canım, benim kızım 2,5 yaşında, epeyce bi zaman oldu o işleri geçirip bitireli.. tam haftalarımızı hatırlayamıyorum yani.
ama, en uygun haftası ne zamansa, o haftada doktorum istedi şeker testlerini.
gittik, aç ike gidiliyor. şeker yüklemesi yapılıyor.
aç olarak 1 saat bekliyorsun. sonuç için kan alıp yeniden yükleme yapılıyor.. aynı işlemi 3 kere tekrarlıyorlar. 3 kere yükleme yapılıyor, 3 kere kan alınıp sonuca bakılıyor yani. aç oluyorsun hepsinde. uzunca bi süre ama, bir kereye mahsusu oluyor yani gebelikte bu işlem.
bende aşırı yüksek düzeyde gebelik şekeri çıkmıştı. dahiliye ve diyetisyen de katılmıştı doğuma kadar olan takip sürecimize hatta.
3 doktorla devam etmiştim hamileliğime yani.
çok sıkı diyet yaptım. insüline ihtiyacım kalmadı. diyete dikkat etmeseydim, insülin iğnesi olacaktım sürekli doğuma kadar.
çok dikkatli oldum şeker konusunda hep sonuna kadar.
her gün, günde 3 kere açlık şekeri ölçtüm kendim evde, ona göre beslenmemi programladım.. bi süre sonra doktorsuz da kendin ayarlayabiliyor hale geliyorsun zaten bunları.
bütün bunlara rağmen, benim kızım, gebelik şekerimden ötürü, sadece 2450 gr olarak doğdu. kilo alması durdu birden, ben hala kilo alıyordum. ben alıyor olmama rağmen, bebek hiç kilo alamadı son haftalarda. ama boyu posu iyiydi... gelişimini iyi buldu doktorlarımız.
ama çoook çokk dikkatli oldum son haftalarımda hep. meyveler, patatesler, mısırlar, şekerler, ballar, çikolatalar, falanlar filanlar... çıkmıştı hayatımdan.
çok minik bir bebek dünyaya getirdim, ama sağlığı iyiydi çok şükür.
en ufak bi şeker kaçırışımda, şekerimin en ufak bi yükselişinde yani, hemen tepki veriyordu zaten karnımda. mayışıyordu, hareketsizleşiyordu...
çok tehlikeli bir olay bu gebelik şekeri velhasıl.
hemen derhal hallet o test işini.... doktorunla hemen haberleş, safsaklamasın daha fazla.