Gebelik kesesi yuvarlak degil:(

LaDespedida

bıdığım
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
765
445
Merhaba kizlar dun doktora gittim 5 hafta 2 gunluk hamilesin dedi ancak kesen yassi gibi dedi banada gosterdi resmini aldim progestan ve coraspirin verdi 2 gun sonra bekliyorum dedi. Birde kesen merkeze daha gelmemis cok kenarda dedi. Moralim cok bozuldu ya bebegimi kaybedersem :KK43: bu benim ilk gebeligim cok korkuyorum. Verdigi ilaclari kullanmayi dusunmuyorum kanamam yok cunku kendi doktorumla randevumda sali gunu oda yurtdisinda ne yapmam lazim benim durumumda olaniniz varmi lutfen cevap bekliorum kizlar...

sIKMA CAnını,hamilelikte moral çok önemli.Bebeğini de üzme,fazla iş yapma,doğal vitaminli şeyler ye,haplarını düzenli kullan.İnşallah bir sorun çıkmayacaktır ferah tut,Rabbim herşeyi ayarlar rahminde, doktorlar değil.

Merhaba kizlar dun doktora gittim 5 hafta 2 gunluk hamilesin dedi ancak kesen yassi gibi dedi banada gosterdi resmini aldim progestan ve coraspirin verdi 2 gun sonra bekliyorum dedi. Birde kesen merkeze daha gelmemis cok kenarda dedi. Moralim cok bozuldu ya bebegimi kaybedersem :KK43: bu benim ilk gebeligim cok korkuyorum. Verdigi ilaclari kullanmayi dusunmuyorum kanamam yok cunku kendi doktorumla randevumda sali gunu oda yurtdisinda ne yapmam lazim benim durumumda olaniniz varmi lutfen cevap bekliorum kizlar...
progestanı sakın aksatma cok onemli bir ilac ..

Tesekkur ederim kizlar kullanicam artik korka korka baska dr'un lafını ne yapim doktorumda tam hamile kaldigimda cekti gitti yani ne sans bendekide...ama benim anlamadıgım kanamam olmadıgı halde niye veriyo bu ilaçları... Hele coraspin kan pıhtılaşması için veriliyomuş. Bende bunun tespit edilebilmesi için tahlil yapılıyor diye duydum. Coraspini bana veren geçici dr neye dayanarak veriyo bana coraspin anlamıs deilim yani sonucta öyle bişey yoksa gereksiz yere aldıgım hapın bebege zararı olmaz mı? Offff aklım çok karışık :KK43:

Tesekkur ederim kizlar kullanicam artik korka korka baska dr'un lafını ne yapim doktorumda tam hamile kaldigimda cekti gitti yani ne sans bendekide...ama benim anlamadıgım kanamam olmadıgı halde niye veriyo bu ilaçları... Hele coraspin kan pıhtılaşması için veriliyomuş. Bende bunun tespit edilebilmesi için tahlil yapılıyor diye duydum. Coraspini bana veren geçici dr neye dayanarak veriyo bana coraspin anlamıs deilim yani sonucta öyle bişey yoksa gereksiz yere aldıgım hapın bebege zararı olmaz mı? Offff aklım çok karışık :KK43:
İlk aylar ve haftalar dusuk tehlikesi daha yogun oldugu icin tedbir amacli vermistir bende bu haftama kadar kullandim doktir veriyorsa tereddut etme bu kadar birsz rahat ol bi zarari yok olsa bizim bebislere olurdu dimi ?

ilaclardan daha cok senin bu stresin bebege zarr veriyo onuda strese sokuyorsun biraz sakin ol

ya kizlar ben yurtdisindayim burada kanama falan olunca ilac veya igne falan vermiyorlar.12 haftaya kadar dusukler normal mis saglikli olmayan bebek dusermis normal akisina burakiyorlar.burada okuyorum herkes ilac igne kullaniyor anlamadim gitti hangisi daha iyiki bende 8 haftalik dusuk yaptim ozaman yyasadim

ya kizlar ben yurtdisindayim burada kanama falan olunca ilac veya igne falan vermiyorlar.12 haftaya kadar dusukler normal mis saglikli olmayan bebek dusermis normal akisina burakiyorlar.burada okuyorum herkes ilac igne kullaniyor anlamadim gitti hangisi daha iyiki bende 8 haftalik dusuk yaptim ozaman yyasadim
Valla ben kibrista yasiyorum burasida turkiye gibi ilaci basiyor ama bence yurtdisindaki gibi kendi kaderine birakilmali saglikliysa tutar zaten eskiden nenelerimiz doktorsuz nasil yapiyomus ona bakarsan dimi...

egerki bebek sagliksizsa ve vucut atmaya calisiyorsa doktorda ilacla bunu engelliyorsa durum daha tehlikeli sonra dunyaya sorunlu bebekler gelmis oluyor tabiki hersey allahtan o istemezse yaprak susmez.ilerleyen hamilelikler icin soylemiyorum bunu.yeni olan daha kucuk olanlar icin ilk 3 aylik donem icin.benim iki cocugum var.ucuncuyu dusurdum ve ilk defa oldu​

Progesteron dusugu engeller .. hemen kullanmalisin Allah herseyin hayirlisini versin stres yapma dua et

Merhaba konu basligi ile ilerde ilgilenen olursa diye yazma istedim su an 8 haftali oldum ve oo ilaclari kullanmadm hersey yolunda cok sukur. kendi doktorumu bekledim ve onada soyledim kesemin duzgun oldugunu bu ilaclara gerek olmadigini soyledi. Kese sekli aciya gore degisiyor onu dr istedigi gibi ayarlayabildigini soyledi ultrasondan. Kisacasi boyle biseyden supheniz olursa bence 2. Bi doktora daha gitmekte fayda var benim gittigim ilk dr kendi dr'um deildi iyikii onu dinlememisim..

Merhaba konu basligi ile ilerde ilgilenen olursa diye yazma istedim su an 8 haftali oldum ve oo ilaclari kullanmadm hersey yolunda cok sukur. kendi doktorumu bekledim ve onada soyledim kesemin duzgun oldugunu bu ilaclara gerek olmadigini soyledi. Kese sekli aciya gore degisiyor onu dr istedigi gibi ayarlayabildigini soyledi ultrasondan. Kisacasi boyle biseyden supheniz olursa bence 2. Bi doktora daha gitmekte fayda var benim gittigim ilk dr kendi dr'um deildi iyikii onu dinlememisim..

Bebek düşecekse hiçbir şekilde engel olamıyorsunuz zaten.
Benim ilk gebeliğimde düşük tehlikesi var diye progestan+rahim ağzı kapatıcı iğne vermişti Dr.
Sonuç: 11.hafta bebeğin kalp atışı durdu ve suni sancı ile düşük yaptım. Yani düşüğe engel oldular belki ama, bebeğin yaşamı sona erdi, buna engel olamadılar...
Sen gene elinden geleni yapıyorsun tabi ama, sonucunu değiştiremiyorsun.
Bebek dünyaya gelecekse herşey yolunda gidiyor zaten...
Inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirirsin.
Tam 1 yıl sonra kızıma hamile kaldım, şimdi 8 Yaşında. Hayırlısıyla 2. bebeğimiz de olacak...

X