Genç annelik mi olgunlaşmak mı?

meliscan_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
220
80
34
Ağustos ta düğünüm var. Şimdiye kadar hep derdim ki en az 4 sene çocuk istemiyorum. 23 yaşındayım ama inanın 18 den fazla göstermiyorum hatta bazen sinir oluyorum bu duruma ( insanların tepkilerinden dolayı genelde) nişanlım 28 yaşında. Çocuk konusunda çok istekli değil o da en az 1 sene bekleme taraftarı. Yalnız evlenmeye yakın beni bi korku sardı ya hiç çocuğum olmazsa diye tuhaf ama düşündüğüm zaman bile çok korkuyorum çevremde tedaviyle hamile kalan çok var belki o yüzden.. Neyse sadede gelirsem şu an hiç korunmadan evleneyim ilk çocuğum olsun istiyorum bi yandan da biraz hayatımı yaşıyım daha çok gencim diye düşünüyorum lütfen bana akıl verin napmalıyım

Acele etme, bak bakalim evliliginden memnun musun, sorumluluk kaldirabiliyor musun?
Cocuk olduktan sonra hayatin degisiyor, bu degisimden once tadini cikar ki icinde kalmasin.

kesinlikle 1 yil korunun...
esler en az 1 yil ayni cati altinda yasamali.
sonra ne dertler ne anlasmazliklar cikiyor ortaya...
be eginizin olmamasi dogum kontrol hapina bagli degil o bir sehir efsanesi...
olgun anne olmak daha iyi bence bebege sabir gostermek cok zor uykusuzluk yorgunluk vs...
Bebekleri en iyi sekilde buyutmemiz gerek gecelerdir dogru duzgun uyumuyorum ve kizim gece sik sik uyaniyor seve oksaya aliyorum yanim uyutuyorum sabir cok buyuk sabir lazim..
Allah annelere bol guc sabir sevgi versin insallah...

2 aylık evliyken eyvah çocuğum olmazsa diye
3.ayda hamile kaldım
tabi eşim çok istiyordu
genç anne olmak çok güzel
kimse inanmıyor boyuma yaklaşmış bir çocuğum olduğuna
bence eşiniz de kendini hazır hissettiğinde düşünseniz iyi olur

Ben doğum kontrol hapının zararı olduğuna inanmıyorum zaten onla korunmayı düşünüyorum korunursam ama yine de düğün tarihi yaklaştıkça çocuğum olmazsa gibi düşünceler var kafamda sürekli. Öğretmenim çocuk zırıltısına gürültüsüne alışığım çocuğum olursa sanki rahatlıcam gibi geliyo bi yandan evliliğin tadını çıkarmak istiyorum çok kararsızım veren Allah tabi

2 aylık evliyken eyvah çocuğum olmazsa diye
3.ayda hamile kaldım
tabi eşim çok istiyordu
genç anne olmak çok güzel
kimse inanmıyor boyuma yaklaşmış bir çocuğum olduğuna
bence eşiniz de kendini hazır hissettiğinde düşünseniz iyi olur
Nişanlım istemiyo hemen :KK43: ama olursa bişey demez diye düşünüyorum

23 yaş gayet uygun bir yaş anne olmak için ama yeni evleneceğin göz önünde bulundurulursa ben 1-2 yıl beklemen taraftarıyım.Hem keyifli anlar yaşamak hem evliliğin oturma süreci açısından biraz zaman tanı kendine.

Nişanlın istemiyorsa zaten çocuk yapamazsın. "İstemiyor ama Ben hamile kalırsam da bir şey demez" diyecek kadar basit değil bu işler. Çocuk fikri etraflıca düşünülmesi gereken bir konu.

Çocuk yapmayıp biraz hayatımı yaşayayım düşüncesini anlamıyorum.
Çünkü anneyim ve mezarda değilim.
Tamam ilk bikaç ay fazla evde vakit geçiriliyor ama sonra hbirşeyden geri kalmıyorsun.
Emin ol bebeğin hayatına girdiğinde asıl herşey anlamlanacak.
Hangi aktivite eğlence vs vs insanın bebeği ne baktığında o kalbinde beliren 'cızz' dan daha fazla haz verebilir ki..???

Nişanlın istemiyorsa zaten çocuk yapamazsın. "İstemiyor ama Ben hamile kalırsam da bir şey demez" diyecek kadar basit değil bu işler. Çocuk fikri etraflıca düşünülmesi gereken bir konu.
Şöyle söyliyim çok düşündüm hatta son zamanlarda sürekli bunu düşünüyorum nişanlımın iyi bir baba olacağını biliyorum kendimi de hazır hissediyorum sıkıntı şu ya çocuğum olmazsa düşüncesinden kurtulmak için korunmayayım mı yoksa evliliğin tadını çıkarmak bişeylerin rayına oturmasını mı bekliyim çocuğum olacağını bilsem 4-5 sene korunurum. Bu arada nişanlımdan gizli çocuk yapcak değilim tabiki korunmazsam onun bilgisi dahilinde olur

Çocuk yapmayıp biraz hayatımı yaşayayım düşüncesini anlamıyorum.
Çünkü anneyim ve mezarda değilim.
Tamam ilk bikaç ay fazla evde vakit geçiriliyor ama sonra hbirşeyden geri kalmıyorsun.
Emin ol bebeğin hayatına girdiğinde asıl herşey anlamlanacak.
Hangi aktivite eğlence vs vs insanın bebeği ne baktığında o kalbinde beliren 'cızz' dan daha fazla haz verebilir ki..???
Evet ama çocuksuz gezip tozmak daha rahat değil mi?

