Gerçek Düşüncelere İhtiyacım var.

Edademir239

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2015
50
5
29
Merhaba arkadaşlar , daha öncede eşimle ilgili bir sıkıntımı paylaşmıştım. Evlendiğim ilk günlerde balayına gittiğimizde facebook adresimde bir mesaj. Annem hakkında anneme ulaşamadığına dair annemin ondan kaçtığına dair annene haber ver bana ulaşsın vs. diye bir metin. adamı daha önceden tanıyorum. Yani şu şekilde adamın anneme musallat olduğunu biliyoruz.Oda annemin anlattığı kadarıyla ama iş polise yargıya kadar çıkmıştı. Adamdan bir türlü kurtulamadık.Sonrasında şehir değişikliği , çevre değişikliği yaptık ve kurtulduğumuzu düşünüyordum. Fakat adam sosyal medyadan bir şekilde anneme ve bana ulaştı. Bende balayındaydım ve eşim mesajı gördü. Mesajı görünce bende annemin ilişkisi olup olmadığını bilmiyorum ama adam anneme musallat olduğunu biliyorum dedim. Eşiminde aklında şühpeler çoğaldıda çoğaldı. Kurban Bayramında ailemin yanına tatile geldiğimizde eşim laptopta oyun falan oynurdu. Daha sonra eve döndüğümüzde bana söyledi. Sana o mesaj atan adamın hep laptopta arama geçmişinde ismini gördüm. Hep profili gezilmiş vs. dediğinde ben ihtimal vermemiştim. Şimdi eşimde bazı ( ve genelde bu sebepte içinde olmak üzere ) tartıştık ve 1 aya yakındır ailemin evindeyim. Eşime inanmıyor ve ihtimal vermiyordum fakat Annemin çok yakın görüştüğü bir bayan arkadaşıyla telefon konuşmasını dinledim. Ve hala internettten ona baktığını ve hatta arayacağım onu ama güvenmiyorum eşime söyleceğinden korkuyorum vs. gibi konuşmalar geçti. Pek dinleyemedim yakalanma korkusuyla ve kısa konuştu zaten şimdi kızım burda o gittikten sonra daha detaylı konuşalım bunları vs dedi. artık dinlediğimden mi şüphelendi bilmiyorum. Eşim annemle kesinlikle görüşmek istemiyor. Benim görüşmeme asla karışmıyor ama kendi gelip gitmek istemiyor. Baban kardeşlerin çok iyi insanlar ve onlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum ve gelmek istemiyorum olurda gelirsem babana yapılan haksızlığı kaldıramam rol yapamam söylerim diyor. Napıcağımı bilmiyorum arkadaşlar anneme sorsam inkar ediyor ama kendi kulaklarımlada duydum. Eşim'le annemin bu meseleleri yüzünden aslında bozuğuz. .Çünkü en ufak bir tartışmamızda illaki konusu geçiyordu ve eşimle şimdi mesajlaşıyor ve hala ilişkimizi değerlendiriyoruz. Beni sevdiğini, benim hatrıma annemle görüşüp babama suskun kaldığını ama artık bunu daha fazla devam ettiremeyeceğini söylüyor. Annenle görüşmem için beni zorlama yada ailenle diyor. Sen görüşebilirsin buna karışmaya hakkım yok zaten diyor beni çok sevdiğini söylüyor ve benden ayrı kalmak istemediğinide söylüyor. Off napıcağımı bilmiyorum ve inanılmaz çaresiz hissediyorum kendimi. Lütfen saçma sapan yorumlar istemiyorum gerçek düşüncelerinize ihtiyacım var. Bu ciddi bir konu çnkü.

eşin çok makul davranıyor
bence haklı
bu şekilde devam etmek sizin için sorun mu oluşturuyor?

eşimin ailesinin de yaşam tarzı bana uymuyor ben görüşmüyorum eşim dilediğince görüşüyor.

Şöyle bir durum söz konusu ki, Eşimden ayrılmak üzere buraya geldim annemi suçladğını düşünmüştüm. Şimdi hak veriyorum az önce işittiğim telefon konuşmasından sonra. Ama şöylede bir gerçek varki Babam bunların hiç birini bilmiyor ve eşin seni gelip burdan alacak özür dileyecek diyor. Eşimde diyorki bak babanı çok seviyorum ve çok iyi bir insan ama sana söyliyim gelirsem o kadının babana neler yaptığını söylerim diyor. Napıcağımı bilemiyorum babam sen kendin gidersen bizi sil diyor.

