genç bir kızın çeyiz telaşı ☺️

cilek salcasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2015
8
8
hanımlar merhaba,

aranızda yeniyim. size danışcak çok ama çok çok şeyim var. allah nasip ederse iki yıla evleniyorum. çeyizimde çöpüm yok. yarimi askere yolladım, ufaktan birşeyler yapmaya başlayım dedim. öncelikle yemek takımıdır, tencere setidir onlardan başlamak istiyorum. bernardoda çeyiz seti var. fiyatı oldukça uygun içinde yok yok. beş yıl değişim garantisi falan sunuyo ama anladığım kadarıyla pek sözünde duran bi firma değil. sizin önerebileceğiniz bu tarz şeyler var mı gördüğünüz ya da duyduğunuz? değişim garantisi mutlaka istiyorum, fikir değiştirme olasılığım çok yüksek çünkü. :110:annemin de ilk kızıyım, o da acemi bu konuda. bu işe bi el atarsanız çok mutlu olurum :KK15:

Bernardodan eğer alırsan öyle kupa gibi küçük şeyler al yada günlük yemek takımı.
Eğer Misafirlik takım istiyorsan çok pahalı. Korkmazın çeyiz setleri çok uygun oluyor tavsiye ederim. Kullanıyorm çok memnunum.
Nevresim takımı vs gibi ev tekstilinde karaca home ve sarevden bişeyler al derim çok güzel ve kaliteli 1.5 senedir gram renk atması olmadı.
Misafir su bardaklarımı metro marketten kendim yaptım.
Pasta setimi gene öyle parça parça karacadan almıştım.
Günlük yemek takımımı bimden güralların almıştım.
Günlük çatam bıçak setimi hisarın outletinden almıştım tam set.
Emsanın çeyiz setleride çok uygun oluyor.
Kahvaltı seti alma.
kendin istediğin gibi yap
Zaten 2 tane çaydanlığın birde çaycın olur.
Kahve makinen olsun mutlaka birde bakır cezven :)
Philps azur ütü ve fakir darky dikey süpürgen olsun
misafirler için 5 liralık ev terliklerinden al bol bol :)
Kendine pijama takımı al beğendikçe :) iç çamaşırı çorap al dursun kenarda :) her sene pahalanıyo
English homeda indirime girdiğinde masa örtüsü runner al.
bornoz seti al dursun kenarda ztn hepsi aynı işi görüyo renge görüntüye takılma hiç bi zaman
Porland indirimde olursa kaçırma mutlaka bi parça bişey al ordan porselen.
Tost makinen korkmaz olsun
benim çaycım ve mutfak robotum homend çk memnunum indirime denk gleirsen al dua edersin :)
Lav ın bardak ve küçük servis tabakları çok güzel kahvaltılar için mutlaka bir set yap. hatta yeni çıkan bi kuş serisi var sakın kaçırma ben bile alıcam:) küçük kapaklı saklama kapları çok işe yarıyo kahvaltı saklamak için en az 10 tane olsun elinde benim evimde 15 tane filan olmuştur şimddide evlencke arkadaşlarıma alıyorum.
Düdüklü tencere al. ben şuan arzum kullanıyorum çok kullanışlı ve pratik hemde fiyatı uygun.
He bide küçük bi narenciye sıkacağın olsun kışın çok işe yarıyo :)

Bernardodan eğer alırsan öyle kupa gibi küçük şeyler al yada günlük yemek takımı.
Eğer Misafirlik takım istiyorsan çok pahalı. Korkmazın çeyiz setleri çok uygun oluyor tavsiye ederim. Kullanıyorm çok memnunum.
Nevresim takımı vs gibi ev tekstilinde karaca home ve sarevden bişeyler al derim çok güzel ve kaliteli 1.5 senedir gram renk atması olmadı.
Misafir su bardaklarımı metro marketten kendim yaptım.
Pasta setimi gene öyle parça parça karacadan almıştım.
Günlük yemek takımımı bimden güralların almıştım.
Günlük çatam bıçak setimi hisarın outletinden almıştım tam set.
Emsanın çeyiz setleride çok uygun oluyor.
Kahvaltı seti alma.
kendin istediğin gibi yap
Zaten 2 tane çaydanlığın birde çaycın olur.
Kahve makinen olsun mutlaka birde bakır cezven :)
Philps azur ütü ve fakir darky dikey süpürgen olsun
misafirler için 5 liralık ev terliklerinden al bol bol :)
Kendine pijama takımı al beğendikçe :) iç çamaşırı çorap al dursun kenarda :) her sene pahalanıyo
English homeda indirime girdiğinde masa örtüsü runner al.
bornoz seti al dursun kenarda ztn hepsi aynı işi görüyo renge görüntüye takılma hiç bi zaman
Porland indirimde olursa kaçırma mutlaka bi parça bişey al ordan porselen.
Tost makinen korkmaz olsun
benim çaycım ve mutfak robotum homend çk memnunum indirime denk gleirsen al dua edersin :)
Lav ın bardak ve küçük servis tabakları çok güzel kahvaltılar için mutlaka bir set yap. hatta yeni çıkan bi kuş serisi var sakın kaçırma ben bile alıcam:) küçük kapaklı saklama kapları çok işe yarıyo kahvaltı saklamak için en az 10 tane olsun elinde benim evimde 15 tane filan olmuştur şimddide evlencke arkadaşlarıma alıyorum.
Düdüklü tencere al. ben şuan arzum kullanıyorum çok kullanışlı ve pratik hemde fiyatı uygun.
He bide küçük bi narenciye sıkacağın olsun kışın çok işe yarıyo :)

