gel de delirme..cok kirildim..

Hayalimdekiben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
262
161
33
Kizlar merhaba sinirden catliyorum hemen anlaticam bi de siz bisi diyin nolur..
dun bi is gorusmesine gittim ilac fabrikasi uretimde..gorusme olumlu sigara kullandigimi soyledim ama bu benim icin sorun degil is yerinde zaten icmem dedim i.k. kiz olumlu karsiladi bugun uygulama sinavi vardi gittim gayet iyi gecti..
sonra bi adamla tekrar gorustuk..almis eline basvuru formunu dun konustuklarimizi oraya yazdiklarimi tekrar soruyo..sinav da olumlu gecmis dedi..sonra bomba..sigara kullaniyor musunuz dedi evet ama is yerinde zaten kullanmiyorum bu benim icin sorun olmuyo dedim..adam durdu durdu.. piskin piskin bana ne dese begenirsiniz..

Gorusme bitmistir(siritarak).. nasi yani dedim etik olarak sigara icen biriyle calismamiz uygun degil..beyefendi ben dun bu sorulara da ayni cevabi verdim simdi de soyluyorum is yerinde kullanmiyorum zaten ama evime giderim icerim sigarami buna kim karisabilir dedim bizim icin uygun degil dedi oyle mi dedim ciktim..

Ama nasi sinirliyim anlatamam alamadim sinirimi gittim i.k. bayana dun gorusmustuk sizinle gayet olumlu gecti sigaram herhangi bi problem olmadi bugun uygulama sinavim da gayet olumluydu biraz once bi beyle tekrar mulakat yaptik ve bana etik degil diyor dedim kizzz yan tarafi israret ediyo oda da kalabalik..arkasini donmus bi adam var..baktim o..

Befendi duydunuz soylediklerimi sizin bu yaptiginiz dogru mu simdi madem boyle bir yasak var bana neden dun olumlu deniliyor da o kadar yolu tekrar geliyorum sinavim da basarili geciyo..ben evimde icerim sigarami is basinda yada molalarda zaten icmicegimi soyluyorum nasi sorun olur bu kimi ilgilendirir diyorum adam cevao vermiyo..

Betefendi sizinle konusmaya calisiyorum bi cevap bekliyorum yanlis olan ne insanlari uzmeye kirmaya cocuk gibi oynamaya ne hakkiniz var diyorum etik degil diyo..

Evet ben sigara iciyorum etik degil ama bu sizin yaptiginiz hic etik degil diye bagirip cikiyorum odadan..

Ya lanet olsun adam gibi is ariyorum yalan mi soyledim size icmiyorum derim ilerde bisi olur disarda biyerde karsilasiriz..denk gelir..hani icmiyodun olur..ya kizlar yanlis mi dusunuyorum kotu mu yaptim..tamam steril ortam ama ben is basinda molada mi icicem diyorum ben evimde kusura baymayin icerimde s.carimda kimi ilgilendirir onca yolu bu sicakta 2 kez gittim yazik ama ya lanet olsun..

Insanlari somuruyolar yaaa cok canim sikildi aglamamak icin orda zor tuttum sesim titreye titreye konustum adamin da kadinin da laubaliligi hesaba almamalari bi cevabi cok gormeleri.. is mi ya bu..

Hakkinda hayirlisi olsun canım. Is ortami zor bir alan onlar da her turlu insanla karsilasiyorlardir. Sen oylesin diye degil kesinlikle ama belki basta is saatinde icmem diyen insanlarin zaman gecince is yerinde de ictigine sahit olmuslardir. Neyse uzme kendini hakkinda hayirlisi olsun.

Hakkinda hayirlisi olsun canım. Is ortami zor bir alan onlar da her turlu insanla karsilasiyorlardir. Sen oylesin diye degil kesinlikle ama belki basta is saatinde icmem diyen insanlarin zaman gecince is yerinde de ictigine sahit olmuslardir. Neyse uzme kendini hakkinda hayirlisi olsun.