Erkekler bu gibi konularda hele kadın böyle bi pozisyondaysa anneniz bile olsa aynen eşinizin takındığı tavrı takınırlar.
Çünkü yine aynen dediği gibi babanızı da düşünürler.
Şu an düşünüyorum böyle bi durum olsa benim eşim de aynı benzer tepkileri verirdi.
Herkes seçtiği hayatı yaşıyor.Lütfen annenizin , babanızın ve ya kardeşlerinizin seçtikleri yaşam hayat için kendi yaşamınızdan vazgeçmeyin.Çünkü siz de istediğiniz ve seçtiğiniz hayatı yaşıyorsunuz eşinizle.
Anneniz için yorum yapamayacağım bunlar çok hassas konular..
Ama eşiniz şu anki tavrı ile kalırsa bi problem yok..Ne size karışıyor , ne de ona karışılmasını istiyor.
Umarım orta yolu bulursunuz ...

Şöyle bir durum söz konusu ki, Eşimden ayrılmak üzere buraya geldim annemi suçladğını düşünmüştüm. Şimdi hak veriyorum az önce işittiğim telefon konuşmasından sonra. Ama şöylede bir gerçek varki Babam bunların hiç birini bilmiyor ve eşin seni gelip burdan alacak özür dileyecek diyor. Eşimde diyorki bak babanı çok seviyorum ve çok iyi bir insan ama sana söyliyim gelirsem o kadının babana neler yaptığını söylerim diyor. Napıcağımı bilemiyorum babam sen kendin gidersen bizi sil diyor.
annenle görüşmüyor diye mi ayrılmak istedin eşinden?

Aldatan babanız olsaydı eşiniz bu kadar sert davranır mıydı? Sanmıyorum, kayınpeder hovardalık yapıyor der geçerdi belki de. Kaynanamın yüzüne bakamyrm haketmiyor der miydi, yoksa karışmam aile meselesi mi derdi? Aldatan kadınsa o..u k.şar vurun kahpeye; erkekse affet gitsin erkekler yapar öyle.

Ne halt yerse yesin anneniz. Bu gerçeği unutmamak gerek. Bu böyle ne kadar gider, anneniz evinize hiç mi gelmeyecek? Seviyorsunuz boşanmayın ama eşiniz makul olsun.

Son düzenleme:
Erkekler bu gibi konularda hele kadın böyle bi pozisyondaysa anneniz bile olsa aynen eşinizin takındığı tavrı takınırlar.
Çünkü yine aynen dediği gibi babanızı da düşünürler.
Şu an düşünüyorum böyle bi durum olsa benim eşim de aynı benzer tepkileri verirdi.
Herkes seçtiği hayatı yaşıyor.Lütfen annenizin , babanızın ve ya kardeşlerinizin seçtikleri yaşam hayat için kendi yaşamınızdan vazgeçmeyin.Çünkü siz de istediğiniz ve seçtiğiniz hayatı yaşıyorsunuz eşinizle.
Anneniz için yorum yapamayacağım bunlar çok hassas konular..
Ama eşiniz şu anki tavrı ile kalırsa bi problem yok..Ne size karışıyor , ne de ona karışılmasını istiyor.
Umarım orta yolu bulursunuz ...
Eşim bana kesinlikle görüşme etme demiyor. Senin ailen annen kesinlikle birşey söyleyemem görüşebilirsin istediğin zaman gidebilirsin hatta onlar gelebilirler ama ben evde olmamak kaydıyla diyor bu şekilde ömür geçermi ben yarınn hamile olduğumda nasıl olucak bilemiyorum :KK43:

Şimdi durum biraz vahim.
1.si evlilik sizin evliliğiniz. Anne-baba da olsa artık sizin aileniz ayrı. Onların özel yaşamları, hataları veya yanlışlarına ancak üzülebilirsiniz. Neden bunları kendi probleminiz haline getirdiniz? Doğrudan sizi etkileyen bir durum değilse, mesela anneniz o adamla görüşmek için sizi paravan yapmıyorsa falan, allah akıl fikir versin deyip kapatmalıydınız konuyu. Annenizin olayı sizin kavganıza nasıl sebep oldu o kısmı anlayamadım? Eşiniz kavga esnasına "anan ne ki sen ne olucaksın" falan böyle ağır bir tabir mi kullandı?

