gelinin gelinliğini kim alır?

arkadaşlar kayınvalidem iki kere gelinliği kim alacak diye sordu moralim çok bozuldu :KK43: 7 aylık nişanlıyım düğünüm eylülde, yeni nişanlandığımızda sordu gelinliği kim alıyor diye biz mi alacağız siz mi alacaksınız diye, annem de( abim var evli) ben gelinime gelinlik aldım oğluma da kayınvalidesi damatlığı aldı herkes böyle yapıyor herkes de adet de bi biz de mi farklı oluyor dedi, annem öyle deyince kayınvalidem o zaman alırız dedi, geçenlerde oturacağımız eve beyaz eşyalarım geldi, o zaman gittik, kayınvalidem orda da gelinliği kim alıyor dedi, annem kötü bişey demedi gene geline ne alınırsa siz alırsınız damada ne alınırsa biz alırız dedi ama annem çok bozuldu, şimdi diyo ki bi daha soracak olursa senin bir tane gelinine gelinlik alasın yok mu eğer alasın yoksa alma istemez ben kızıma alırım gelinlik diyecek :KK43:((((((((((( durumları da çok iyi onu da belirteyim

Normalde erkek tarafı alır tabiki.. Ama böyle bi konuşmadan sonra ben olsam hiç tenezzül etmem. Gider kendim beğenir alırım. Damatlığada hiç karışmam.. Kayınvalideye bak yaa, oğlunu evlendirecek bi gelinlik alamıyor.. Annen haklı, siz alın yeri gelincede lafını söylersiniz..

erkek tarafı alır ..
ama eğer durumlarıda iyiyse nişanlın bunu ailesine sezdirmeden de alamaz mı ?
kendimiz aldık dersiniz olur biter
biz hiç bi alısverişe aileleri karıstırmadık .. evet maddi olarak destek oldular ama kim kime ne aldı diyen olmadı ..

Normalde erkek tarafı alır tabiki.. Ama böyle bi konuşmadan sonra ben olsam hiç tenezzül etmem. Gider kendim beğenir alırım. Damatlığada hiç karışmam.. Kayınvalideye bak yaa, oğlunu evlendirecek bi gelinlik alamıyor.. Annen haklı, siz alın yeri gelincede lafını söylersiniz..
ben çalışmıyorum canım ya :KK43: bu yüzden kafama göre bişi alamam :KK43: ama böyle yapmaya devam ederse annem gelinliği alacak ona da laf söyleyecek

erkek tarafı alır ..
ama eğer durumlarıda iyiyse nişanlın bunu ailesine sezdirmeden de alamaz mı ?
kendimiz aldık dersiniz olur biter
biz hiç bi alısverişe aileleri karıstırmadık .. evet maddi olarak destek oldular ama kim kime ne aldı diyen olmadı ..
sanmıyorum nişanlım da bir sürü borca girdi :mad:

ben çalışmıyorum canım ya :KK43: bu yüzden kafama göre bişi alamam :KK43: ama böyle yapmaya devam ederse annem gelinliği alacak ona da laf söyleyecek
Ailenin alacak durumu varsa alsınlar canım.. Damatlık alacağınıza gelinlik almış olursunuz.. Annen laf söylesede haklı tabi. Bu işler çok bunaltıcı işlerdir düğün zamanında. Ve bu gibi durumlar insanları öyle bi hale getiriyor ki nişan bile bozuluyor... Olay olmasın benim huzurum önemli diyorsan ailenle alın yada kiralayın gelinliği.. Yada bi gelinlerine gelinlik alamıyorlar mı diyorsan, söyleyecek annen. Hem kızı verip hem gelinliğini mi alacaz diye.. Umarım sorunsuz halledersin..