Canim ama bak uretimde 150 kadin calisiyo belki 20 tane falan da erkek adama dedim ki bana 30 tane icmeyen getirin anlicammm bu calisanlarin hicbiri mi icmiyo yalan iste ya cok isinirlendim sebebe bakar misinn yaaaa

Ben de sigaraya karşıyım.Üzgünüm sizi rencide etmek istemem ama benim iş yerim olsa sigara içen kişilerle çalışmak istemem.molada sigara içse bi türlü içmese agresif bir türlü:KK67: (bu arada işsiz olup yiyecek ekmek bulamayıp sigaraya onca parayı veren kişileri de algılayamıyorum nasıl bir aşktır bu Allah kimseyi düşürmesin sigaradan kurtulmayı nasip etsin) eşimden yüzünden bu konuda ben de agresifim:KK14:

Bir de sigara içmezsiniz; başladıktan sonra sigara içmeye başlarsınız buna nasıl engel olacak işten mi atacak

Ofis ortamında çalışıyorduk; sigara içilen içilmeyen yer ayrımı vardı; odalarda içmeyin dendi; herkes koridora çöreklendi; daha beter oldu.

Dedik ki biz içmiyoruz, odada içme dedik ama koridor daha beter; sonra her yerde yasaklandı; terasta için dedi. Bunun da cılkı çıktı; terasa bir çıkan inmedi.

Çözüm bina içerisinde içmek yasaklandı; gün içinde öğlen arasında vs çıkınca için dendi.

İlanda özellikle "sigara kullanmayan" diye belirtilmiş miydi?

Yaptıkları bence de hiç etik değil. Madem şirkette bu şekilde bir düşünce var ilana koyarsın ve ilk gün bu sorunun cevabı verildiğinde söylersin. Ama ne yazık ki işverenler bizim gibi düşünmüyorlar. Resmen köleleriymişiz gibi davranıp bugün git, yarın bir daha gel, sonra yeniden sınava gir, biz sana geri dönüp fiyat teklifimizi ileteceğiz vs. demeler...

Hakkında hayırlısı olsun. Belki de senin için böylesi daha hayırlıdır. Kimbilir...

Haklısın bence şirketin böyle bir kuralı varsa ki bu en başından beri bellidir ilk görüştüğünüz kişinin kusura bakmayın biz sigara içen kişilerle çalışmayı uygun görmüyoruz, şirket politikamız bu şekilde diyip olayı sonuca bağlaması lazımdı. Tekrar çağırıp ümitlendirip her şey olumlu gibi giderken, zaten baştan beri belli olan bir şey için görüşme bitti demek terbiyesizlik. Allah özel sektörün eline düşürmesin kimseyi. Ama bir akrabası ya da tanıdığı başvurmuş olsaydı aynı işe, günde 10 paket içse dahi etik olur olmaz kısmı falan hikaye olurdu dan diye alırlardı işe. Bu işler böyle maalesef.

Ben de sigaraya karşıyım.Üzgünüm sizi rencide etmek istemem ama benim iş yerim olsa sigara içen kişilerle çalışmak istemem.molada sigara içse bi türlü içmese agresif bir türlü:KK67: (bu arada işsiz olup yiyecek ekmek bulamayıp sigaraya onca parayı veren kişileri de algılayamıyorum nasıl bir aşktır bu Allah kimseyi düşürmesin sigaradan kurtulmayı nasip etsin) eşimden yüzünden bu konuda ben de agresifim:KK14:

Molada icicem demiyorum zaten ayrica agresif de olmam aliskinim kisitli ortamlarda icmemeye evimde icmeme bile karsi adam..

bizim personel mudurumuz yasak yasakkk dıye ortalarda bagırarak gezınırken cebınden sıgarasını dusurmustu... ki bu oı zamanlar keyfı bır yasaktı.. ınsan ozel hayatında ister içer ister içmez, ister iki taneyi üstüste içer kime ne ya allah allahhh....burdaki işyerimde 5 yıldır calısıyorum ve bayanların sıgara alanı yoktu, bunu dıye dıye yaptırdım, hoş sonrasında hamıle kalıp bırakmış olsamda, yapıldı nıhayetınde... sen bana o alanı yapmak zorundasın.. veya yer gostermek zorundasın.. içip içmememi sorgulayacak kişi değilsin.. aynende böyle dedim genel müdüre...bosver o tip önyargılı ınsanlarla calısmaktansa baska ıs bak daha ıyı..

