın size bir lütfü, üçüncüsü de ltfn çevrenizin ne dediğine kulak asmayin evliliğin tadi bebekle daha güzel çıkar inanın bana. Allah sagsaglim kucağınıza almayi nasip etsin

Zor bir psikoloji , ben daha hamile kalmadan bu dediklerini yasıyorum üç yıllık da Evliyim , bir düşük yaptım. Hamile iken ben de hala kararsızdım aynı senin dediklerin beynimi yiyordu ve daha da fazlası vardı bende , düşmese şu gün kucağımdaydı dediğim de çok oldu . Yokluğu bu saatten sonra üzer seni , kalbini ferahlat , herşey senin istediğin gibi olacsk çünkü o senin Bebeğin , zorluklar elbette olacsk ama sanırım sevgisi bastırır heyşeyi , Allah sağlıkla tamamına erdirsin , milletin sözüne bakma sen, çocuk yokken çıkmıyor illa ki Evliliğin TADI

Öncelikle madem yeni evlisiniz keşke korusaydiniz, ikincisi o kadar çok çocuk sahibi olmak isteyipte olamayan insanlar varkı şükredin halinize hemencik kalmissiniz allahın size bir lütfü, üçüncüsü de ltfn çevrenizin ne dediğine kulak asmayin evliliğin tadi bebekle daha güzel çıkar inanın bana. Allah sagsaglim kucağınıza almayi nasip etsin
İçimi rahatlatınız teşekkür ederim

Zor bir psikoloji , ben daha hamile kalmadan bu dediklerini yasıyorum üç yıllık da Evliyim , bir düşük yaptım. Hamile iken ben de hala kararsızdım aynı senin dediklerin beynimi yiyordu ve daha da fazlası vardı bende , düşmese şu gün kucağımdaydı dediğim de çok oldu . Yokluğu bu saatten sonra üzer seni , kalbini ferahlat , herşey senin istediğin gibi olacsk çünkü o senin Bebeğin , zorluklar elbette olacsk ama sanırım sevgisi bastırır heyşeyi , Allah sağlıkla tamamına erdirsin , milletin sözüne bakma sen, çocuk yokken çıkmıyor illa ki Evliliğin TADI
Ilk defa kendi kendimi teselli edemiyorum çok üzülüyorum hiç bişeyden zevk almıyorum. Hamile olmasam şöyle olurdu böyle olurdu diyorum hep

Tek cocukta kalirsin bi süre canim cok mutsuzsan zaten tek cocukla da herseyi yapabilirsin ilerde de guzel bi eğitim verirsen seni yormaz hatta arkadaş olursunuz :) olumsuz düşünme genç anne olmak çok güzel bisey al bebeğini çık dolaş maddi sıkıntıniz da yoksa hayatini çok olumsuz yönde değiştireceğini düşünmüyorum ben

Doğumdan sonrada çalışmak istiyorum ama k.valide ve k.peder bizimle kalsın istmiyorum. Başka şehirdeler ama ayrı evde yaşamak istiyorum

anladığım kadarıyla etrafın sözlerini fazla takıp etkilerinde kalıyosunuz. takmayın lütfen, o kişiler iyiliğimizi düşünseler öyle şeyler söylemezlerdi.. bi tanıdığımın hamile olduğunu öğrenicem ve aa neden yaptın onu evliliğin tadını çıkarsaydın mı dicem. bu neyi değiştirebilir ki. ister tadını çıkarır ister hamile kalır ben tebriğimi eder çekilirim.. düşünce ve ifade özgürlüğünü nezaketsizlikle karıştırmamak lazım ama bu insanlar onu yapıyor.

ama ne ifade edebilir ki bu sizin için. içinizde bi hayat var. böyle düşünün

Geçicek cnm hepsi ...bende aynı şeyleri yaşadım çok çok mutsuzdum ki bu bebeği 3.5yıl istedim olmadı tam umudu kesmişken oldu kızım olucak inş ..
Ama bunlar geçici duygular bunu bil 4.aydan sonra maddi manevi rahatlayacaksın

Aynı evde yaşamazsınız istemiyorsan , ilk etapta çalışmayı sen de istemezsin belki de , sadece sakin olmaya çalış , yarın ne olacağı bile belli değilken ....

Evlenir evlenmez hamile kaldım bunun pişmanlığını yaşıyorum. Çevremde herkes evliliğin tadını çıkarsaydın diyor çok etkileniyorum
yaaa canımm bnmm yapma bolee hayırlsısını dılee sıkma canını hamıleleıgınn tadınıı cıkarrr mıllete kalırsanda bızde ge kaldık 9 aylık evlıyımm 6 aydırda bebeıs ıstıyoruzz yas26 ama mıllette bakmasenn canımsınn ya ye ıc gezzz kısatlama kendın hamılesınn dıyedee kaynanada tavızz verme bence fazlaaa kımseye vermee esınede bırsey dme henuzz atarsınn ustunndennn bakkk

anladığım kadarıyla etrafın sözlerini fazla takıp etkilerinde kalıyosunuz. takmayın lütfen, o kişiler iyiliğimizi düşünseler öyle şeyler söylemezlerdi.. bi tanıdığımın hamile olduğunu öğrenicem ve aa neden yaptın onu evliliğin tadını çıkarsaydın mı dicem. bu neyi değiştirebilir ki. ister tadını çıkarır ister hamile kalır ben tebriğimi eder çekilirim.. düşünce ve ifade özgürlüğünü nezaketsizlikle karıştırmamak lazım ama bu insanlar onu yapıyor.

ama ne ifade edebilir ki bu sizin için. içinizde bi hayat var. böyle düşünün
En yakınım bile sizin için çok erken diyor. Çevrenin etkisinde kalıyorum

En yakınım bile sizin için çok erken diyor. Çevrenin etkisinde kalıyorum

çok istenmediği sürece ben de evliliğin ilk yıllarını bebeksiz geçirme taraftarıyım bu sadece bi seçenek ama herkes buna göre yaşayacak değil ki. hamile bir yakınıma bu denli söylemem,söyleyende de artniyet arayabilirim yani. neticede bebek olmuş bunu söylemek neyi değiştirir ki özellikle anne psikolojik bi çöküntü içindeyse?

ayrıca istemiyor olsanız korunabilirdiniz ve öyle olduğunu farzederek hamileliğinizin sizin irade ve isteğiniz dışında gerçekleştiğini hatırlatmak istiyorum.
bebeğinize alışmamak için hiçbi nedeniniz yok :anneadayı: onun size ihtiyacı var :emir_bebek:

Ben, herşeyin bir vakti saati olduğuna inanırım.Kimi evlilerin hemen oluyor , kiminin daha sonra... Bu arada Anne olmak için herşeyin feda edecek ama anne olamayacaklar da var...Annem de bana evlendiğinin 3.günü hamile kalmış(evlenme tarih ve benim doğum tarihine bakarak hesapladık:)) ) Siz de kendinizi rahatlatın kendinizi ve hamileliğinizin tadını çıkarın.Gebeliğinizin ilerleyen aylarında şimdiki duygularınız da değişecek, bebişinizi daha sahipleneceksiniz.O meleği kucağınıza alınca iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz:))

X