geçmek bilmez hastalıklarım ve zamansız isyanım bazen dayanamıyorum

Cherry01

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
343
73
şuan ağlayarak yazıyorum bu sitede ne zaman derdimi paylaşsam ki senede bir kere paylaşırım hep bana yardımcı oldular derdimi hafiflettiler. ben de tip 1 diyabet, polikistik over ve hiperkortizol var yani kronik ve hormonal . kendimi 60 yaşında hissediyorum bedenende öyleyim çünkü n yapsam kolestrolüm düşmüyor, tansiyonda keza öyle. kendime çok dikkat ediyorum ama sanki çabam hep boşa değerlerim hep kötü ki senelerdir böyle çok yıpranıyorum ailem üzülmesin diye içime atıyorum bin parça oluyorum hep hastanelerdeyim, sıra bekliyorum hep. tüm tatillerde hastane işiyle uğraşıyorum. her tahlil sonunda ağlıyorum yani adam gibi karnımı doyurmuyorum ama değerlerim berbat. bazen boğuluyorum işte kafama takmıyorum ama bazen gerçekler çarpıyor yüzüme insanlarda sağolsunlar hep acımasızlar. asıl sorunuma gelirsek eğer
haftasonu kuzenimin düğünü var ve benim saçlarım yıllardır yok denecek kadar az her ilacı denedim çoğu doktora gittim kabullenmen gerek cevabını aldım. saçlarımın ortası çok seyrek gözükmesin diye tam 7 yıldır topluyorum lisede bir kere açtım bana kel dediler o gündn itibaren fobi gibi oluştu . kuaförede gitmiyorum bi kaç kuafor çok kötü şyler dedi sanki ben bilmiyorum saçımın az oldğuunu annemin gittiği kuaför o çıtçıt alsın takarım demiş internetten baktım tepelikler var ama 350 lira falan. ben ne yapabilirim düğün için ne almam gerekir :KK43: bilen var mı ? öğrenciyim o tepelik saç 350 lira ben denkleştirdim ama annemde almam taraftarı değil ama saçımda yok üzülüyorum ister istemez başkalarını görünce . kimisi dalga geçiyor benimle gerçekten çok acıyor içim :KK43:

Canım neden üzülüyorsun ki gelip geçici insanların söylediklerini umursama bence Allah korusun çok daha büyük hastalıklarla uğraşanlar var o saçdan al bence sonuçta bir kez alırsı her zaman kullanırsın parana acıma .
değerlerinle ilgili de Allah yardımcın olsun sen sağlığın için elinden geleni yap gerisini tevekül et vardır Allahın bir bildigi tatlım . sende güzel giyin güzel konuş farklı özelliklerinle ön plana çık yani " şu kız böyle ama Allah için çok iyi çok şakacı veya çok güzel fiziği var vs vs " desinler ki diyorlardır da

Seninle dalga geçtiğini sanan insan görünümlü yaratıklardan olmadığın için çok şanslısın. Dert varsa dermanı da vardır mutlaka. Doktor kontrolleri dışında sağlığın konusunda okumalısın. Eğer zaten yeterince araştırıyorsan günümüzdeki tıp sistemine güvenmek yerine kendi sağlığının sorumluluğuu alman gerektiğini biliyorsundur. Sadece hastanelere gidip, tahlil yaptırıp, dr.ları dinlemek yetmiyor. Sen kendine kaliteli bir yaşam tarzı oluşturmalısın.

Sağlığa kavuşmaya başladıkça bu dış güzelliğine de yansıyacaktır. Cildine, saçlarına doğal bakımlar yapabilirsin. Ama en önemlisi Allah seni nasıl yarattıysa ondan razı ol. Kendinden memnun ol. Özgüvenli olursan insanların düşündükleri seni üzmez. Bizim görevimiz elimizde ne varsa onu iyileştirmeye çalışmak. Unutma her hastalık iyileşebilir. Egzersiz yap, çok oku, uğraşıların olsun bak o zaman nasıl beğenilen biri olacaksın çünkü sen de kendini o zaman daha çok beğeneceksin.

Seninle dalga geçtiğini sanan insan görünümlü yaratıklardan olmadığın için çok şanslısın. Dert varsa dermanı da vardır mutlaka. Doktor kontrolleri dışında sağlığın konusunda okumalısın. Eğer zaten yeterince araştırıyorsan günümüzdeki tıp sistemine güvenmek yerine kendi sağlığının sorumluluğuu alman gerektiğini biliyorsundur. Sadece hastanelere gidip, tahlil yaptırıp, dr.ları dinlemek yetmiyor. Sen kendine kaliteli bir yaşam tarzı oluşturmalısın.

