gelinimiz, ben ve tuhaf düşünceler...

xpreiaZ

(Eski nick: Xpreia Z )
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
12.535
23.229
slm kızlar dertten ziyade içimi dökmek gibi oldu ama anlatacak kimsem yok ne eşime ne arkadaşlarıma bahsedip konuyu dışardan da büyütmek istemiyorum o yüzden buraya yazmak istedim.

2 senedir çocuk istiyoruz 3 kere düşük yaptım. abimin eşiyle son 6 aya kadar çok yakındık. son 6 ayda abimin ve yengemin bencillikleri yüzünden baya uzaklaştım. ufak tefek olaylar belki ama gittikçe sinir olmaya başladım. bir tanecik örnek vereyim mesela

bikaç ay önce annem şehirdışına çıktı 10 günlüğüne babam evde tekti. ben başka şehirde yaşıyorum ama memlekete çok yakınız. babama bizde kal diye teklif etmeme rağmen iş nedeniyle gelemedi ve on gün boyunca ne abim ne de yengem babamı yemeğe çağırmadı bile. hafta sonu gittiğimde kardeşlerini falan çağırmış yemek hazırlarken gördüm yarım ağız sen de kal istersen dedi ben de babam evde tek ve yemek yok gidip onu alayım da dışarda yeriz birşeyler dedim. sinirle çıktım evden. sonra içime sinmedi belki neden böyle davrandığımı anlamamışlardır durduk yere kapris yapıyorum sanmasınlar diye düşünüp abimi aradım. kırıldım ikinize de babam evde tek başına oturuyo birinizin aklına gelmiyor mu çağırmak falan dedim. sonra çağırmışlar babamı.

bundan 1 hafta kadar sonra benim taşınmam oldu. yaşadığımız yer 1 saat uzakta ve arayıp yardıma ihtiyacın var mı diye sormadılar bile tek olduğumu bildikleri halde ve ben tam taşınma günlerinde hamile olduğumu öğrendim ve 3. düşüğümü yaptım. sonra annemi arayıp haber verince annem geldi yardıma.

bundan bikaç hafta önce de yengemin ikinci yeğenime hamile olduğunu öğrendim ve kimseye söylemeden önce bana söyledi. çok sevindiğimi ve iyi tüm dileklerimi söyledim.

ikimizin yalnız kaldığımız bir zamanda bana dedi ki komşularım diyor ki görümcen hamileliğine ne dedi? ben de şaşırdım bunu bana söylemesine. ne diyecekmişim ki dedim. bu sefer lafı çevirdi evet ben de saçmalamayın kendinin kadar sevindi dedim falan ama çok kırıldım bana ona haset ediyormuşum gibi ima etmesine.

şimdi de gebeliği hakkında yorum yapmaya çekinir hale geldim. soramıyorum bile kalp atışı duyuldu mu vs.. veya konu açılınca ben bir bahaneyle kalkıyorum yanlarından. sanki ben haset ediyormuşum gibi davranıyor.

bu arada yengem ev hanımı. ve hiçbir uğraşısı hobisi vs olmayan bir insan. ben çalışıyorum ve maddi durumumuz çok iyi çok şükür. fırsat buldukça tatile vs gideriz eşimle (benm ısrarlarımla da olsa) ve en son kuzenimden bahsetti yanımda benden 2 ay önce evlenen. onların da çocuğu olmuyor heralde dedi. abim de onlar gezmeyi çok seviyor çok geziyorlar istemiyorlardır belki erken diye dedi. yengem de bir kadın neye sahip olursa olsun herşeyden önce isteyeceği şey anneliktir gibi bir laf etti.

şok oldum ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum. ve kendimi sorgular oldum kıskanıyor muyum acaba yoksa kıskandığıma inanmaya mı başladım? nasıl davranacağımı şaşırdım ama korkuyorum gözüm değecek diye her aklıma geldiğinde maşallah deyip sağlıkla kucaklarına almaları için dua ediyorum. sizce nasıl bir tavrım olmalı? anormal bir davranış mı yengeminki yoksa ben artık çocuk konusunda çok mu hassaslaştım yanlış mı anlıyorum?

bikaç ay önce hamile görünce moralim bozuluyor vs diyenlere saçmalamayın bizim de olacak inşallah hayırlı zamanda diyen ben ne yapacağımı şaşırmış haldeyim.

Komsu olayinda BAK NAZAR ETME GEBELIGIME DIKKAT ET GOZUNE SOZUNE demek istemis. Gezme olayinda bilemem bosbogazlik yapmis olabilir. Babani cagirmamalari da dusuncesizlik olabilir cunku sen sitem edince hemen cagirmislar. Tasinma olayi da oyle olabilir ben de tasinanin yardimina kosmam anca cagrilmam lazim gitmem icin. Biraz mesafe koy kafana takmaya degmez yenge sonucta siki fiki olmaya gerek yok ablan degil ya

kadın neye sahip olursa olsun herşeyden önce isteyeceği şey anneliktir gibi bir laf etti.

