Geçmeyen iç sıkıntım:(

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.990
35
merhaba arkadaşlar..
benimde dert oluştu şimdiden sabahtan beri düşünüyordum.. imla eksik varsa kusuruma bakmayiniz..
konu şu.
görümcem aöf kazandı kayıt yaptıracak paralari yok. çünkü eşimin ailesi borç içinde yüzüyorlar dünya kadar borçlari var... dün kv ağlamış ben yüzüğümü saticam kayıt için demiş. ben yoktum bunları eşim söyledi..
biz rahatiz çok şükür yakında(ekimde) çocuğumuz olucak.. ona şimdiden eşyalar almaya başladık aldık da..
ama şu biz rahat ise ona rahat degil buda beni çok üzüyor:KK43: içimi yiyorum napicagimi bilmiyorum.
çok düşündüm görümcemin okul masrafı karşılamak istiyorum... kv üzülmesin diyorum o üzülünce bende üzülürüm tabi.. onlara karşı hiç bi zamanda kötü gelini olmadim.
bu kez de annemin lafları aklıma geliyor. geçenlerde demişti eşin ailesine yardim ediyor evi sen geçindiriyon hepsini sen yapıyon diyor vs vs bi sürü laf diye..herşeyi ben yapıyorum çok şükür ama bu benim param diyemem her şeyi eşimle yapıyorum. eşime danişmadan herhangi bişeyde yapamam. evet eşim ailesine yardim ediyor ne yapacak borç içinde. ev düğün borcu ödeniyor. 2 sene kaldı.. bişeyde kalmadi zaten.. evleneli 1 sene oldu zaten..ben o konuda hiç bişeyde diyemiyorum.. eşimde üzülüyor. tabi güceniyor.
bebegime alicak eşya parada biriktirmiştim. dahada alicaklarim da var.. yinede görümcemin okul masrafi da karşılamak istiyorum.. bide eylülde sonunda kurbanlik da alicam. napicam bilmiyorum inan ki iç sıkıntım geçmiyor aklim çok karışık...sizlerden yardim ihtiyacim var iyi mi kötü mü yapıyorum acaba?

anlamadım bu sadece okul için değil eşin parasını ailesine vererek yardım yapıyor senin kazandığınla ev geçiniyor birde okul masrafı..peki kayın ailenin borç içinde yüzmesinin sebebi nedir?

anlamadım bu sadece okul için değil eşin parasını ailesine vererek yardım yapıyor senin kazandığınla ev geçiniyor birde okul masrafı..peki kayın ailenin borç içinde yüzmesinin sebebi nedir?
yetmiyor eşim yardim ediyor ama. ev düğün borçlara gidiyor çoğu... hiç de kalmiyor bide yiyecek yardimi da yapıyoruz. alt üstteyiz yemekleri kv yapar bizede yardim ederler her zaman arkasindalar.. sanirim ben daha fazlasini yapmak istiyorum ne yapıcam bilmiyorum.

madem durumları yoktu neden düğün borcuna girdiki insanlar daha az masraflı bir şeyler yapsaydınız keşke..neyse imkanınız varsa aöf çok pahalı değil kayıt parasını imkan varsa verin görümcenizin.

aile durumuna yapısına göre değişir ama aof kayıt ücretleri 250 tl falan. Bu sizi çok zor durumda bırakmaz..

Ama bu şekilde sürekli vermektense, onun işe girmesine yardımcı olsanız daha güzel olur..Herzaman siz olmayacaksınız sonuçta

madem durumları yoktu neden düğün borcuna girdiki insanlar daha az masraflı bir şeyler yapsaydınız keşke..neyse imkanınız varsa aöf çok pahalı değil kayıt parasını imkan varsa verin görümcenizin.

2 senelik kaldi borcu kp emekli olucak hiç bişeyde kalmiycak zaten. düğün borcu bide ev borcu var.. hepsini öderler kimseden muhtaç da istemezler hatta eşim de de istemedi hiç evlendiğimden beri. parada istemezlerdi ama su elektirk tüm borçlari herşeyi onlar yatirir. memunum ben eşimin ailesinden..
ben yengesi olarak bunu yapabilirim kv üzülmesini de istemiyorum cocuğumada onlar bakicak zaten.

aile durumuna yapısına göre değişir ama aof kayıt ücretleri 250 tl falan. Bu sizi çok zor durumda bırakmaz..