Sağlığa kavuşmaya başladıkça bu dış güzelliğine de yansıyacaktır. Cildine, saçlarına doğal bakımlar yapabilirsin. Ama en önemlisi Allah seni nasıl yarattıysa ondan razı ol. Kendinden memnun ol. Özgüvenli olursan insanların düşündükleri seni üzmez. Bizim görevimiz elimizde ne varsa onu iyileştirmeye çalışmak. Unutma her hastalık iyileşebilir. Egzersiz yap, çok oku, uğraşıların olsun bak o zaman nasıl beğenilen biri olacaksın çünkü sen de kendini o zaman daha çok beğeneceksin.

ben herşeyi eksiksiz yapıyorum bu yaşadıklarım 3 günlük birşey değil ki elimden gelen herşeyi yapıyorum ama herşeyi ama olmayınca olmuyor nafile ben de boğuluyorum çok çaba sarfediyorum çünkü dışardan gayet iyi profil çiziyorum ama bazen dayanamıyorum bitiyorum antidepresan iy igeldi ama çok ilaç kullanıyorum böbreklerime zarar gelir diye bıraktım

keşke sizinle dalga geçen bedeni sağlıklı insanların kalbi de sizin ki kadar sağlıklı olabilseydi...
görünüş hiç bir zaman her şey değildir bunu unutmayın.Enerjik ve pozitif olmaya çalışın.Sizinle dalga geçen insana gülümseyin ki utansınlar fesat düşüncelerinden.
ve bence o saçı alabilirsiniz.başka zamanlarda da kullanırsınız

ben herşeyi eksiksiz yapıyorum bu yaşadıklarım 3 günlük birşey değil ki elimden gelen herşeyi yapıyorum ama herşeyi ama olmayınca olmuyor nafile ben de boğuluyorum çok çaba sarfediyorum çünkü dışardan gayet iyi profil çiziyorum ama bazen dayanamıyorum bitiyorum antidepresan iy igeldi ama çok ilaç kullanıyorum böbreklerime zarar gelir diye bıraktım
Kolestrol, tansiyon ... bunlarla ilgili piyasada kitaplar var, makaleler var. Okudun mu? Çok çaba sarfetmene gerek yok canım. Sen ne isen o ol. Rahat ol. İyi profil çizmek için kendini zorlama. Niye kendini beğendirmeye uğraşasın ki? Önemli olan sen mutlu musun? Önce kendine huzur ver. Hayattan keyif al. Beslenme Bülteni diye bir site var oraya baktın mı? Eskisi kadar aktif değil ama tıp dünyasına yeni bir bakış getiriyor. Ahmet Rasim Küçükusta'nın blogunu okudun mı? Aslında bazı hastalıklar öyle sanıldığı gibi korkunç değil. Canan Karatay'ın kolestrol yüksekliği hastalık değildir sözleri basında çok tartışıldı, okumuş olmalısın. Yani senin dertlerin sana göre büyük ama farklı bir bakış geliştirebilirsen küçülürler.

Cnm cok gecmis olsun
Ben kisa vadede cozum olsun diye sana topic diye erkek berberlerinde satilan bir toz var esimin saci bu yoz sayesinde baya cok gozukmustu arastirmani tavsiye ederim

Kolestrol, tansiyon ... bunlarla ilgili piyasada kitaplar var, makaleler var. Okudun mu? Çok çaba sarfetmene gerek yok canım. Sen ne isen o ol. Rahat ol. İyi profil çizmek için kendini zorlama. Niye kendini beğendirmeye uğraşasın ki? Önemli olan sen mutlu musun? Önce kendine huzur ver. Hayattan keyif al. Beslenme Bülteni diye bir site var oraya baktın mı? Eskisi kadar aktif değil ama tıp dünyasına yeni bir bakış getiriyor. Ahmet Rasim Küçükusta'nın blogunu okudun mı? Aslında bazı hastalıklar öyle sanıldığı gibi korkunç değil. Canan Karatay'ın kolestrol yüksekliği hastalık değildir sözleri basında çok tartışıldı, okumuş olmalısın. Yani senin dertlerin sana göre büyük ama farklı bir bakış geliştirebilirsen küçülürler.

okudum aynen kitaplara göre yaşantım inanmazsın belki ama elimden geldiğince eksiksiz yapıyorum 3 yılda verebildiğim kilo ise sadece 10 şaka gibi ? 3 ay çırpınıyorum böyle değişen yok ve ben vücuduma takılı medikal bi cihazla yaşıyorum o kadar yıpratıcı allah düşmanımın başına vermesin. geçen gün hastanede o hasta kayıtları yapan şahısın bana dediği şu " kan verince iyileşeck misin" ne kadar ağır geldi. ben de pozitif bakıyorum hayata çırpınıyorum sadece