canım çok güzel bilgiler bunlar, çok teşekkür ederim. genelde herkes ev tekstilini sona bırak diyo. bazıları da küçük küçük dünyanın parası tutuyo at kenara diyo. herkes bişey diyo. ne zor şeymiş evlilik hazırlığı

canım çok güzel bilgiler bunlar, çok teşekkür ederim. genelde herkes ev tekstilini sona bırak diyo. bazıları da küçük küçük dünyanın parası tutuyo at kenara diyo. herkes bişey diyo. ne zor şeymiş evlilik hazırlığı

Paran oldukça beğendikçe yerin varsa al derim. Çünkü gerçekten ilerki zamanda para tuttuğunu anlıyorsun. Ben 1 sene nişanlı kaldım bu süre zarfında herşeyimi aldım. Koyucak yerim vardı. Güzelce paketleyip sakladım. Ve tabiki önce bir liste yaptım neye ihtiyacım olur. Gerekli neler var ve marka araştırmalır sonucunda çok takılmadan kararsızlık yaşamadan yaptım alışverişlerimi ve 1.5 yıl olucak evleneli çok şükür hiç bişeyde sıkıntı yaşamadım. Mesela ben bence cam baharatlık seçmelisin porselenlerde ne neyin içinde bilmiyorsun. Renkli bardak çok alma. Genelde ince camlı bardakları tercih et. orta derinlikte salata kaselerin olsun uzun ya da yuvarlak ve mutlaka makinede yıkanabilir özellikte olmasına dikkat et ürünlerinin :) bişey sormak istersen yardımcı olurum :) ayrıca kına gecen için de alyabutik i şimdiden takip etmeni öneririm.

henüz kullanmadım ama yatak odası tekstillerini sarev'den almanı tavsiye ederim. ben kuzenimin tavsiyesiyle aldım. oldukça zengin çeşidi var. eğer bütçen müsaitse bambu ve pamuk saten olanlardan al. çelik ürünleri hisar veya korkmaz tavsiye ediyorlar, ben tercihimi hisar'dan yana kullandım. ne alırsan kar. al al bitmiyor. son ana kalsa, para bile olsa öyle pat diye alıncak şeyler değil. insan içine girdikten sonra daha iyi anlıyor. topiğime bakarsan fikir verebilir canım. ben henüz elektrikli eşyalara hiç girmedim. ama tekstil ürünlerim, çeliklerim, küçük mutfak gereçlerim bitti sanki. ve bolca tupper aldım. annem, kuzenlerim hep kullanıyor. ben de onların aklına uydum ve aldım bakalım. inşallah onca paraya değiyordur.:KK64::KK64:

kolay gelsin canım:KK25:

Paran oldukça beğendikçe yerin varsa al derim. Çünkü gerçekten ilerki zamanda para tuttuğunu anlıyorsun. Ben 1 sene nişanlı kaldım bu süre zarfında herşeyimi aldım. Koyucak yerim vardı. Güzelce paketleyip sakladım. Ve tabiki önce bir liste yaptım neye ihtiyacım olur. Gerekli neler var ve marka araştırmalır sonucunda çok takılmadan kararsızlık yaşamadan yaptım alışverişlerimi ve 1.5 yıl olucak evleneli çok şükür hiç bişeyde sıkıntı yaşamadım. Mesela ben bence cam baharatlık seçmelisin porselenlerde ne neyin içinde bilmiyorsun. Renkli bardak çok alma. Genelde ince camlı bardakları tercih et. orta derinlikte salata kaselerin olsun uzun ya da yuvarlak ve mutlaka makinede yıkanabilir özellikte olmasına dikkat et ürünlerinin :) bişey sormak istersen yardımcı olurum :) ayrıca kına gecen için de alyabutik i şimdiden takip etmeni öneririm.