Ben kadın değilim demekki :KK14: hiç istemiyorum çocuk yapmayıda düşünmüyorum zaten. Babanız kendi işini göremiyormu ki abinlerinin çağırmasıno bekledim bu tatz şeyleri bende pek anlamıyorum çünkü benim babam olsa her işini kendi yapar kimseyede gitmez :KK51:

bencede bu kadinin o laflarina aldiris etmeyin, Allah hayirlisi ile size de verir insallah. Siz kiskanmiyorsunuz sadece bu gozunuze sokuluyor, belki de kendini ezik hissettigi yonleri vardir calismiyor olmasi gibi, bunu da bu sekilde bastirmaya calisiyordur. Senin artilarini ona karsi olan, eksiye cevirmeye calisiyordur. umursamayin

bencede bebek konusu acılınca kalkıp gitmeyin dayanamadı kıskandı diye düşünmesinler soru da sormayınj bence ama konuulunca gayet guleryuzlu güzel seyler söyleyin ve kendinizin de buna kafayı takmış gibi göstermeyin kısmetse olur tabi diyin sorduklarında

Yengenizin şu hayatta sahip olduğu en büyük meziyet annelikse, onun için en iyi şey anne olmaktan ibarettir. Genel olarak tavrı böyledir yani kişisel olarak almayın derim madem iyiydi aranız durduk yere soğumayın. Yada bir mesafe koyun çok yüz göz olmakta iyi değil aslında.
Bir de bence ortamdan kaçmayın asıl o zaman haset ediyormuş gibi olur. Doğal davranıp yeğeniniz için sevincinizi gösterin

Bebek muhabbeti acildigi an surekli bahaneyle uzaklaşman ,gitmen daha çok göze batar yanlış yorumlanır

Komsu olayinda BAK NAZAR ETME GEBELIGIME DIKKAT ET GOZUNE SOZUNE demek istemis. Gezme olayinda bilemem bosbogazlik yapmis olabilir. Babani cagirmamalari da dusuncesizlik olabilir cunku sen sitem edince hemen cagirmislar. Tasinma olayi da oyle olabilir ben de tasinanin yardimina kosmam anca cagrilmam lazim gitmem icin. Biraz mesafe koy kafana takmaya degmez yenge sonucta siki fiki olmaya gerek yok ablan degil ya
galiba mesafe koymak en doğrusu olacak.. taşınma olayında da 65 yaşındaki annemi yardıma çağırmış bir insan kendisi. kendi ailesi de aynı şehirde yaşıyor olmasına rağmen. annemi babamı kullandıklarını o kadar çok hissediyorum ki özellikle babama hiç kıyamıyorum düşüncesizliklerinde.

abim 1 hafta şehirdışındayken babam yengemi arayıp evde eksik var mı deyince babama liste yapıp vermiş! babam alışverişini yapıp kapısına kadar götürmüş bunu da kendisi anlattı böyle kp kimsede yok diye. yoksa babam yaptığını asla anlatmaz da zaten.

anneme sürekli bilmemkimin kaynanası gün parasını gelinine veriyomuş, komşularım diyor ki kaynanan sana emekli maaşından harçlık veriyor mu, bilmemkimin kaynanası bayram alışverişine götürmüş vs diye sürekli gizli isteklerde bulunuyor.

bu konuda da ne kadar anneme babama kıyamasam da karışmamak en doğrusu olacak galiba

Bir gün buna benzer bir imada bulunursa yine "Ben mi yanlış anlıyorum acaba benim kıskandığımı falan mı düşünüyorsun, komşuların söylediğini bana söylediğinden beri... Eğer öyle düşünüyorsan, farkındaysan karnında ki abimin çocuğu, benim yeğenim öyle bir ihtimal dahi olamaz." gibi gibi gibi lafları saydır, zaten belliki öyle düşünüyor en azından ağzını toparlayarak konuşur bundan sonra. Bu arada tatil muhabbeti ile ilgili şu mesajı vermeye çalışmış, istediğin kadar gez toz zengin ol, hiç bir şey annelik kadar mutlu edemez. Bu onun kıskandığını gösterir, bu şekilde teselli etmiş kendisini.

Hiç takma canım benim. .
kıskanmıyorsun..
neden kıskanasın ki ..
rabbim inşallah isteyenlere versin. .
Sonuçta el kızı..
babamızı biz düşünürüz..
mesafeyi koru.
.

kadın neye sahip olursa olsun herşeyden önce isteyeceği şey anneliktir gibi bir laf etti.

Ben kadın değilim demekki :KK14: hiç istemiyorum çocuk yapmayıda düşünmüyorum zaten. Babanız kendi işini göremiyormu ki abinlerinin çağırmasıno bekledim bu tatz şeyleri bende pek anlamıyorum çünkü benim babam olsa her işini kendi yapar kimseyede gitmez :KK51:

yok babam zaten asla öyle bir beklentiye girmez de babama kıyamayan benim. o akşam yemeğe gittiğimizde lavobaya gidiyorum diye gidip hesebı kendi ödemiş zaten. anne olma konusunda ben de evlenirken en az 3 sene kesinlikle istemiyorum diyerek evlenmiştim ne zaman olmadığına bu kadar üzülen bir insan oldum anlamıyorum. sanırım duygularım toplumca manüple ediliyor.:KK43:...

X