Doğuma Hazırlık genel anestezi ile sezeryan olanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

biyolog_nil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
231
46
38
arkadaşlar kısmetse önümüzdeki hafta sezeryanla doğuma giricem.Anestezi şekli olarak spinal istedik ama doktorumuz bazı sağlık problemlerinden ötürü genelin daha uygun olacağına karar verdi .Ben kendimi başından beri hep epidural-spinal olarak hazırlamıştım.Şimdi genel anestezi diyince epey bi moralim bozuldu.Tamamen uyutulup bebişi herkesten en sonra görmek biraz hayal kırıklığı yarattı bende.
Genel anestezi ile doğum yapan arkadaşlardan ricam neler yaşadınız.Uyanıp kendinize gelmeniz ne kadar sürdü.
Sonrasında mide bulantısı ve çok sersemlik oluyor mu.Birde kaçıncı haftada doğuma girdiniz.Benim 38+2 olucak.
Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Cnm ablam yıllar önce genel olmuştu çok zordu uyanması. 3 saat sonra falan anca kendine gelebildi. Narkpzdan ayılması da çok zordu, ama doktorun bunu tavsiye ettiyse vardır bi bildiği bence

Genel anestezi eskisi gibi uzun süreli sürmüyor sanırım. Bu konuda gelişmeler var anestezi uzmanı ameliyatın durumuna göre kademeli olarak narkoz veriyormuş ve bu uyanma sürenizin işlem bittikten sonra kısaltır.

Yakın zamanda doğum yapan arkadaşımdan duyduğum uyandığınızda ağrınız olduğu. Benim daha belli olmadığı için normal sezeryan spinal hepsine hazırlıklı bekliyorum.

4 yil evvel genel anestezi ile dogum yaptim cok anestezi vermiyolar canim cocuk giydirilip hazirlanmis odada cikartilmis ben gelmisim yani cok bir zamn kaybim olmadi bana dikis atarlarkn hemsireler cocugu hazirlmis odaya geldigimde kendimdeydim agrim sizim olmadi hemn hemsire geldi agri kesici igne vurdu sonra bebegimi emzirdir sadece dikislerden dolyi hareketlerim kisitliydi o kadar hayrli dogumlar olur insaa

4 yil evvel genel anestezi ile dogum yaptim cok anestezi vermiyolar canim cocuk giydirilip hazirlanmis odada cikartilmis ben gelmisim yani cok bir zamn kaybim olmadi bana dikis atarlarkn hemsireler cocugu hazirlmis odaya geldigimde kendimdeydim agrim sizim olmadi hemn hemsire geldi agri kesici igne vurdu sonra bebegimi emzirdir sadece dikislerden dolyi hareketlerim kisitliydi o kadar hayrli dogumlar olur insaa
Ilk uyandiginizdaki o agriyi tarif etme imkaniniz var mi acaba

Ilk uyandiginizdaki o agriyi tarif etme imkaniniz var mi acaba

sezeryan olmadım ama iki kez ameliyat oldum..uyandığınızda canınız hafif acıyor..en azından benım oyleydı.. hatta ilki kapalı ameliyattı..o daha çok ağrı vermişti..belkide ilk olduğundandı..

en son açık ameliyat oldum eylülde..daha az ağrı vardı..zaten ağrınız varsa hemen ağrı kesici yapıyorlar..o da geçiriyor..

sadece gaz ağrısı olursa bırkaç saat sonra o acıtır..içinizde yürür o gaz..çıkınca rahatsınız :)

Peki ikinci ameliyatta oturup kalkarken cok agri oluyomuydu ve bu ne kadar surdu tahminen ben yola ne zaman cikabilirim aslinda bu yuzden agrilardan biraz korkuyorum cok zor olursa haftalarca donemezmiyim eve diye dusunuyorum

Peki ikinci ameliyatta oturup kalkarken cok agri oluyomuydu ve bu ne kadar surdu tahminen ben yola ne zaman cikabilirim aslinda bu yuzden agrilardan biraz korkuyorum cok zor olursa haftalarca donemezmiyim eve diye dusunuyorum

öyle çok ağrım olmadı..ağrı kesici parol plus kullandım düşün yanı..hamileydım zaten 2,5 aylık o sırada..

açık ameliyatımda 1 gun kaldım hastanede.. öğleye doğru çıktık.. annemde kaldım evım 2 saat uzakta dıye..

annemın evı 5. kat ve asansör yok maalesef.. yavaş yavaş küçük adımlarla çıktım :)

1 hafta sonra hava almaya çıktım..çok yavaş yürüyor ve yoruluyordum her 50-100 mt dinlendim..
3. haftada dik yürüyebılıyordum..normale döndü..o zaman döndüm eve..

ama bn nazlı bünyeye sahibim..daha çabuk toparlanan var :)

oturup kalkarken ağrı haliyle olacak tabı.. dikkatli olmak gerek ilk günler..sonra alışıyorsun kendın yavaş yavaş kalkıyorsun ayağa..

