Gebelik şekeri çıkanlar varmı?

adescik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
131
0
merhaba ben 30 haftalık gebeyim 28 haftada gebelik şekeri tanısı kondu.diyete başladım
tatlı olarak hiçbirşey yiyemiyorum.yemeklerde kısıtlı tabi hamilelikte çok sıkıntılı oluyor..
bu sorunu yaşayanlar varmı? bebişleriniz sağlıklı doğdumu bu dönemi nasıl atlattınız?
yorumlarınıza ihtiyacım var senağlama
 
canım 32 haftalığım 2 aydır diyet yapıyorum çok zor oluyor 2 aydır tatlı hamur yok çok sıkldım.canımın istediğini yiyemiyorum.bebeğim için katlanırım. doğumdan sonra bol bol yreim yeterki bebiş iri olmasın..diyet yaptığın sürece problem olmuyor.32 haftalığım bebişim 1.600 gram normal yani kilosu düşük bile..ama bende fazla kilo almıyorum ve sağlıklı besleniyorum bu yönden şanslıyız yani.geçenlerde yakın arkadaşımda şeker vardı doğum yaptı normal yani herşey.gebelik şekeri genelde görülür pek kefaya takılacak bişiy değil yani...sadece diyetten sıkılıyosun o yani.neyseki az kalmış seninde..
 
çok saol paradises dediğin gibi diyet yapmak çok zor ama katlanıcaz.. doktorum bana şeker aleti aldırdı yemeklerden sonra ölçüm yapıyorum.sana doktorun ne dedi ölçüm ve kan tahlili istiyormu?bebişlerimizi sağlıkla kucagımıza almak dileğiyle..
 
evet canım bende aldım haftada bir kez ölçüyorum.her yemekten sonra yapma takıntı haline gelir.parmakların nasır olur.zaten bir haftalık diyetten sonra düzene giriyor ve bidaha çıkmıyor.merak etme.bide ölçümleri kahvaltıdan 1 saat sonra yap.en net ozaman çıkıyor.akşamları biraz yükselebilir panikleme sabah bişiy lalmıyo.benim 200 dü.şimdi hep 100 ün altında.kaçamak bile yapıyorum..zamanla alışıyo insan.bide hergün yarım saat yürüyüş ve günde 2buçuk litre su şekerin şeee si kalmıyor..haberin olsun...muuccckk:)))
 
Kızlar sanırım bende sizin gibi diyete başlıycam değerlerimi daha dr. görmedi ama zaten 4 değerden en az ikisi normalin üstündeyse gebeliğe bağlı şeker hastası olunuyo(( Kendim için üzülmüyorum bile yeterki bebeğim sağlıklı olsun... Sizin değerleriniz kaçtı? Benim 50 gr. yüklemede 158...
100 gr. yüklemede Açlık 8
1. saat 171
2.saat 186
3.saat 166
Bir de bu tanı konduktan ve diyete başladıktan kaç hafta sonra değerlere bakılıyor,kafama takılan hep aç gidip glukozmu içiliyor?
 
benim

1.184
2.171
3.155

bu sonuçlarla şeker tanısı kondu 20 gündür diyet yapıyorum ve şeker aleti aldım her yemekten 1 saat sonra bazende 2 saat sonra ölçüyorum arada yüksek çıktıgı oluyor malesef.. ama yapıcak bişey yok diyete devam benim diyetisyenim pirinç,ketçap,mayonez,cips,tuzlu kraker,hazır ayran,hazır çorba, et tabletleri,meyva suyu,
kola,fanta,sakatat,patetez,pekmez,bal, muz,incir,beyaz ekmek,kesinlikle yasakladı bunlar şekeri yükseltiyormuş dikkat arkadaşlar cokacimcoook
 
ben muz ve beyaz ekmeği yasaklamadı tam tersi beyaz ekmekte b vitamini olduğu i,çin bebek için kepekli yeme dedi.benim şekerim 50lilikte 200 çıktı.sizin yine düşükmüş.çok şey yasaklamış doktor sana beniğm menümde patetesde var incirde pirinçde muzda.azar azar ama.ben herşey yiyebiliyorum.şeker hariç.kalorisine göre miktar belirliyorum azda olsa yiyorum..ve şekerim hiç 140ın üstüne çıkmadı.90 falan hep..
 