Ama bu şekilde sürekli vermektense, onun işe girmesine yardımcı olsanız daha güzel olur..Herzaman siz olmayacaksınız sonuçta
görümcem işe giremez çünkü hasta. bebegimede o bakicak zaten.. rahatça seve seve bakarlar ben çalışiyorum çünkü. trabi her zaman arkasinda olucam Her ne kadar yardim edersek Allah bizede veriyor herşeyi. bereketimizde artiyor yemegi bile kvlerde yiyorum.

2 senelik kaldi borcu kp emekli olucak hiç bişeyde kalmiycak zaten. düğün borcu bide ev borcu var.. hepsini öderler kimseden muhtaç da istemezler hatta eşim de de istemedi hiç evlendiğimden beri. parada istemezlerdi ama su elektirk tüm borçlari herşeyi onlar yatirir. memunum ben eşimin ailesinden..
ben yengesi olarak bunu yapabilirim kv üzülmesini de istemiyorum cocuğumada onlar bakicak zaten.

AÖF kaydı çok yüksek bir meblağ değil. ben olsam ben de kayıt parasını verirdim. görümceye, kardeşe, kayınbiradere.
Ne hoş bir gelinsiniz maşallah, dostlar başına.

AÖF kaydı çok yüksek bir meblağ değil. ben olsam ben de kayıt parasını verirdim. görümceye, kardeşe, kayınbiradere.
Ne hoş bir gelinsiniz maşallah, dostlar başına.
teşekkür ederim aöf 205 liralik bişey onu ödeyebilirim. benim parasal sıkıntım yok çok şükür geçiniyoruz. eşimin ailesiyle aramiz iyi çok şükür sorunumuz yok.

teşekkür ederim aöf 205 liralik bişey onu ödeyebilirim. benim parasal sıkıntım yok çok şükür geçiniyoruz. eşimin ailesiyle aramiz iyi çok şükür sorunumuz yok.

vallahi bi hoş oldu içim.
rabbim kat kat fazlasını yerine koyar edeceğinizi masrafın. ben buna eminim.

Aöf harcı dönem başı 200TL.Belki çocuğunuzun sadakası olur ve ömür boyu iyiliğinizi unutmayabilir görümceniz :) Ve çalışmaya başladıkça kendi harcını kendi öder bence yardım edin :)

en güzeli..düşünsenize bakıcı tuttuğunuzu bir o kadar para ödeyeceksiniz..üstelik aklınız kalacak bir yabancı sonuçta..ama kendi halası olunca :)

teşekkür ederim arkadaşlar saolun ben çok düşündüm masrafi karşılamayi..bebegime görümcemle kv bakicak. hemde seve seve.. her zaman arkamizda.. yardimada koşuyorlar.. ben bundan da memnunum en ufak bi şikayetim de yok.. memnunum:)

anladığım kadarıyla hepberaber güzel bir hayat kurmuşunuz sanırım düğünü bütçenize göre yapmamışınız ailecek vede seviyorsunuz tüm aileyi sorun yok görümcenize yardımcı olun elinizden geldiği kadar okulun okusun bebişinize baksın bi yandanda

bu size örnek olsun inşaALLAH.. ben hiç bi zaman eşimin ailesine küçümsemedim hep onlara karşı iyi gelin olmaya çalıştım. gelini degil kızı olarak kendimi sevdirdim.. böle olunca kıymeti anliyorsun.. Çok şükür iyi yerlere düşmüşüm evlenmeden önce memur oldum. Allah beni hayırlı eş verdi.. çok şükür. öle eşlerde var ki okudukça şükrediyorum.
sizde iyi davranin iyi iyilkten asla vazgeçmeyin.. eğer iyilik yaparsaniz Allah size 2 katı iyilik verir... bunu kalbimden hissediyorum.

yetmiyor eşim yardim ediyor ama. ev düğün borçlara gidiyor çoğu... hiç de kalmiyor bide yiyecek yardimi da yapıyoruz. alt üstteyiz yemekleri kv yapar bizede yardim ederler her zaman arkasindalar.. sanirim ben daha fazlasini yapmak istiyorum ne yapıcam bilmiyorum.

sizin için düğün borcuna falan girdilerse ödemekte güçlük çekiyorlarsa bence kayıt parasını falan vermeniz güzel olur, zaten çok pahalı değildir kayıt için

X