bn yataktan kayarak oturma pozisyonuna gelir kendımı hafif arkaya atardım..tam oturulmuyor zaten..eşim ya da ailemden biri elimden kolumdan tutar kaldırırdı bn yürürdüm..

dokunduğumda göbek deliğime kadar olan kısımda hissizlik oluyordu..sezeryan olan arkadaşıma sordum ondan da olmuş..yoksa panıkleyıp dr arayıp soracaktım :)

Anestzinin etkisi gecmeden agri kesicileri dayadilar bana...6..7 saat sonra odada yurumk icin kaldirdilar hasta bakicilar..temmuzd dogum yaptim 2.3 gune bebegi tek basima bakar hale geldi bu ikinci bebgim her ikisindede oyle oldu

Anestzinin etkisi gecmeden agri kesicileri dayadilar bana...6..7 saat sonra odada yurumk icin kaldirdilar hasta bakicilar..temmuzd dogum yaptim 2.3 gune bebegi tek basima bakar hale geldi bu ikinci bebgim her ikisindede oyle oldu
Ay insallah ilk gun gozumde buyuyo sadece agri kesici yaparlar ben uyanmadan ama yeteli olur insallah

Insallah ya korkularimi bi yenemedim gitti doktorumada cok guveniyorum aslinda ama
Bende insallah iki hafta sonra genel sezeryan olucam oncesinde ayni sekilde miyom ameliyatim var yinede korkuyor insan ameliyat sonucta... dr kac kez tembihledim uyanmadan yapin agrikesiciyi diye:-)) digerinde tam ameliyathaneden cikarken hafuf uyandim agriyi hatirliyorum kesilen yer yanio sanki ama sonra hmn yaptilar agri kesiciyi sanirim ayilana kdr hisettmdm.

Bende insallah iki hafta sonra genel sezeryan olucam oncesinde ayni sekilde miyom ameliyatim var yinede korkuyor insan ameliyat sonucta... dr kac kez tembihledim uyanmadan yapin agrikesiciyi diye:-)) digerinde tam ameliyathaneden cikarken hafuf uyandim agriyi hatirliyorum kesilen yer yanio sanki ama sonra hmn yaptilar agri kesiciyi sanirim ayilana kdr hisettmdm.
Cok mu kotu oluyo o ilk agri

Konu sahibi coktan dogum yapmistir amagenede belki bilgi almak isteyen baska arkadaslar olur. 1. Her insanin ameliyat macerasi farkli olur kimi rahat kimide agrilidir. Ben 15 arayla iki sezeryan oldum ikiside genel anesteziydi ilk dogum cok rahatti 45 dk hersey olmus bitmis ben odamda bebisimi emziriyodum .. ama ikinci dogumda kum torbalari agrilar yanmalar derken baya bi aci cektim yani ikisinide ayni doktor yaptiayrica ikincisinde 2 saatte ancak odama almislar ..

Konu sahibi coktan dogum yapmistir amagenede belki bilgi almak isteyen baska arkadaslar olur. 1. Her insanin ameliyat macerasi farkli olur kimi rahat kimide agrilidir. Ben 15 arayla iki sezeryan oldum ikiside genel anesteziydi ilk dogum cok rahatti 45 dk hersey olmus bitmis ben odamda bebisimi emziriyodum .. ama ikinci dogumda kum torbalari agrilar yanmalar derken baya bi aci cektim yani ikisinide ayni doktor yaptiayrica ikincisinde 2 saatte ancak odama almislar ..
Arada 15 ay ara olmasi cok kotu olmus herkesin vucudu 6 ayda toparlanmaz bence sezeryanda iki dogum arasi en az 2 bucuk 3 yil olmali ki vucudumuza zaman tanimamiz gerek yani ben oyle dusunuyorum

Arada 15 ay ara olmasi cok kotu olmus herkesin vucudu 6 ayda toparlanmaz bence sezeryanda iki dogum arasi en az 2 bucuk 3 yil olmali ki vucudumuza zaman tanimamiz gerek yani ben oyle dusunuyorum
evet kesinlille haklisiniz ikinci dogumumda sikintilar yasadigimi belirttim ama esimle cok istedik ikiz gibi buyusunler birbirlerine arkadas olsunlar ... ama hersey oyle dusuncelerdeki gibi tozpembe degilmis:KK53:Allah im acilarini gostermesin

V
evet kesinlille haklisiniz ikinci dogumumda sikintilar yasadigimi belirttim ama esimle cok istedik ikiz gibi buyusunler birbirlerine arkadas olsunlar ... ama hersey oyle dusuncelerdeki gibi tozpembe degilmis:KK53:Allah im acilarini gostermesin
Çekmişsini çekiceğinizi artık yapcak bişey yok malesef en azından bişey olmamış ona şükretmek lazım

X