Haklısın bence şirketin böyle bir kuralı varsa ki bu en başından beri bellidir ilk görüştüğünüz kişinin kusura bakmayın biz sigara içen kişilerle çalışmayı uygun görmüyoruz, şirket politikamız bu şekilde diyip olayı sonuca bağlaması lazımdı. Tekrar çağırıp ümitlendirip her şey olumlu gibi giderken, zaten baştan beri belli olan bir şey için görüşme bitti demek terbiyesizlik. Allah zaten özel sektörün eline düşürmesin kimseyi. Ama bir akrabası ya da tanıdığı başvurmuş olsaydı aynı işe, günde 10 paket içse dahi etik olur olmaz kısmı falan hikaye olurdu dan diye alırlardı işe. Bu işler böyle maalesef.
Aynen oyle canim allah yardimcimiz olsun tum ozeldekilerin..

bizim personel mudurumuz yasak yasakkk dıye ortalarda bagırarak gezınırken cebınden sıgarasını dusurmustu... ki bu oı zamanlar keyfı bır yasaktı.. ınsan ozel hayatında ister içer ister içmez, ister iki taneyi üstüste içer kime ne ya allah allahhh....burdaki işyerimde 5 yıldır calısıyorum ve bayanların sıgara alanı yoktu, bunu dıye dıye yaptırdım, hoş sonrasında hamıle kalıp bırakmış olsamda, yapıldı nıhayetınde... sen bana o alanı yapmak zorundasın.. veya yer gostermek zorundasın.. içip içmememi sorgulayacak kişi değilsin.. aynende böyle dedim genel müdüre...bosver o tip önyargılı ınsanlarla calısmaktansa baska ıs bak daha ıyı..
Yok ki bu memlekette is canim hepsinin garip garip calisma saatleri buna oranla asgari ucret bile olmayan maaslari var..cok bunaldim

İlanda özellikle "sigara kullanmayan" diye belirtilmiş miydi?

Yaptıkları bence de hiç etik değil. Madem şirkette bu şekilde bir düşünce var ilana koyarsın ve ilk gün bu sorunun cevabı verildiğinde söylersin. Ama ne yazık ki işverenler bizim gibi düşünmüyorlar. Resmen köleleriymişiz gibi davranıp bugün git, yarın bir daha gel, sonra yeniden sınava gir, biz sana geri dönüp fiyat teklifimizi ileteceğiz vs. demeler...

Hakkında hayırlısı olsun. Belki de senin için böylesi daha hayırlıdır. Kimbilir...
Kendilerini bisi saniyolar iste adam da kadin da odada rezil oldyguyla yoksa ben o siniri atamazdim byerde dert olurdu..

Bu arada telefonla gorustum once sigarayi sonra gittim is gorusmesinde soyledim..hic problem yoktu..

Sinirlenmekte çok haklısın.

Madem şirket için elenme sebebi kadar önemli bu lanet sigara.İş ilanında yazsalarmış.
Okulu,dili,deneyimi,ingilizceyi yok istanbul anadolu yuakasında oturan,askerliği bıdı bıdıya yakadar yazıyorlarsa sigara içilmemesi tercih sebebidir diye yazacak.
Bu firma kurumsal değil canım girseydin de eğer işe birçok sorunla karşılaşırdın.

Bir arkadaşı da öyle taa avcılara kadar çağırdılar mülakatta da ama sen anadolu yakasında oturuyorsun senin için sorun olmaz mı ? diye sormuş.
Eyyy saftirik başvuran için sorun olsa zaten başvurmaz.Eğer senin için sorun varsa bi zahmet mülakata davet etmeden önce cv sini incelede öyle çağır.Senin işin bu zaten .
Aman ben sevmiyorum İK cılar.Offf

X