yemek takımı, kahvaltı takımı, çatal kaşık bıçak seti ve tencere cezve setimi emsandan aldım çeyiz seti olarak inanılmaz uyguna geldi. zaten bir avmde çalışıyorum ve nerde indirim var az çok biliyorum. ütü ve süpürgemi de aldım şimdiden süper indirim vardı ikisinde de. english homeda indirim var bu aralar bi tane de battaniye attım kenara. seramik tencere takımı kimse önermedi ben de bio granit aldım. markalı bişey değil ama kullananlar inanılmaz memnun ama hala neyi ne zaman alcağımı bilmiyorum. bunları ise buraya yazdıktan sonra aldım. gereksiz şeyler alıp evlenince pişman olmak istemiyorum.

henüz kullanmadım ama yatak odası tekstillerini sarev'den almanı tavsiye ederim. ben kuzenimin tavsiyesiyle aldım. oldukça zengin çeşidi var. eğer bütçen müsaitse bambu ve pamuk saten olanlardan al. çelik ürünleri hisar veya korkmaz tavsiye ediyorlar, ben tercihimi hisar'dan yana kullandım. ne alırsan kar. al al bitmiyor. son ana kalsa, para bile olsa öyle pat diye alıncak şeyler değil. insan içine girdikten sonra daha iyi anlıyor. topiğime bakarsan fikir verebilir canım. ben henüz elektrikli eşyalara hiç girmedim. ama tekstil ürünlerim, çeliklerim, küçük mutfak gereçlerim bitti sanki. ve bolca tupper aldım. annem, kuzenlerim hep kullanıyor. ben de onların aklına uydum ve aldım bakalım. inşallah onca paraya değiyordur.:KK64::KK64:

kolay gelsin canım:KK25:

tupper kullananlar çok memnun canım. bana kalırsa çok iyi yapmışsın ama o paraya değip değmediği konusunda benim de şüphelerim var. çalışan bi bayansan değer ama gerçekten çok işe yarıyo çoğu mutfak gereçleri. bir de çeyiz listen falan varsa benimle paylaşabilir misin? internette çok fazla bilgi kirliliği var. herşeyi yazmışlar. bakınca bile karmaşıklık içinde buluyorum kendimi.

tupper annemin ve kuzenlerimin gazıyla aldım. onlar kullanıyorlar, memnunlar. inşallah ben de sıkılmadan kullanabilirim de verdiğim paraya değer :KK22:

sayılarını, markalarını vs yazmadım. bu listeyi kendim ailemin evini ve alışkanlıklarımı baz alarak oluşturdum. sen eklemeler çıkarmalar yapabilirsin, sayılarını ihtiyacına ve bütçene göre düzenleyebilirsin. şimdi baktım da elektrikli aletler, aksesuarlar hariç hemen hemen tamamlamışım. :KK64:illaki eksikler, unuttuklarım vardır. evime yerleşince eksik görünce alınır artık. topiğime bakarsan listenin yarı canlı halini de görebilirsin canım:KK48:

YATAK ODASI TEKSTİLİ

Çift kişilik yorganlar
Tek kişilik yorganlar
Yastıklar
Çift kişilik battaniyeler
Tek kişilik battaniyeler
Çift kişilik nevresim takımları
Tek kişilik nevresim takımları
Çift kişilik pike takımları
Tek kişilik pike takımları
Yatak ve yastık alezleri

YATAK ODASI DİĞER
1)

Bay bayan pijamalar, ev giyimleri
Çorap ve çamaşırlar

2)

Seccadeler, namaz örtüleri, tülbentler
Seccade hurçları, tesbihler
Namaz etekleri, namaz elbiseleri
Yorgan ve kazak hurçları

3)

Elbise, gömlek, pantolon, kravat, fular askıları
Takı askısı
Dekoratif hasır sepetler
Dikiş kutusu ve dikiş seti

4) Yatak odası için aksesuarlar, abajurlar

BANYO TEKSTİLİ

El ve yüz havluları
Aile bornoz seti
Banyo paspas takımı

BANYO GEREÇLERİ

Kişisel bakım ürünleri (lifler, deodorantlar, şampuanlar, banyo jelleritırnak makası ve bilumum gereçler
Banyo seti (çöp kovası, sabunluk, diş fırçalık, tuvalet fırçası)
Temizlik seti
Maşrapa, kova, mandallar, hasır mandal sepeti
Mikrofiber temizlik bezler- el dikimi patiska cam bezleri
Kirli sepeti, dekoratif sepetler
Çamaşır seleleri
Çamaşır kurutma askısı
Fön makinesi, saç düzleştirici
Ütü masası

MUTFAK ARAÇ ve GEREÇLERİ

1)

Blender veya blender seti
Katı meyve sıkacağı