Gebelik ve hafta hesaplaması

Hicrann123

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
50
2
6
24
Kızlar benım anlamadıgım ay olarak gebelık hesaplanınca ayda 4 hafta var nıe bazı aylar 5 hafta yazılıyo ornek 3. Ay 9 dan 13 bunun 12 olması lazım dılmıydı?

Eklentiler

• IMG_2828.webp
    49,4 KB · Görüntüleme: 25
Kızlar benım anlamadıgım ay olarak gebelık hesaplanınca ayda 4 hafta var nıe bazı aylar 5 hafta yazılıyo ornek 3. Ay 9 dan 13 bunun 12 olması lazım dılmıydı?
Gebelikte haftaya girdiğiniz zaman yani 2 hafta 1 gün olunca üçüncü hafta da sayilmiyorsunuz çünkü. 4+1 4+2 4+3 4+4 4+5 4+6 olur ilk trimester 7 gün oldugunda 5. Haftaya girmiş olursunuz .

Gebelik haftası ile normal haftalar olmuyor. Mantıken bir ay 4 hafta diye hesaplanıyor 28 gün yapar ama şubat hariç hiç biri 28 gün değildir. Gebelikte ay değil hafta hesaplanır. Yani özetle normalde 12 hafta 3 ay olması gerekirken olmuyor. 13.haftadanda gün almanız gerekiyor/ kafanız karışmasın haftadan hesaplayın/ ben doğurdum hala kaç aylık doğurdum anlamış değilim. Mantıken 37.haftada doğurdum 9x4 36 dan 9.ayımdaydım/ ama haftaya bakarsam 9.ayıma girmeden 8ayımın sonunda doğurdum

Gebelikte haftaya girdiğiniz zaman yani 2 hafta 1 gün olunca üçüncü hafta da sayilmiyorsunuz çünkü. 4+1 4+2 4+3 4+4 4+5 4+6 olur ilk trimester 7 gün oldugunda 5. Haftaya girmiş olursunuz .
Tm onu bılıyorum hani ornek 4+6 dan ıtıbaren 5 haftalık olıyo benım bahsetıgom haftalar ay olarak nasıl hesaplamır tam anlamadım

İşte cok saçma dılmı tam anlamış dılım ınankı yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…