gebelik şekeri (lütfen bi bakarmısınızz)

hayathc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
152
4
46
Bursa
kızlar ben 31. haftamdayım... malesef 28. haftaya kadar gebelik şekeri testi yaptıramadım bu hafta verdı doktorum bugün ama aç karınla oluyo diye bende pazartesine bıraktım. aç karınlamı oluyor ??? ve ayrıca bu hafta dogru cıkarmı bu test ne diyorsunuz?? pazartesi 32. haftamda olucam nasıpse gec değilmi ?

canım bildiğim kadarıyla aç gidiyorsun ilk önce aç iken şekerine bakıyorlar çıkan sonuca göre şeker yükleyip bir daha ölçüyorlar benim yengemde açlık kan şekeri yüksek çıktı o yüzden ona şeker yüklemesi yapmadılar.7 aydan sonra diyet uyguladı şekeri için yakalşık bir ay önce doğum yaptı şekerden dolayı bebekde ödem oluşmuş seni korkutmak istemem ama doktora gitmeyi ihmal etme

canım, benim kızım 2,5 yaşında, epeyce bi zaman oldu o işleri geçirip bitireli.. tam haftalarımızı hatırlayamıyorum yani.

ama, en uygun haftası ne zamansa, o haftada doktorum istedi şeker testlerini.
gittik, aç ike gidiliyor. şeker yüklemesi yapılıyor.
aç olarak 1 saat bekliyorsun. sonuç için kan alıp yeniden yükleme yapılıyor.. aynı işlemi 3 kere tekrarlıyorlar. 3 kere yükleme yapılıyor, 3 kere kan alınıp sonuca bakılıyor yani. aç oluyorsun hepsinde. uzunca bi süre ama, bir kereye mahsusu oluyor yani gebelikte bu işlem.

bende aşırı yüksek düzeyde gebelik şekeri çıkmıştı. dahiliye ve diyetisyen de katılmıştı doğuma kadar olan takip sürecimize hatta.
3 doktorla devam etmiştim hamileliğime yani.

çok sıkı diyet yaptım. insüline ihtiyacım kalmadı. diyete dikkat etmeseydim, insülin iğnesi olacaktım sürekli doğuma kadar.
çok dikkatli oldum şeker konusunda hep sonuna kadar.
her gün, günde 3 kere açlık şekeri ölçtüm kendim evde, ona göre beslenmemi programladım.. bi süre sonra doktorsuz da kendin ayarlayabiliyor hale geliyorsun zaten bunları.

bütün bunlara rağmen, benim kızım, gebelik şekerimden ötürü, sadece 2450 gr olarak doğdu. kilo alması durdu birden, ben hala kilo alıyordum. ben alıyor olmama rağmen, bebek hiç kilo alamadı son haftalarda. ama boyu posu iyiydi... gelişimini iyi buldu doktorlarımız.
ama çoook çokk dikkatli oldum son haftalarımda hep. meyveler, patatesler, mısırlar, şekerler, ballar, çikolatalar, falanlar filanlar... çıkmıştı hayatımdan.
çok minik bir bebek dünyaya getirdim, ama sağlığı iyiydi çok şükür.

en ufak bi şeker kaçırışımda, şekerimin en ufak bi yükselişinde yani, hemen tepki veriyordu zaten karnımda. mayışıyordu, hareketsizleşiyordu...

çok tehlikeli bir olay bu gebelik şekeri velhasıl.

hemen derhal hallet o test işini.... doktorunla hemen haberleş, safsaklamasın daha fazla.

gecmış olsun ... iyi olduğuna sevindim.... inş yarın gidiyorum test icin. peki sende belirtileri olmuşmuydu. cok sık su içme falan sureklı birşeyler yeme ihtiyacı ?

bugün yaptırdım 50grmlık test sonucum 140 yani sınırda çıktı.. o yuzden doktor yarın yıne 100grmlık istedi bakalım yarın yıne yaptırıcam inşallah guzel cıkar sonuclarım

bugün yaptırdım 50grmlık test sonucum 140 yani sınırda çıktı.. o yuzden doktor yarın yıne 100grmlık istedi bakalım yarın yıne yaptırıcam inşallah guzel cıkar sonuclarım

inşallah güzel çıkar canım stres yapma rahat ol olumsuz bir şey düşünme

gecmış olsun ... iyi olduğuna sevindim.... inş yarın gidiyorum test icin. peki sende belirtileri olmuşmuydu. cok sık su içme falan sureklı birşeyler yeme ihtiyacı ?

benim testim, aşamalı aşamalı değildi hayatçım,
bir sabah gittik hastahaneye, laboratuvarda hepsi birden oldu bitti.
bir gün bir test, sonra bir test yapılmadı yani.

belirtim var mıydı bilemiyorum açıkçası... ben hamile kaldığım günden itibaren deli gibi yedim içtim sürekli... o sebeple özel bi belirti hissetmedim :)

pozitif düşün, pozitif osun.
bu şeker meselesi de ölümcül bi durum değil yani, büyütme kafanda. tedavisi var, çözümleri var...
inşallah sıkıntı yoktur, rahat devam edersin hamileliğine..

belirtim var mıydı bilemiyorum açıkçası... ben hamile kaldığım günden itibaren deli gibi yedim içtim sürekli... o sebeple özel bi belirti hissetmedim :)

bu şeker meselesi de ölümcül bi durum değil yani, büyütme kafanda. tedavisi var, çözümleri var...

çok şükür sonuçlarım güzel cıktı bi sorun yokmuş cok sevındım inşallah herkesin boyle olur.. cok saolun :)

Back
X