Gece dışarı çıkamıyorum

MorKaranfill

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
10
3
26
Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/

18 yasıma gelene dek hava kararmadan evde olmam gerektıgını öğretti ailem...Bılemıyorum senın yasındayken benı anlamadıklarını, eskı kafada olduklarını dusunup sorgulardım hep ama şimdi düşünüyorum da muhakkak zamanın ınsanların kotu olmasından dolayı böyle bırsey yapmışlardır, bence sınemaya gıtsende çıkışta baban alsa vsvs bu tarz cözumlerle baslayabılırısın..

18 yasıma gelene dek hava kararmadan evde olmam gerektıgını öğretti ailem...Bılemıyorum senın yasındayken benı anlamadıklarını, eskı kafada olduklarını dusunup sorgulardım hep ama şimdi düşünüyorum da muhakkak zamanın ınsanların kotu olmasından dolayı böyle bırsey yapmışlardır, bence sınemaya gıtsende çıkışta baban alsa vsvs bu tarz cözumlerle baslayabılırısın..
Aynısını babama söyledim uğraşamam seninle dedi

Şimdi canım yazacaklarım belki senin istediklerin olmayabilir.Lakin;
Ortada bu kadar iğrenç adamlar varken ailen haklı.Başına gelir kesin demiyorum ama ailen seni koruma amaçlı böyle davranıyor.Yaşadığın yer küçük te olsa bu ihtimali göz önünde bulunduruluyorlar.
Ve gerçekten de haklılar.

Akşam çıkamamakbir sorun değildir.. Benim ailemde yanımdaabim olmadan gondermezlerdi.hiçte gocunmadım. Dışarısı pek de masum değil canım..
aileni takdir ettim

erken seansa gidersin

Hani düğün var akşam göndermiyorlar desen anlarım zira o sadece o saatte var; sinemanın gündüz seansı da var

Ankara'da büyüdüm. Ailem Ankara'nın ilçesinde oturuyor. İl merkezinden eve ulaşmam 1,5 saatti. bu nedenle benime ve geç gelmem sorun olmadı zira arkadaşlarım (2de evde oluyorsa ben 9,5 da oldum; aynı zamanda ayrılırdık birbirimizden. Bu arada eve iki otobüs ile dönerdim ve yaşım da seninkinden küçük olduğu zamanlar da vardı.

Ortaokula giderken sınıfça bar kapatıp akşam eve geç gittiğimiz de oldu; hava kararmadan gittiğimiz de

şu anda akşam seansına gitmek için aile ile arayı bozmak gerekmez bence

Ha dersen ki herkes gidiyor; o zaman babana baba arkadaşlar sinemaya gidecek ben de gitsem dönüşte de sen beni alsan diyeceksin. O da sana gece sokakta olmandan mı sinemaya gitmenden mi gece eve dönüş yolundan mı neden endişelendiğini söyleyecek; ya da beklediğin gibi olmayacak git kızım diyecek...

16-17 yaşında benimde cok gec saatte eve gelmem sıkıntiliydi

18-19 yaslarinda max 12.30 olurdu gece

20 -21 yasimda eve sabahlarida geldim

Bu yaşadığın yere göre ve ailenin seni ne kadar taniyip guvendigine bağlı ..
Ben belli yaşa gelmiş hala evden zor cikan kizlarin olmasini 2 seye bagliyorum ya teksas gibi biryerde yasiyordur yada ailesi kizina guvenmiyordur

kucuk yasta kızını rahatlıkla dısarı gonderen aıleden suphe ederım
ben evlenene kadar gece gec saatde dısarı cıkmadım ızın bıle ıstemedım
arkadasa gıtmek yerıne evıme cagırırdım gelebılen gelsın gerekırse aılesıyle gelsın otururuz dıye
calısıyorken mesaıye kaldıgımda bıle ıs yerımden arar gerekırse babamı veya abımı cagırırdım
zaman cok kotu

Ben belli yaşa gelmiş hala evden zor cikan kizlarin olmasini 2 seye bagliyorum ya teksas gibi biryerde yasiyordur yada ailesi kizina guvenmiyordur

yok canımsın ya guvenlede yasanan yerlede alakası yok
antepdeyım herkes bırbırını tanır burda gece cıkan kızlarda vardır
aılemde bana ınanılmaz guvenır lıseyı baska sehırde yatılı okudum unıversıtede baska sehıre gıttım
hıc nerdesın bıle demedıler bana
ama ben gece hıc cıkmadım bu yuzden hıc ızın bıle ıstemedım
bunca haberler goruyoruz allah korusun zaman kotu
evden okula okuldan ıse ısten eve
:)

3. Bir ihtimalde etrafta acımasızca pisliklerin olmasıdır. Belkide bu 3. Seçenek diğer 2 sinden ağır basıyordur

kucuk yasta kızını rahatlıkla dısarı gonderen aıleden suphe ederım
ben evlenene kadar gece gec saatde dısarı cıkmadım ızın bıle ıstemedım
arkadasa gıtmek yerıne evıme cagırırdım gelebılen gelsın gerekırse aılesıyle gelsın otururuz dıye
calısıyorken mesaıye kaldıgımda bıle ıs yerımden arar gerekırse babamı veya abımı cagırırdım
zaman cok kotu
Ailemde şöyle bi sorun var mesela eve arkadaşımın gelmesini söylesem işte dokuz dereden su getiriyorlar zaten 2-3 arkadaşım var ve bunu da biliyorlar babam mesela çoğu zaman gündüz bile izin vermiyor bu durum beni gerçekten sıkıyor zaten çoğu zaman da babam işteyken gidiyorum artık

Ailemde şöyle bi sorun var mesela eve arkadaşımın gelmesini söylesem işte dokuz dereden su getiriyorlar zaten 2-3 arkadaşım var ve bunu da biliyorlar babam mesela çoğu zaman gündüz bile izin vermiyor bu durum beni gerçekten sıkıyor zaten çoğu zaman da babam işteyken gidiyorum artık

anne bıraz devreye gırmelı bızde genctık bukadar sıkma kızıma guvenıyorum desın
sen hıc babandan ısteme ızın daha cok goze batar bısı var sanır

X