Eger kendini mutlu hissedeceksen bence almalisin. Seni elestiren o aptallari da onemseme. Allah sana sifa versin..

okudum aynen kitaplara göre yaşantım inanmazsın belki ama elimden geldiğince eksiksiz yapıyorum 3 yılda verebildiğim kilo ise sadece 10 şaka gibi ? 3 ay çırpınıyorum böyle değişen yok ve ben vücuduma takılı medikal bi cihazla yaşıyorum o kadar yıpratıcı allah düşmanımın başına vermesin. geçen gün hastanede o hasta kayıtları yapan şahısın bana dediği şu " kan verince iyileşeck misin" ne kadar ağır geldi. ben de pozitif bakıyorum hayata çırpınıyorum sadece
Canım ben seni anlamaya çalışıyorum ama yaşamayan bilemez haklısın. İnsanların ne söylediğine hiç takılma boş konuşan çok kişi var. Sen bu zahmetleri şimdi çekip belki ileride çok sağlıklı olacaksın ve bugün sağlıklı olan pek çok kişi ileride hastane koridorlarına mahkum olacak. Antidepresanlara ihtiyacın olmasın. Şu an ki gücünü hiç kaybetme inşallah. Allah ol der ve olur biliyorsun. Hiçbir şey kalıcı değil. Tüm dertler geçebilir. Önemli olan dertlerin altında ezilmemek ve sen bunu başarıyorsun. Bazen hepimiz dip yapıyoruz, yeter ki kısa sürsün ve kimyasalara muhtaç olmayalım. Sana acil şifalar diliyorum. Hasta insanların ruhları inceliyor bakarsın kitap yazarsın :)

Canım ben seni anlamaya çalışıyorum ama yaşamayan bilemez haklısın. İnsanların ne söylediğine hiç takılma boş konuşan çok kişi var. Sen bu zahmetleri şimdi çekip belki ileride çok sağlıklı olacaksın ve bugün sağlıklı olan pek çok kişi ileride hastane koridorlarına mahkum olacak. Antidepresanlara ihtiyacın olmasın. Şu an ki gücünü hiç kaybetme inşallah. Allah ol der ve olur biliyorsun. Hiçbir şey kalıcı değil. Tüm dertler geçebilir. Önemli olan dertlerin altında ezilmemek ve sen bunu başarıyorsun. Bazen hepimiz dip yapıyoruz, yeter ki kısa sürsün ve kimyasalara muhtaç olmayalım. Sana acil şifalar diliyorum. Hasta insanların ruhları inceliyor bakarsın kitap yazarsın :)
çok teşekkür ederim içim gerçekten ferahladı öyle bi buhran yaşadım geçti

şuan ağlayarak yazıyorum bu sitede ne zaman derdimi paylaşsam ki senede bir kere paylaşırım hep bana yardımcı oldular derdimi hafiflettiler. ben de tip 1 diyabet, polikistik over ve hiperkortizol var yani kronik ve hormonal . kendimi 60 yaşında hissediyorum bedenende öyleyim çünkü n yapsam kolestrolüm düşmüyor, tansiyonda keza öyle. kendime çok dikkat ediyorum ama sanki çabam hep boşa değerlerim hep kötü ki senelerdir böyle çok yıpranıyorum ailem üzülmesin diye içime atıyorum bin parça oluyorum hep hastanelerdeyim, sıra bekliyorum hep. tüm tatillerde hastane işiyle uğraşıyorum. her tahlil sonunda ağlıyorum yani adam gibi karnımı doyurmuyorum ama değerlerim berbat. bazen boğuluyorum işte kafama takmıyorum ama bazen gerçekler çarpıyor yüzüme insanlarda sağolsunlar hep acımasızlar. asıl sorunuma gelirsek eğer
haftasonu kuzenimin düğünü var ve benim saçlarım yıllardır yok denecek kadar az her ilacı denedim çoğu doktora gittim kabullenmen gerek cevabını aldım. saçlarımın ortası çok seyrek gözükmesin diye tam 7 yıldır topluyorum lisede bir kere açtım bana kel dediler o gündn itibaren fobi gibi oluştu . kuaförede gitmiyorum bi kaç kuafor çok kötü şyler dedi sanki ben bilmiyorum saçımın az oldğuunu annemin gittiği kuaför o çıtçıt alsın takarım demiş internetten baktım tepelikler var ama 350 lira falan. ben ne yapabilirim düğün için ne almam gerekir :KK43: bilen var mı ? öğrenciyim o tepelik saç 350 lira ben denkleştirdim ama annemde almam taraftarı değil ama saçımda yok üzülüyorum ister istemez başkalarını görünce . kimisi dalga geçiyor benimle gerçekten çok acıyor içim :KK43:

