gebelikte sigara

melisa21

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2015
27
9
merhaba be 2 aylık gebeyim daha önce sigara kullanıyordum ve duyunca bırakmaya çabaladım yalnız yapamadım çok sinir stres yaşadım eşimle uğraşıyordum o yüzden günde sabah bir akşam bire düşürebildim ama çok pişman olup vicdan azabı çekiyorum doktorlarda hiç bırakamayanlara günde 3 tane içebilirsin diyormuş böyle kendimi avutsamda hiç mutlu değilim içmeyincede çok stres benim durumumda olanlar var mı acaba :KK43:((

İçme Yazık ilerde tekme atmaya başlayınca çok üzülürsün o daha minicik zehîrleme meleğini :KK42: Kendine 10 gün ver günde 4 taneyle başla yavaş yavaş azalt en son canın çok istediğinde eşin içiyorsa bir iki fırt çek sonra kendiliğinden istemiceksin zaten.. Bende öyle bıraktım asla bırakamam diyordum ama şimdi ağzıma sürmüyorum ne kadar kafamda büyütmüşüm diyorum hatta

ben sigaracı bir annenin çocuğuyum. 3-5 içermiş hamileyken, doğum yapmış tam gaz içmiş, hala içiyor.. ama ben çok zorlandım / zorlanmışım...

erken doğmuşum, çünkü plesanta artık beslememiş, annemin tansiyonu fırlayıp duruyormuş ve kalp atışlarım 250yi bulurmuş..
sütünden tiksinmişim ve içmemişim, mamalara kalmış işim...

tüm hayatım sigaradan nefret etmekle geçti ama annem bırakmadı. çocuğumu bırakırım sigaramı bırakmam derdi.

bence hamile ve emzirirken değil tüm hayatınız boyunca bırakmayı düşünün. ben çok çektim hala çekiyorum (ablam da kronik astım ve alerji hastasıdır bu sigara yüzünden). bebeklerinize kıymayın.

inanın elimde sigara vardı ve sizin yazınızı okuyunca birden attım o masum bir melek benim onu zehirlemeye hakkım yok..ama annenizde bence gençtir cahildir ozamanlar çünkü insan alıştımı bırakması okadar imkansızlaşıyorki ben çok geriliyorum kafam bi hoş sürekli uyumak istiyorum şimdiki aklım olsa özenmez sigaraya başlamazdım bile berbat bişey kendine bağımlı kılıyor içsen bi türlü içmesen bi türlü çokta pis kokuyor umarım başarırım teşekkür ederim....

inanın elimde sigara vardı ve sizin yazınızı okuyunca birden attım o masum bir melek benim onu zehirlemeye hakkım yok..ama annenizde bence gençtir cahildir ozamanlar çünkü insan alıştımı bırakması okadar imkansızlaşıyorki ben çok geriliyorum kafam bi hoş sürekli uyumak istiyorum şimdiki aklım olsa özenmez sigaraya başlamazdım bile berbat bişey kendine bağımlı kılıyor içsen bi türlü içmesen bi türlü çokta pis kokuyor umarım başarırım teşekkür ederim....

inşallah bırakırsın canım
ben şimdi hala annemle konuşuyorum bırakması için. hala pek ulaşamıyorum, çünkü beni dinlemiyor, ama cahil bir kadın hiç değil, kendisi dahiliye hemşiresi, bunların hepsini zaten biliyordu, en başından biliyordu ama bırakamadı, işine gelmedi belki...
şimdi ağlıyorum bazen, ne olur bırak anne, bak bebeğim olacak onun da benim gibi sigara kokusunu tatmasını istemiyorum, diyorum.. sarılmam olur biter, diyor, ciddiye almıyor beni...

sigara içenler hep kendi penceresinden bakıyor, bu benim hakkım, ne olacak ki sokakta içsem, zaten açık hava, kafenin kapısındayım kimseye zararı yok diye düşünüyorlar ama bu o kadar yanlış ki.. gebeliğim süresince yolda yürüyenin sigara dumanından bile etkilendim, istifra ettim kaç kere.. pasif içicilik o kadar kötü ki, geçmiş olan gribim alerji olarak nüksetti..

şimdi bir psikiyatristle görüştüm annem için. doktor gelsin bir görüşelim dedi, annem de biraz gönülsüz ama en azından azıcık çabalama var, görüyorum..

ben sigaracı bir annenin çocuğuyum. 3-5 içermiş hamileyken, doğum yapmış tam gaz içmiş, hala içiyor.. ama ben çok zorlandım / zorlanmışım...

erken doğmuşum, çünkü plesanta artık beslememiş, annemin tansiyonu fırlayıp duruyormuş ve kalp atışlarım 250yi bulurmuş..
sütünden tiksinmişim ve içmemişim, mamalara kalmış işim...

tüm hayatım sigaradan nefret etmekle geçti ama annem bırakmadı. çocuğumu bırakırım sigaramı bırakmam derdi.