Diğer yandan kızı olarak sizin babanıza söylemediğiniz durumu babanıza anlatmak eşinize düşmez. Madem o kadar seviyor sizi, telefondan da olsa sorunu halletiniz gibi, o zaman bağrına taş basacak gelip sizi alacak babanızın yanından. Sonrasında isterse görüşmesin annenizle. Bu konuda özellikle ısrarcı olun, annenizin kendi seçimi; öğrenildiğinde sonuçlarına katlanmayı da bilecek, bunu göze almış demek ki. Eşinizle konuşun babanızın söylediklerini iletin uygun bir dille, onların özel yaşamına bir müdahale hakkınızın olmadığını her koyunun kendi bacağından asılacağını anlatın. Sizi bir alsın da ordan, isterse görüşmesin yani sonuçta görüşmemekte haklı kadın erkek farketmez ben olsam ben de görüşmek istemezdim ne yalan söyleyeyim. Çünkü sabredemezdim mutlaka patlar söylerdim bir yerde.

annenle görüşmüyor diye mi ayrılmak istedin eşinden?

Evet annemle görüşmediği için otomatik olarak babam ve kız kardeşimle yani tüm ailemle görüşmüyor. Ve babam bu duruma çok üzülüyor sebepleri bilmediği için ve bende babamın üzülmesine dayanamıyorum iyi bir damat değil sözü geçiyor ama babam olanları bilmiyor. Belki bilsede bizi tamamen ayırablir. son zamanlarda en ufak tartışmalşarda bile annemin durumu geçiyordu aramızda ve çok üzülüyor kırılıyor ve sinirleniyordum

Eşim bana kesinlikle görüşme etme demiyor. Senin ailen annen kesinlikle birşey söyleyemem görüşebilirsin istediğin zaman gidebilirsin hatta onlar gelebilirler ama ben evde olmamak kaydıyla diyor bu şekilde ömür geçermi ben yarınn hamile olduğumda nasıl olucak bilemiyorum :KK43:

Su akar yatağını bulur. Bu kadar hırpalama kendini.. Dediğim gibi herkes kendi tercihini yapmış ama ortada tasası sana kalmış.Annenin yaptığını düşünüyorsun .Eşinle bu sebepte dahil olmak üzere aran açılıyor üzülüyorsun. Eşin gelmezse etmezse ne olur diye düşünüyorsun.vs vs vs.. Bu kadar kafa yormak , sürekli birilerinin ortasını bulmaya çalışmak zorunda değilsin.

Şimdi durum biraz vahim.
1.si evlilik sizin evliliğiniz. Anne-baba da olsa artık sizin aileniz ayrı. Onların özel yaşamları, hataları veya yanlışlarına ancak üzülebilirsiniz. Neden bunları kendi probleminiz haline getirdiniz? Doğrudan sizi etkileyen bir durum değilse, mesela anneniz o adamla görüşmek için sizi paravan yapmıyorsa falan, allah akıl fikir versin deyip kapatmalıydınız konuyu. Annenizin olayı sizin kavganıza nasıl sebep oldu o kısmı anlayamadım? Eşiniz kavga esnasına "anan ne ki sen ne olucaksın" falan böyle ağır bir tabir mi kullandı?

Diğer yandan kızı olarak sizin babanıza söylemediğiniz durumu babanıza anlatmak eşinize düşmez. Madem o kadar seviyor sizi, telefondan da olsa sorunu halletiniz gibi, o zaman bağrına taş basacak gelip sizi alacak babanızın yanından. Sonrasında isterse görüşmesin annenizle. Bu konuda özellikle ısrarcı olun, annenizin kendi seçimi; öğrenildiğinde sonuçlarına katlanmayı da bilecek, bunu göze almış demek ki. Eşinizle konuşun babanızın söylediklerini iletin uygun bir dille, onların özel yaşamına bir müdahale hakkınızın olmadığını her koyunun kendi bacağından asılacağını anlatın. Sizi bir alsın da ordan, isterse görüşmesin yani sonuçta görüşmemekte haklı kadın erkek farketmez ben olsam ben de görüşmek istemezdim ne yalan söyleyeyim. Çünkü sabredemezdim mutlaka patlar söylerdim bir yerde.