seninle dalga geçenler veya densiz densiz eleştirenler ne kadar günaha giriyorlar farkında değiller. sen kendin olduğun için her zaman allah'a şükret, onun verdiği şerde de bir hayır vardır inan bana. eminim çok güzel çok tatlı bir kızsındır. zaten sağlığın için elinden geleni yapıyormuşsun, o düğüne gitmeden önce de mutlaka ek saç al hatta bunu günlük hayatında da kullan neden hayata küsüyorsun ki. herkes makyaj yapıyor bir sürü vücut inceltici vs gibi şeyler giyiyorlar takma kirpik takıyorlar bu da aynen böyle bir aksesuar. parasını düşünme inan bazı şeyler çok pahalı da olsa manevi olarak sana yaşattığı haz paha biçilemez.

Bir arkadaşım bir kutlamadan sonra şeker komasına giriyor ve şeker teşhisi konuluyor. Hemen ardından saçları dökülüyor. Senin saç sorununun nedeni diyabet olabilir. Muhakkak sağlıklı ve dengeli beslenmen lazım.

Terbiyesiz sekreter acaba kendisinin o gün işten çıktıktan sonra kaza geçirip sakat kalmıycağı ne malum. Her ne olursa olsun zor ama elinden geleni yap moralini bozma hiçbişeye. Eminim verilen tedaviler sonuç vericek. 10 kilo vermek kolay bişey mi bal verebilmişsin süresi önemli değil insanlar yıllarca uğraşıo da hiç veremiyor. Bence moralini bozmadan dikkat etmeye devam et inşallah daha güzel olucAk herşey. Saçı da al bence her zaman kullanırsın bir kerelik değil değer o yüzden fiyatı.

Saçlarının açık olan kısımlarını saç renginde boyama denesen benimde saçlarım d ipten sapsari geldiği için açık gözüküyor diller bende saç rengime uygun bir renkle boyuyorum örneğin koyu renk allikla ve ya beyaz saçlar için satılan dip boyalarla zaten o boyalar rimele benziyor saç boyası değil sürüyorum yikayinca çıkıyor bunun dışında Allah şifa versin derdine veren o şifayı verecekte o Allah'a Sığın

canım o ne dedi bu ne dedi diye yaşarsan olan sana olur kimsenin ağzı torba değil büzesin der annem hep :110:
hastalık bu kimi ne zaman yakalayacağı belli olmaz ...benimde başka bi rahatsızlıktan saçım döküldü dalga geçtiler üzüldüm ağladım ama olan bana oldu şimdi iyileştim:eek:dış görüntünü değiştirmek senn elinde bak git al kıy paraya moralin düzelir kendini iyi hissedersin hastalığıda aşarsın inşallah :KK1: ALLAHIM BAŞKA DERT VERMESİN elinde olmayanlar da var senin elinde kendini güzel hissetmen için yapman gerekenler ...üzülme

eğer alamıyorsan şöyle güzel bi topuz yaptırsan cnm hani tepeden başlayan görünmez ozmn..bak ben hast.çalışıyorum hemde diyabetik ayak ve kronik yaralar bölümünde inan bana o kadar zor durumda hastalar varki şükretmen lazım herşey dua ile rabbim şifalar versin sana ve cümlesine..

Ne bicim insanlar yaa insanlarda kusur olur hastalik olur hata olur insaniz iste soyleyenlerin dalga gecenlerin acinacak halini fark etmesini Allahcctan diliyorum dis guzellik meraklilari nefret ediyorum bunlardan ....diyip bir rahatlamak istiyorum ....hiiic takmayin bu bir ikincisi krepe olmuyormu kapartiriz ya her tarafindan altindan ustunden katli sac kestirin kisa katlar ustleri cok katli modeller cok kabarik gosterir saci birazda krepe tamamdir resim yukleyemiyorum suan ama aksam atarim isterseniz, yada yana ayirin komple iyi kamufledir hastaliginiz icin Allah cc sifalar nasib etsin sabredin uzulmeyin herseyin tedavisi vardir biraz daha arastirin bunlar imtihandir bazen delirtcek noktalara getirir ama sevilen kullar imtihan olur heleki genceciksiniz benimde arkadsimin ablasi dogustan kalp hastasi hipertansiyon ama daha farkli tehlikeli onunla yasiyor kalbinize boyle duygular geldiginde kendinizi kandirmayin kafa tabiki dagitun ama soyle dusunun bitecek insaAllah bir gun bitecek bir cozumu vardir

X