Ailenin alacak durumu varsa alsınlar canım.. Damatlık alacağınıza gelinlik almış olursunuz.. Annen laf söylesede haklı tabi. Bu işler çok bunaltıcı işlerdir düğün zamanında. Ve bu gibi durumlar insanları öyle bi hale getiriyor ki nişan bile bozuluyor... Olay olmasın benim huzurum önemli diyorsan ailenle alın yada kiralayın gelinliği.. Yada bi gelinlerine gelinlik alamıyorlar mı diyorsan, söyleyecek annen. Hem kızı verip hem gelinliğini mi alacaz diye.. Umarım sorunsuz halledersin..
inşallah canım çok bunalıyorum bazen :KK43: umarım sorunsuz bi şekilde düğünü atlatırım

arkadaşlar gelinliği damadın ailesi mi satın alır yoksa gelinin ailesi mi satın alır

Tabi ki damat tarafı alır... taviz vermeyin böyle konularda... İnanın bu iyi niyet sonradan kullanılıyor.. O öyle sorsun ne derse desin kesinlikle moralinizi de bozmayın güzel güzel söyleyin keyfinize bakın moral bozmaya gerek yok

arkadaşlar kayınvalidem iki kere gelinliği kim alacak diye sordu moralim çok bozuldu :KK43: 7 aylık nişanlıyım düğünüm eylülde, yeni nişanlandığımızda sordu gelinliği kim alıyor diye biz mi alacağız siz mi alacaksınız diye, annem de( abim var evli) ben gelinime gelinlik aldım oğluma da kayınvalidesi damatlığı aldı herkes böyle yapıyor herkes de adet de bi biz de mi farklı oluyor dedi, annem öyle deyince kayınvalidem o zaman alırız dedi, geçenlerde oturacağımız eve beyaz eşyalarım geldi, o zaman gittik, kayınvalidem orda da gelinliği kim alıyor dedi, annem kötü bişey demedi gene geline ne alınırsa siz alırsınız damada ne alınırsa biz alırız dedi ama annem çok bozuldu, şimdi diyo ki bi daha soracak olursa senin bir tane gelinine gelinlik alasın yok mu eğer alasın yoksa alma istemez ben kızıma alırım gelinlik diyecek :KK43:((((((((((( durumları da çok iyi onu da belirteyim
canım gelinliği erkek damatlığı da kız tarafı alır.bunun oluru usulü örfü adeti budur.bir daha sorarsa gelinlik sizin damatlık bizim sorumluluğumuzda adetler böyle ama siz tam tersi olsun derseniz annem gayet güzel şekilde alabilecek durumda çok şükür o da bana alır de.ama nişanlına bunu söylemen daha doğru.sinir oluyorum her şeyi bilen ama işine gelmeyeni bilmeyen kayınvalidelere yaaaa....

allah sabır versın bu evlılık zamanı ozellıkle erkek annesının duygu durum bozuklugunun yanında aklı dengelerıde sasıyor
kız annelerı daha uzgun olmalıyken daha olgun davranıyor
tabıkı gelınlıgı damat tarafı alır
kendısıne annesımı almıs kı
kızımıza bız gelınlık alırız demesın annen
bı tanecık kızımı alıyorsunuz tabıkı en guzel gelınlıgı sız alcaksınız desın dırek
yumusak yuzlu ve altdan alan taraf oldunuzmu bu ömur boyu boyle surer gıder

Annen devreye girsin bir daha söylerse disini göstersin sahipsiz sanmasinlar seni bende evlenirken oturduğumuz ilçeden aliverelim falan oldu kaynana merkezden gidip almak istedim burada öyle güzel gelinlik nerdee
Babam yıllar önce vefat etti annem söyledi açık açık bir kere evleniliyor dedi ezdirmedi beni alışverişte bile bi ton surat yaptılar şimdi iyiyiz ama o zamanlar esyamis gelinlikmis çok zor oluyor kavgalar ettik esimle hatırlarım arada hala sinir olurum kızı olmayan Kaynanalar anlamıyor hadi kızı olanlarda anlamiyor benimkilerinde durumu iyi ceyizimde doğru durust bisey yoktu bunlar heves meselesi parayla alakası yok
Sen nisanlinla mutlu olmaya bak Allah mesut etsin

X