Bu hayattan ne beklediğinle alakalı. Senin hayttan beklentin evlilik ve çocuktur, yaparsın. Ama her ne olursa olsun evliliklerde en az bir yıl çocuk yapılmaması taraftarıyım. Hem evliliğin oturması hem de iki insanın birbirini tanıması için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Zaten evliliğin en sancılı döneminde bir de çocuk gibi daha da sancılı bir şey sokarsanız araya sıkıntı büyür.

Hele evlilik öncesi cinsellik yaşamadıysanız hiç düşünmeyin. Daha cinsel yaşam oturmadan araya hamilelik gibi uzun bir sürecin girmesi evlilik boyunca sürecek cinsel problemleri beraberinde getirir.

Evet ama çocuksuz gezip tozmak daha rahat değil mi?
Tabiki daha rahat. Ama şöyle 6-7 ayına ulaşmış bir bebekle gezmek de daha eğlenceli. Bazen çok sıkıntı yaratabiliyor ama insan sonradan dönüp bakınca çok gülüyor :) Kızımla gezmelerimde o kadar tatlı anılarım var ki hiçbirşeye değişemeyeceğim :)

Diyeceğim o ki bebeği erteleyeceksen gezemeyeceğini düşündüğün için değil evliliğinin oturmasını beklemek için ertele :)

Bu hayattan ne beklediğinle alakalı. Senin hayttan beklentin evlilik ve çocuktur, yaparsın. Ama her ne olursa olsun evliliklerde en az bir yıl çocuk yapılmaması taraftarıyım. Hem evliliğin oturması hem de iki insanın birbirini tanıması için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Zaten evliliğin en sancılı döneminde bir de çocuk gibi daha da sancılı bir şey sokarsanız araya sıkıntı büyür.

Hele evlilik öncesi cinsellik yaşamadıysanız hiç düşünmeyin. Daha cinsel yaşam oturmadan araya hamilelik gibi uzun bir sürecin girmesi evlilik boyunca sürecek cinsel problemleri beraberinde getirir.
Cinsellik yaşamadık evlilikten ne beklediğime gelince ailemin işi ve maddi durumumuz gereği çocukluğumda hiç gezemedik çoğu şey içimde kaldı sağolsun nişanlım tam tersi evlenince şuraya gitcez buraya gitcez der hep şimdiden ailemle gezmediğim kadar onla gezdim sık sık da kalabalık aile toplantılarına katılırız hiç bu kadar sosyal olmamıştım yurtdışı sevdamı bildiğinden hersene gitceZ diyo mesela

Canım ben kendimden örnek vereyim evlendiğimde 24 yaşındaydım 26 yaşımda oğlumu doğurdum 28 yaşında kızımı bu ideal diye düşünüyorum.Tabi şöyle bişey var biz 6 ay korunduk 6 ayda olmadı 1 sene sonunda hamile kaldım oğluma.Kızım zaten sürpriz yumurta:KK45:

Cinsellik yaşamadık evlilikten ne beklediğime gelince ailemin işi ve maddi durumumuz gereği çocukluğumda hiç gezemedik çoğu şey içimde kaldı sağolsun nişanlım tam tersi evlenince şuraya gitcez buraya gitcez der hep şimdiden ailemle gezmediğim kadar onla gezdim hiç bu kadar sosyal olmamıştım yurtdışı sevdamı bildiğinden hersene gitceZ diyo mesela

Ben çocuk olmamasının dünyanın sonu olduğunu düşünmeyenlerdenim. Olursa ne ala, olmazsa ve çok istersek evlat ediniriz modundayız biz. O yüzden hayattan beklentilerimi karşılamadan, yapmak istediklerimi yapmadan, bazı hedeflerime ulaşmadan ve çocuğa sağlam bir gelecek hazırlamadan denemeyi düşünmüyorum. Ki 23 yaşında olsam hiç düşünmezdim.

Çocukla gezilir mi, gezilir ama öyle yurt dışı tatilleri falan ancak anlayacak yaşa geldikten sonra yapılır. Hiç bir zaman kocanla başbaşa geçirdiğin tatillerin tadı olmayacak. Mutlaka daha farklı tatları olacak ama öncesinde eşinle başbaşa zaman geçirip sonra çocuk yapmak mı yoksa eşinle başbaşa zaman geçirmek için 20 yıl çocuğun büyümesini beklemek mi? Bence ilki. Çocuk kaçmıyor, olmayacağından bile emin değilsin daha neyin sıkıntısı bu? Çok tedirginsen git bir hastaneye tetkiklerini yaptır. Ki zaten evlenmeden önce muayene olmalısın muhakkak bir sıkıntı çıkmaması için, araya çocuk meselesini de sokarsın. Eşin de bir ürologla görüşsün. Biz evlenmeden önce yaptık bunu.

Cinsellik evliliğin temelidir. Oturtmadan hamileliği sokarsan araya problemlerin ortaya çıkması çok muhtemel. Acele etme, keyfini çıkar evliliğinin.

X