bence hamile ve emzirirken değil tüm hayatınız boyunca bırakmayı düşünün. ben çok çektim hala çekiyorum (ablam da kronik astım ve alerji hastasıdır bu sigara yüzünden). bebeklerinize kıymayın.

ben de bunu yazacaktım. hamileyken ve emzirme döneminde sigara içen annelerin çocukarında alerji ve astım daha sık görünüyor sanki. kayınvalidem de hamileyken sigara içmiş. eşim ve kardeşinde alerji var.eşimin de ciddi cilt problemleri var. komşum da hamileyken ve doğumdan sonra bebeğinin yanında sigara içti ( bebek sütü de almadı) alerjik astım. arkadaşım da içti bebeğinin birçok alerjisi vardı.
lütfen yavaş yavaş azaltıp bırakın. dünyadaki en değerli varlığınıza bu kötülüğü yapmayın

umarım tamamen bırakırsın.

Sigaranin ucunu kir yarim icmis olursun stresi de at bir kenara sigaradan daha cok zarar verir bebegine ikisinden de uzak durmalisinnnn​

Lise 1'den beri sigara içerim, neredeyse 15 yıl oldu. Günde bir paket içerdim, asla bırakabileceğimi düşünmezdim, eve gelirken mutlaka yedek opaketim olurdu. Kışın buz gibi havada bahçeye çıkar da içerdim, hastayken bile, titreyerek de olsa. Ama bebeğimin olacağını öğrendiğim gün bıraktım.

İnanır mısınız, bırakırken hiç zorlanmadım. Ama başlamamak için direndim. Bırakmaktan ziyade yeniden başlamamak zor geldi bana.

Bağımlılık bir beyin hastalığıdır. Tıbben bu şekilde kabul ediliyor. Düşünme biçimimiz, duygularımız, algımız, dikkatimiz hep kullandığımız bağımlılık yapıcı maddenin elinde.

Ama gerçek şu ki, bırakabilirsin. Bir tane üç tane dememek lazım. Ben yürüyüş yapmıştım bolca, 3 günde atlatıyosun zaten, 3 gün yürü günde bişr iki saat. Zaten sonra uyursun yorulup da. Aklına sigara gelince bir bardak su iç.

Cnm ben de sigara içiyodyöm. Şimdi hamileyim. Çok öok cnm istediğinde haftada 1fırt anca çekmişimdir yani. Elinden geldiği kadar çaba sarfet. Ben öyle yapıyorum. Aklına geldiği zaman başka şeyler atıştır:))

Ben gunde 1.5paket sigara icerdim hamile oldugumu ogrendigimde bircok kisi gibi birakamadim gunde 3e dusurdum daha sonrasinda tamamen birakicam dedim ama su an 7aylik hamileyim malesef burakacagima gunde 8e cikardim yani azaltip birakmak bos tamamen atmak lazim malesef ben bunu yapamadim umarim sen basarirsin

merhaba be 2 aylık gebeyim daha önce sigara kullanıyordum ve duyunca bırakmaya çabaladım yalnız yapamadım çok sinir stres yaşadım eşimle uğraşıyordum o yüzden günde sabah bir akşam bire düşürebildim ama çok pişman olup vicdan azabı çekiyorum doktorlarda hiç bırakamayanlara günde 3 tane içebilirsin diyormuş böyle kendimi avutsamda hiç mutlu değilim içmeyincede çok stres benim durumumda olanlar var mı acaba :KK43:((
ben kucuk oglumda hıc bırakmamıstım sıgarayı cok sukur saglıklı ama en ufak bıseye hasta oluyo kılo alamıyo hamıleyken ıctıgım sıgaradanmı bılmıyorum ama 2 ay once kaybettıgım bebegımde kendınden gelen hastalıgı harıc plesanta yaşlanması varmıs bunada sıgara neden oluyomus elınden geldıgınce ıcmemeye calıs cubuk kraker felan ye cok zor bagımlıysan bırakmak ben yenıden gebelık dusunuyorum ama once sıgara bırakma polıkılınıgıne gıdıp sıgaradan kurtulduktan sonra dusnuyorum ıns sende en yakın zamanda bırakırsın Allah yardımcın olsun

arkada
inşallah bırakırsın canım
ben şimdi hala annemle konuşuyorum bırakması için. hala pek ulaşamıyorum, çünkü beni dinlemiyor, ama cahil bir kadın hiç değil, kendisi dahiliye hemşiresi, bunların hepsini zaten biliyordu, en başından biliyordu ama bırakamadı, işine gelmedi belki...
şimdi ağlıyorum bazen, ne olur bırak anne, bak bebeğim olacak onun da benim gibi sigara kokusunu tatmasını istemiyorum, diyorum.. sarılmam olur biter, diyor, ciddiye almıyor beni...

sigara içenler hep kendi penceresinden bakıyor, bu benim hakkım, ne olacak ki sokakta içsem, zaten açık hava, kafenin kapısındayım kimseye zararı yok diye düşünüyorlar ama bu o kadar yanlış ki.. gebeliğim süresince yolda yürüyenin sigara dumanından bile etkilendim, istifra ettim kaç kere.. pasif içicilik o kadar kötü ki, geçmiş olan gribim alerji olarak nüksetti..

