Tatlı Tarifi Gelin bohçası - Sana yağ mutlu aile Sponsorluğunda

FusRam

24042016 ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
25 Aralık 2013
4.956
3.325
Merhaba bayanlar :)

Baktım ki bayadır yarışmaya katılmıyorum sıvadım kolları Aklımda bir önceki oylamada yapacak olacağım tarifi yapmaya koyuldum :-)
Gelin ve bohça olan herşey ilgimi çektiği için bu tarifi Seçtim :)

Geçelim tarife:)

Malzemeler

image.jpg

Kek harcı için:

• 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao (25 gr) (acı olur der bizim aile gibi tatlıcıysanız 1,5 yemek kaşığı koyabilirsiniz:))
  • Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Kreması için:

• 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 25 gr margarin
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

Önce kremayı hazırlayalım. Un, süt ve şekeri tencereye alalım ve kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilya ve margarini ekleyelim. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Kremamızı soğumaya bırakalım.

image.jpg

Kekimizi yapamaya geçelim. Bütün malzemeyi bir kaba alalım ve çırpma teli ile iyice çırpalım. Gelin çantalarımızı tavada krep gibi pişireceğiz. Tavayı iyice ısıtalım. 1 dolu yemek kaşığı tavaya dökelim biraz yayalım. Tek taraflı pişireceğiz. Kısık ateşte olması gerekiyor. Üzeri göz göz olunca ve üzerindeki ıslaklık gidince piştiğini anlıyorsunuz zaten.

image.jpg

Pişen keklerimizi poşete alalım ve açık bırakmayalım üstlerini örtelim. Bu işlem gerekli katlarken çantalarımızın kırılmaması gerekiyor. Bütün hepsini hazırladıktan sonra üzeri kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.
Yeterince soğuduktan sonra çantalarımızı krema ile birleştirebiliriz. Krem şanti de kullanabilirsiniz. Kekin üzerine 1 dolu yemek kaşığı krema ekleyelim ve ikiye katlayalım. Daha sonra evde bulunan süslere batıralım. Fındık, ceviz, damla çikolata, hindistan cevizi olabilir:)

Şekil verdikten sonra birbirine yaslayacak şekilde bir kaba koyun ki açılma olmasın. Dolapta biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Gelin çantalarımız hazır,

image.jpg

image.jpg

Afiyet olsun:)

Nevreste ablacım resimler için yardımcı olur musun :))

Sana Mutlu Aile

Ürün Tanımı
Özellikler

Trans yağ yoktur, A ve D vitaminleri içerir
Marka Pazarlama

1953’ten beri
Ürünlerimizde Domuz Yağı ve katkıları yoktur.
Diğer Bilgiler

4'lü paket
Türk Gıda Kodeksi Sürülebilir Yağlar/Margarin ve Yoğun Yağlar tebliğine uygundur. ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgeli tesislerde üretilmiştir. Bu belgeler kaliteye, gıda güvenliğine, çevremize ve çalışanlarımıza önem verdiğimizi göstermektedir.
İçindekiler

Bitkisel Yağlar (Değişen Miktarlarda Hurma, Pamuk, Kanola, Aspir, Ayçiçek, Keten Tohumu), Su, Tuz (En Fazla %1,1), Emülgatör (Yağ Asitlerinin Mono Ve Digliseritleri, Ayçiçek Lesitini),, PEYNİRALTI SUYU TOZU (SÜT ÜRÜNÜ), Asitlik Düzenleyici (Sitrik Asit), Koruyucu (Potasyum Sorbat), Tereyağı Aroma Vericisi, Vitaminler (A , D), Renklendirici (Betakaroten)
İçerir : Süt Ürünleri

Besin Değeri Bilgileri
Beslenme
100 gramında
Enerji 470 kcal / 2000 kJ
Yağ 52 g
Doymuş Yağ 29 g
Trans Yağ <0.52 g
Kolesterol (mg) 0 mg
Karbonhidrat 0.1 g
Şekerler 0 g
Lif 0 g
Protein 0.1 g
Sodyum 0.44 g
Vitamin A 600 µg (%75*)
Vitamin D 3.75 µg (%75*)

*Önerilen günlük alım miktarını karşılama yüzdesi

Ortalama bir yetişkin için tavsiye edilen miktar (8400kj/2000kcal)

Hazırlama ve Saklama Bilgileri

Saklama Türü

Tür - Oda Sıcaklığında

Saklama

Işıktan uzak ve buzdolabında saklayınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmayı düşünüpte cesaret edemediğim tarif.. Hakkını vermiş canım benim ellerine sağlık başarılar diliyorumm :KK60:

Merhaba bayanlar :)

Baktım ki bayadır yarışmaya katılmıyorum sıvadım kolları Aklımda bir önceki oylamada yapacak olacağım tarifi yapmaya koyuldum :-)
Gelin ve bohça olan herşey ilgimi çektiği için bu tarifi Seçtim :)

Geçelim tarife:)

Malzemeler

Eki Görüntüle 1477351

Kek harcı için:

• 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao (25 gr) (acı olur der bizim aile gibi tatlıcıysanız 1,5 yemek kaşığı koyabilirsiniz:))
  • Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Kreması için:

• 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 25 gr margarin
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

Önce kremayı hazırlayalım. Un, süt ve şekeri tencereye alalım ve kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilya ve margarini ekleyelim. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Kremamızı soğumaya bırakalım.

Eki Görüntüle 1477353

Kekimizi yapamaya geçelim. Bütün malzemeyi bir kaba alalım ve çırpma teli ile iyice çırpalım. Gelin çantalarımızı tavada krep gibi pişireceğiz. Tavayı iyice ısıtalım. 1 dolu yemek kaşığı tavaya dökelim biraz yayalım. Tek taraflı pişireceğiz. Kısık ateşte olması gerekiyor. Üzeri göz göz olunca ve üzerindeki ıslaklık gidince piştiğini anlıyorsunuz zaten.

Eki Görüntüle 1477355

Pişen keklerimizi poşete alalım ve açık bırakmayalım üstlerini örtelim. Bu işlem gerekli katlarken çantalarımızın kırılmaması gerekiyor. Bütün hepsini hazırladıktan sonra üzeri kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.
Yeterince soğuduktan sonra çantalarımızı krema ile birleştirebiliriz. Krem şanti de kullanabilirsiniz. Kekin üzerine 1 dolu yemek kaşığı krema ekleyelim ve ikiye katlayalım. Daha sonra evde bulunan süslere batıralım. Fındık, ceviz, damla çikolata, hindistan cevizi olabilir:)

Şekil verdikten sonra birbirine yaslayacak şekilde bir kaba koyun ki açılma olmasın. Dolapta biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Gelin çantalarımız hazır,

Eki Görüntüle 1477357

Eki Görüntüle 1477359

Afiyet olsun:)

Nevreste ablacım resimler için yardımcı olur musun :))
aa cok sık bı tatlıı .. zengın duruyoo gorunusuu .. basarılarr

Hazır yapıyorken gel beraber yiyelim :))
Benide bi eşimin acıktım sözü, bir de tatlı kaldırır işte:KK70:
gelirim valla bu tatlıyı merak ediyordum yapacaktım ama beceremem diye yapmadım sizin ellerinizden yiyeyim :kk77:
kız saat 11 oldu boşver yarın yap :p ( kendi tembelliğim yetmiyor senide caydırıyom :p )

Değişik güzel bir tatlı olmuş.Sunum da süper.Eline sağlık canım.Başarılar dilerim.

X