geç döllenme ile bebeğin geriden gelmesi..

bocegin cicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
41
17
konuyu buraya açtım ama aradım baska baslık altında bulamadım..
kızlar merhaba.. son adet tarihim 22 nisan. genel bir adet düzensizliğim vardı 38-40 günde bir adet olurdum bu sebeple hazirana kadar bekledim. hala adet olmayınca idrar testi yaptım 2.çizgi silik çıktı. ertesi gün sağlık ocağında kan verdim,bir sonraki gün test pozitif cıktı doktor ekrandan baktı son adetime göre 6 hastalıksın dedi. bir sonraki hafta dr.a ilk muayenemi olmaya gittim (7 haftalık oldum diye düşünüyordum çünki 1 hafta sonra gidebildim kadın doguma) son adetimi söyledim ultrasonda baktı 5 haftalıksın geriden geliyor dedi. neden dediğimde ise adet düzensizliğin varsa eger gec döllenme olmuştur,oluyor böyle seyler cok normal korkma dedi..
ama hep internette okudugum gibi arayı kapatabilir falan demedi. sonra 10 gün sonra kalp atısına cagırdı gittim 6+2 olmuş dedi.kalp atısını duyduk. ama arayı kapatmamıs tabi. benle aynı dönemde olup gerıden gelen bebeklerı olan arkadaslarım genel olarak arayı kapatmıs falan dedıler. bu işler nasıl oluyor bilmiyorum.

bu sitede bile son adeti yazınca altta 10 haftalık diyor. ama ben 20 haziranda kalp atısı duydum ve 6+2 sin dedi. yani şimdi 7+6 oluyorum heralde doğru hesaplıyosam :S
ne yiyiyp içmem gerekiyor ki ara kapansın. doktor bsey demıyor. girmemle çıkmam bir oluyor odaya.ilk gebeliğim çok bunaldım bu olay yüzünden..
bir bilen varsa lütfen rica ederim bsey desin..

uzun yazdım k.bakmayın.. tesekkürler..

özele gidiyorum zaten :)) muayene yatagına yatıyorum bakıyo soylüyo gecmıs olsun deyıp kaldırıyo. şunları ye çiğ seyler yeme falan deyip duruyo. ki bi ton tavsiyeyle gittim

Canim hic kafaya takma herhangi bi aksilik olmaz bnm de 6+4 diye gittim 5+4 cikti iki haftaya kalb atisini görürüz insAllah kafani yorma bole seylere bebegin seninle ya

Nasil yani o ara kapanmicak ki bende 30 ustunde adet olurum 33 35 37 degisir son adet tarihimle arasinda 10 gun var ilk gunden beri acik devam ediyor doktorda kapanmicak fark dedi yeni adet tarihi hesapladi son adet tarihin bu olcak dedi kendikini unut dedi

Ne bileyim iki arkadasimda da aynı şey oldu arayı kapatmış iyi beslenmissin Demis doktorlar.. benimde istahim kesildi bsey yiyemiyorum vicdan yapıyorum buyumicek diye doktor da sendeki depodan kullanır o dedi rahatladım biraz.
Ara kapanmaz yani öyle mi. Teşekkür ederim arkadaslar.. çok sağolun.

Canım ilk başta 7 haftalık olmam gerekirken doktor bana 5+3 dedi diğer doktor belki yanlış dedi ya da öyle Hatırlıyorum dedim daha sonra başka doktora gittim o da 6 haftalık dedi şaşırdım bilmiyordum da geç Döllenme falan nedir doktorlar da demedi bişey sonra fenalaştım acile gittim doktor kontrol etti kaç haftalıksın dedi 6 dedim yok sen 7 küsürsün dedi kafam iyice allak bullak oldu sonra en sonunda kendi istediğim doktor yurtdışından geldi baktı etti benim hesabıma göre sadece 2 gün eksik dedi çok rahatladım bir sorun yok değil mi dediğim de durumu anlattım Güldü geçti ultrasyon aletine göre de değişebilir doktorun bilgisine öğrendiğine göre de kafana takıp üzülme dedi rahatladım

Aynen bende 2 doktora gittim ikiside aynısını dedi. Sanırım adet düzensizliğinden kaynaklı bsey. Ikinci gittiğim doktor adet düzensizliği olan kadın zaten geç yumurtlar senin de öyle olmuş dolayısıyla döllenmen gecikmiş bsey yok bunda dedi. Artık normal demekki takmicam herseyin hayırlısı

konuyu buraya açtım ama aradım baska baslık altında bulamadım..
kızlar merhaba.. son adet tarihim 22 nisan. genel bir adet düzensizliğim vardı 38-40 günde bir adet olurdum bu sebeple hazirana kadar bekledim. hala adet olmayınca idrar testi yaptım 2.çizgi silik çıktı. ertesi gün sağlık ocağında kan verdim,bir sonraki gün test pozitif cıktı doktor ekrandan baktı son adetime göre 6 hastalıksın dedi. bir sonraki hafta dr.a ilk muayenemi olmaya gittim (7 haftalık oldum diye düşünüyordum çünki 1 hafta sonra gidebildim kadın doguma) son adetimi söyledim ultrasonda baktı 5 haftalıksın geriden geliyor dedi. neden dediğimde ise adet düzensizliğin varsa eger gec döllenme olmuştur,oluyor böyle seyler cok normal korkma dedi..
ama hep internette okudugum gibi arayı kapatabilir falan demedi. sonra 10 gün sonra kalp atısına cagırdı gittim 6+2 olmuş dedi.kalp atısını duyduk. ama arayı kapatmamıs tabi. benle aynı dönemde olup gerıden gelen bebeklerı olan arkadaslarım genel olarak arayı kapatmıs falan dedıler. bu işler nasıl oluyor bilmiyorum.