şimdi bir psikiyatristle görüştüm annem için. doktor gelsin bir görüşelim dedi, annem de biraz gönülsüz ama en azından azıcık çabalama var, görüyorum..
inşallah annenizde biran önce bırakır içmeyene daha berbat geliyor kokusu çünkü bende 1 hafta bırakıp geri başlamıştım annemde bana yalvarıyor bırak torunumu zehirleme diye hiç istemiyor içmemi çok kızıyor haklı da bugün boyunca hiç içmedim sabrettim ama kafamda sürekli zor tutuorum kendimi şuan :KK43:

Cnm ben de sigara içiyodyöm. Şimdi hamileyim. Çok öok cnm istediğinde haftada 1fırt anca çekmişimdir yani. Elinden geldiği kadar çaba sarfet. Ben öyle yapıyorum. Aklına geldiği zaman başka şeyler atıştır:))
peki 2 fırt yetiyomu canım ya ben 2 fırt çekiyim devamını isterim gibime geliyo bugün hiç içmedim dur bakalım ne kadar dayanabilicem :)

Ben gunde 1.5paket sigara icerdim hamile oldugumu ogrendigimde bircok kisi gibi birakamadim gunde 3e dusurdum daha sonrasinda tamamen birakicam dedim ama su an 7aylik hamileyim malesef burakacagima gunde 8e cikardim yani azaltip birakmak bos tamamen atmak lazim malesef ben bunu yapamadim umarim sen basarirsin
ya çok üzüldüm bırakması gerçekten zor sinirleniyosun yakıyosun mutlu oluyosun yakıyosun pis bi alışkanlık birden boşluğa düşüyorsun bu dönemlerde psikolojinde bozuluyor ama günde 3 bari iyi dir bence canım doktorlar öyle diyormuş bende duydum bugün hiç içmemeye çalıştım bakalım hayırlısı...:KK43:

ben kucuk oglumda hıc bırakmamıstım sıgarayı cok sukur saglıklı ama en ufak bıseye hasta oluyo kılo alamıyo hamıleyken ıctıgım sıgaradanmı bılmıyorum ama 2 ay once kaybettıgım bebegımde kendınden gelen hastalıgı harıc plesanta yaşlanması varmıs bunada sıgara neden oluyomus elınden geldıgınce ıcmemeye calıs cubuk kraker felan ye cok zor bagımlıysan bırakmak ben yenıden gebelık dusunuyorum ama once sıgara bırakma polıkılınıgıne gıdıp sıgaradan kurtulduktan sonra dusnuyorum ıns sende en yakın zamanda bırakırsın Allah yardımcın olsun
çok üzüldüm gerçekten bırakması zor ama azaltmak bi parça daha iyi diye duymuştum bugün hiç içmedim başım dönüyo daha fazla şeyler yiyorum bakalım deniyorum inşallah başarırım... annem hiç sigara içmemiş kardeşimde sürekli hasta olurmuş o biraz bünyeyle alakalı canım

Sigara kullanmayan ve sigara kokusundan tiksinen biriyim. Size yorum yazmamin nedeni, bi Dr un söylediği söz... Bir hastasi günde bi iki tane icebilir miyim demiş, Dr da senin içine her cektigin duman, bebeğinin nefes almasini engelliyor. Onu bi kez veya birkaç kez boğmak istersen,sen bilirsin demiş.... Bebeklerimiz bizim canimiz,herseyimiz.kiymayalim onlara. Bizde esinle ayda, iki ayda bir nargile iciyoduk, bazen bikez ceksem mi diye dusunuyodum ama aslaaa.... İnş en yakin zamanda birakirsiniz. Eltimde yillardir iciyomus ama hamile oldugunu öğrendiği anda birakti, farisi tüm içenlerin basina

İçmeye devam et. Nasılsa o çocukla hastanelerde sen de sürünecen.
Ben ablamla çok kavga ettim bu yüzden. Bazen küfrettim bazen hakaret. Ne hakla bunu o çocuğa yaparsınız. Anlamıyorum.
Keşke bir perde açılsa da görseniz ileriyi. Bilmeniz yetmiyor zira.

Esinizde yardimci olmali tiryakiler icin birakmasi kolay degil.caniniz ne zaman sigara isterse sakiz alin agziniza,dislerinizi fircalayin.yemeklerden sonra mutlaka caniniz ceker o arada yapin bunlari yada caniniz ne zamsn sigara istiyorsa ozaman.birde gecistirmeye calisin mesela az sonra icerim sunu yapim oyle icerim falan gibi.cunki birden ben biraktim derseniz kendinize daha zorlasir.

X