1. Evet artık çok büyük tarrtışmalarımızda kayınvalidemle ilgili yada görümcemle iligili tarrtışmalarımızda bu gibi imalarda bulunuyordu bana.

2. Evet herkesin kendi hayat tarzı ama eşim daha öncede senin için çok fazla bağrıma basıp annenle ailenle bir araya geldim annenin bana sokuşturduğu laflara yaptığı hareketlere göz yumdum fakat artık bu durumu yaşamak istemiyorum geleyim seni otogardan vs alayım dıyor evin önünden alayım dıyor ama annenle yüz yüze gelmek istemiyorum diyor. Hatta bazen bana olumsuz örnek olucagını bıle soyluyor. Eşim 32 ben 20 yaşındayım

Eşin son derece doğru davranıyor. Bence bu durumdan dolayı sakın eşinle aranı bozma. Annenle konuşmak çözüm olmayacaktır dediğin gibi inkar edecektir ama bir şekilde de bildiğini belli etmelisin sanki....

Su akar yatağını bulur. Bu kadar hırpalama kendini.. Dediğim gibi herkes kendi tercihini yapmış ama ortada tasası sana kalmış.Annenin yaptığını düşünüyorsun .Eşinle bu sebepte dahil olmak üzere aran açılıyor üzülüyorsun. Eşin gelmezse etmezse ne olur diye düşünüyorsun.vs vs vs.. Bu kadar kafa yormak , sürekli birilerinin ortasını bulmaya çalışmak zorunda değilsin.

Kendi durumumu düşünüyorum. Barışıp gitsem yarın bi gün hamile kaldığımda cenazede düğünde hiç mi bir araya gelmicek eşimle annem. evet gelmicem görüşmek istemiyorum diyor. Eşim Annesini göndereceğini söylüyor. Ben annemi göndereyim o gelip alsın diyor. Kayınvalidem hergün telefonda ağlıyor. Ben gelip alıcam ama baban olumlu düşünecekmi napıcak diyor kadında gelmeye çekiniyor. diyeceğim oki saçımda saç kalmayacak damağımda diş. sıkıntıdan bunalıma girdim artık. Ne yemek geliyor içimden ne içmek varsa yoksa sigara. Eşimide çok seviyorum bana asla yanlış bir hareketi yok eğlenceli bir insan gezdirir tozdurur yer içeriz. Yeri gelir o bulaşık yıkar yemek hazırlar yeri gelir ben. Yani ama ailede atılmıyorki napacağım evin en büyük kızıyım babam bana aşırı düşkün onu hiç üzmek istemiyorum offfff

Kendi durumumu düşünüyorum. Barışıp gitsem yarın bi gün hamile kaldığımda cenazede düğünde hiç mi bir araya gelmicek eşimle annem. evet gelmicem görüşmek istemiyorum diyor. Eşim Annesini göndereceğini söylüyor. Ben annemi göndereyim o gelip alsın diyor. Kayınvalidem hergün telefonda ağlıyor. Ben gelip alıcam ama baban olumlu düşünecekmi napıcak diyor kadında gelmeye çekiniyor. diyeceğim oki saçımda saç kalmayacak damağımda diş. sıkıntıdan bunalıma girdim artık. Ne yemek geliyor içimden ne içmek varsa yoksa sigara. Eşimide çok seviyorum bana asla yanlış bir hareketi yok eğlenceli bir insan gezdirir tozdurur yer içeriz. Yeri gelir o bulaşık yıkar yemek hazırlar yeri gelir ben. Yani ama ailede atılmıyorki napacağım evin en büyük kızıyım babam bana aşırı düşkün onu hiç üzmek istemiyorum offfff

durumun zor Allah yardımcın olsun.Yani şimdi eşine 'evet sen haklıymışsın annem o adamla görüşüyor bunu duydum' da diyemezsin.Öte yandan baban eşini bekliyor.Durumu eşine üstü kapalı anlatsan ve babanın ancak eşin geldiğinde seni göndereceğini söylesen ve sonra bu olaya dahil olmasan.Annenin hatası yüzünden huzurunu bozma derim açıkcası.Sonuçta kulaklarınla şahit olmuşsun.Eşinde haklı tepki göstermekte sanki.

X