Doktorum benim bu sonuçları görünce hastaneye yatırmamız gerekiyor dedi,ben diyetisyene yönlendirir diye bekliyordum,sanırım gözetim altında tutacak,yarın görücez artık..Ben zaten sizin saydıklarınızı tüketmiyorum bile mayonezmiş,ketçapmış vs....sadece yemeklerden sonra pekmez yiyordum,neyse sonra görüşmek üzere..
 
her gün demir hapı ile birlikte taze sıkılmış portakal suyu içiyordum.Bari portakal suyunu bırakayım bir süre.:sinifsinif:
 
ben 22 haftalık hamıleyım dun şeker yuklemesı yaptırdım 50 likde 180 çıktı resmen yıyecek konusunda depresyona gırdım cok sıkda acıkıyorum bunu yersem bırsey olurmu acaba dıye dusunmeden edemıyorum ..doktorum patates pılav ekmegı daha az yemem gerektıgını soyledı ama cok tedırgınım dıyet cok zor bırseymış ya psıkolojık baskı gıbı
 
ben 22 haftalık hamıleyım dun şeker yuklemesı yaptırdım 50 likde 180 çıktı resmen yıyecek konusunda depresyona gırdım cok sıkda acıkıyorum bunu yersem bırsey olurmu acaba dıye dusunmeden edemıyorum ..doktorum patates pılav ekmegı daha az yemem gerektıgını soyledı ama cok tedırgınım dıyet cok zor bırseymış ya psıkolojık baskı gıbı

Biraz erken yaptırmamışmısınız ? 24-28 . haftalar arası yaptırılıyor diye biliyordum..:CüvCüv:
 
Benimde 171 çıkmıştı. Ama 1 haftadır şekerli şeyleri azalttım ve dün ölçtürdüm tekrar 140a düşmüş :emir_bebek: böyle devam etmek zorundayım doğuma kadar çünkü bebeğim için şart. Çokda sıkmıyorum kendimi. Canım çok tatlı istediğinde bikaç tane bisküvi yiyorum geçiyo tatlı hevesim. İnşallah haftaya daha da düşer bende rahatlarım o zaman.
 
Biraz erken yaptırmamışmısınız ? 24-28 . haftalar arası yaptırılıyor diye biliyordum..:CüvCüv:

doktorum ıstyedı yaptırdım ama ıyıkı yaptırmısım rıske gırmemış oldum tedbırımı önceden daha erken almış olucam ınşallah :) ayaklarım sısmeye başlamıştı buyuzden ıstedı sanırım sısmesının sebebıde sekerdenmıs zaten :KK43:
 
doktorum ıstyedı yaptırdım ama ıyıkı yaptırmısım rıske gırmemış oldum tedbırımı önceden daha erken almış olucam ınşallah :) ayaklarım sısmeye başlamıştı buyuzden ıstedı sanırım sısmesının sebebıde sekerdenmıs zaten :KK43:

anladım,çok geçmiş olsun.ödem oluşmaya başladı sanırım..
 
kızlar benimde iki defa 50'lik şeker yüklemesi yapıldı 1. 158 -2.169 çıkmıştı.k.d. dr.um endekrolojiye yönlendirdi. 2 hafta şekerli gıdalardan uzak durmama rağmen 100'lük şeker yüklemesi 1. saat 210 ---2.saat 168 çıktı ve insülin tedavisine başlattılar(200 üzeri riskliymiş). günde 4 kez insülin iğnesi yapıyorum kendime ara arada parmaktan şeker ölçümü yapıyorum. diyetisyenin verdiği diyeti yapıyorum. iğne ve yeme içme saatlerine tam saatine göre uymaya çalışıyorum.tatlıya çok düşkün biriydim fakat bebeğim için katlanıyorum. inşallah hep beraber sağlıklıca bebeklerimizi alırız kucaklarımıza...kendinize iyi bakın.
 
benimde 50 gr yüklemesinde 182 çıktı doktoruma telefonda söyleyince ne 182 mi çok yüksek dedi. şimdi 100 gr yüklemesi yapacak. ben kendimi şimdiden kötü hissediyorum yukarıda okuduklarıma göre diyetle düzene giriyormuş ama değerlerin böyle yüksek çıkması ilerde şeker hastası olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyormuş :KK43: bu konuda bilgisi olan var mı? bir de diyet yapar şekerimi düşürürsem bebişime bişey olmaz değil mi?
 
canım bebeğime birşey olur mu diye endişelenme,benim de şeker yüksek çıktı ve doktorum diyetisyene yönlendirdi.ben de acaba bebeğim yeterli beslenecek mi diye kaygılanıyordum ama diyetisyen bol süt ve süt ürünleri,et,yumurta vb. ağırlıklı bi diyet veriyo ve yüksek kalorili bi diyet.sen de bebiş de beslenirsiniz.hiç endişelenme
 
slm kızlar
benimde 50 lik yüklemem 178 çıktı
anlaşılan benimde yüksek
doktorum 100 lük istedi
ama 3 günlük diyet listesi verdiler
bugün başladım ama çok zor
insan hamileyken canı herşeyi çekiyo valla:)
üstüne birde anemi teşhisi kondu bana
dahiliyede salı günü sonuçlarıma göre ilaç veya kan veilicek dedi
ikisi nasıl olucak bilmem artık
bebişler için katlanıcaz galiba:)
 
teşekkür ederim canım. benimle aynı sorunu yaşayan birinden bunları duymak bana iyi geldi. Allah hayırlısıyla bebeğimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
 
X