bu sitede bile son adeti yazınca altta 10 haftalık diyor. ama ben 20 haziranda kalp atısı duydum ve 6+2 sin dedi. yani şimdi 7+6 oluyorum heralde doğru hesaplıyosam :S
ne yiyiyp içmem gerekiyor ki ara kapansın. doktor bsey demıyor. girmemle çıkmam bir oluyor odaya.ilk gebeliğim çok bunaldım bu olay yüzünden..
bir bilen varsa lütfen rica ederim bsey desin..

uzun yazdım k.bakmayın.. tesekkürler..

Adet dönemi her kadında 2 dönemden oluşur. bu dönemlerden 2. kısmı her kadında sabittir. (ortalama 2 hafta kadar). kadınlardaki adet dönemi farklılıklarını belirleyen ise ilk dönemdir. yani kimi kadının yumurtaları 2 haftada oluşurken kimininki 3 haftada oluşur. döllenme de bu döneme denk gelir. yani aslında sizin bebeğiniz geriden gelmiyor. oluştuğu zamana göre normal gelişim gösterecektri. son adet tarihinizi doktorunuzun düzenlediği tarih kabul etmelisiniz.

Merhaba bendede gec dollenme nedeniyle 1 hafta gectim dr. Bana keci boynuzu pekmezi yememi soyledi bir hafta boyunca sabah aksam bi tatli kasigi yedim ve etkisinide gordum allaha sukur. Eczanelerde var keci boynuzu ozu pekmezi olarak aldim ben insallah sizede faydasi olur. Bunyeden bunyeye degisir ama faydasi olur belki diye soylemek istedim.

Hiç kafana takma,ultrason hersey tahmın eden bır makına sadece.
Ayrıca gec dollenme olmuşsa bebek gec oluşmuş demektır,yedıklerınle bu tarıh değişmeyecek ki

Endişeleneceginiz bi durum değil ki bu. benim sat a göre 22.hftada olmam lazım ama 20.haftadayım cunku benım de adetim 32-40 gün arasında oluyordu. ve dr. sat ı farklı kabul etti ona gore gelişimi hep normal çıkıyo.

aynı durum bendede mevcut sat28 mayıstı doktorum 7 haziran dedi hcbsey anlamadım gec dollenme dediler cok şükür hersey yoluında:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bende de aynı durum var. benim satta 27 mayıs salı dr a gittim dr 4+2 dedi adet tarihinle alakası yok daha küçük dedi. adet günlerimde uzun zaten öyle 29 günde bir adet olan insanlardan değilim ama sorun yapmaya gerek yok sanki dimi?

bende de aynı durum var. benim satta 27 mayıs salı dr a gittim dr 4+2 dedi adet tarihinle alakası yok daha küçük dedi. adet günlerimde uzun zaten öyle 29 günde bir adet olan insanlardan değilim ama sorun yapmaya gerek yok sanki dimi?
masallah size :) benim SAT 8 haziran 26-27 gunde bir duzenli dongum vardi. normalde BAT 4 temmuzdu ama hala olmadim ve testlerim negatif cikiyor. Pazartesi doktora gidicem. Goguslerimde hassasiyet yok cok diyebilirim ama siskinlik ve akintim var. Sizin normal dongunuz ne kadar suruyor? Daha once hic gecikme olmus muydu? Bir de idrar testleriniz pozitif cikti mi?

masallah size :) benim SAT 8 haziran 26-27 gunde bir duzenli dongum vardi. normalde BAT 4 temmuzdu ama hala olmadim ve testlerim negatif cikiyor. Pazartesi doktora gidicem. Goguslerimde hassasiyet yok cok diyebilirim ama siskinlik ve akintim var. Sizin normal dongunuz ne kadar suruyor? Daha once hic gecikme olmus muydu? Bir de idrar testleriniz pozitif cikti mi?

evet ilk idrar testim pozitif çıktı sonra kan testi yaptırdım en son da dr keseyi gördü :) benim ortalama 32-34 gün sürüyor zaten yumurtlamamda geç olmuştu ovü testlerini yapmıştım ve ona göre zaten bebişin küçük olması normal :) benim göğüslerim çok ağrımıştı hala da ağrıyor ve karnım şiş inşallah sende hamişsindirrr :)

evet ilk idrar testim pozitif çıktı sonra kan testi yaptırdım en son da dr keseyi gördü :) benim ortalama 32-34 gün sürüyor zaten yumurtlamamda geç olmuştu ovü testlerini yapmıştım ve ona göre zaten bebişin küçük olması normal :) benim göğüslerim çok ağrımıştı hala da ağrıyor ve karnım şiş inşallah sende hamişsindirrr :)
cok sagol canim insallah bakalim pazartesi doktora gidicem.

X