• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten Kaldıramıyorum Artık

Arkadaşlar açtığım konuları biliyorsunuz.

1,5 aylık evliyim ve evlenir evlenmez eve misafir doluştu. Büyük bir kavganın ardından bu kesildi. Bir de eşyalarımız çok geç geldi, tadilat vardı her gün. Bir de yüz felci geçirmiştim. İşyerimde de sorunlar var, tedavimden dolayı odaklanamıyorum huysuzlanıyorlar sürekli.

Sabah online iş yapıyorum akşam evde. Eşim yardım ediyor ama son zamanlarda onun da işleri kötü, aile şirketini ayıracaklar ve onun ayrıca bir şirketi de var ve gidişat iyi değil.

Biz tanıştığımızda yardımsever, anlayışlı, aydın biriydi. Dün akşam yemek hazırlarken tableti istedi, ben dizi izliyordum böreği kızartırken unuttum. Sofrayı kurmak için salona geldim, tablet nerde dedi unuttum dedim. Acildi diye söylendi. Ben de “acilse kendin kalkıp alsaydın bana niye söyleniyorsun, görmüyor musun halimi!!!” dedim.

Ondan sonra karşısına geçtim. Evlenmeden önce bana anlattığın ve bugün yaşattıkların insan dolandırıcılığına giriyor. Hayatımı s.ktin dedim. Ağzımdan ilk defa küfür çıktı. Çünkü kortizon kullanmama, her şeye koşturmama rağmen koltukta uzanmış tablet acildi demesi artık ağzımdan köpükler saça saça delirtti beni. Dün gece ayrı odada uyudum. Akşam geldi yüzüne bakmadım. Boşanacağım gerçekten kahvehane dayısına döndü iki günde.
Cicim ayını yaşayamadan s*çım aylarına erken girmek🤦🏻‍♀️ çok tanıdık geldi bana.

Evet pürüzler çıkabilir , düğün stresini daha atlatamamışken maddi sorunlar ve öncesinde daha dolu dolu keyfini çıkarmadan gelen misafirler hepsi
Üst üste gelmiş dolmuş taşıyosun herşeyi geçtim çok geçmiş olsun bu arada , yüz felci geçirmek ne demek ve bu haldeyken stress yaşamak istemediğin şeylerin olması da extra yorar seni.

İki seçenek var çiçeğim ya kendisine çeki düzen verecek ki, aile şirketi varsa ufak ufak soğukluk olcaktır aileler arasında biraz kulağın rahat eder. Yada yolları ayrıcaksınız su ısınmadan. Çünkü bu ısınan su artık kaynamaya başlar taşar.

Ama en önemlisi ikiniz de kıymet bilmelisiniz.

Aldatma yok, ş*ddet yok..m*dde bağımlısı da değil..
E tartışmalarda susuyor demek ki farkında..

Bence herkes farklı sebeplerden ötürü gergin. Ceviz kabuğunu doldurmayacak şeyler mesela tablet.. yani bahane sadece bunlar tartışmaya açıksınız bu zamanlar. Böyle gergin anlarda yatak ayırmak yerine sinirliyken başka odaya yada yürüyüşe çıkmak çok iyi gelir. Kesinlikle sakinleştikten sonra konuşulmalı. Ve suçlayıcı değil olaylara biz olarak girmen gerekir haklı haksıza girersen sen sen sen diye suçlarsan olaylar alevlenir. Karşındaki zaten muhtemelen yaptığı tavırların farkında ki tartışmalarda susuyor.. ah ya susmasa ya oda küfürle karşılık verse🤦🏻‍♀️ bişey diyim mi azcık aranızda saygı kaldıysa oda sustuğundan yoksa o minicik kalan saygıyı da sıfır edersiniz. Saygının olmadığı yerde sevgi asla yoktur.

Sevgiliyken daha çok gezerdik. Evlendiğimizden beri sadece geçen hafta şehir dışına çıktık birkaç günlüğüne.
evlendigimizden beri dedigin 6 hafta gecmis bir haftasinda cikmissiniz zaten
Adam cok iyi bir koca degil ama demek birseyini görmüşsün ki koca diye almissin.
resmi olarak boşanmak icin bile bir sene gerekiyor. daha düğününüz de olmamis. bence karsilikli konuşun, dugun planlama zamanina kadar bir sans verin evliliğinize . saygı sınırını aşmayin, boyle basit seyler icin kendinizi doldurmayin.
bakin bakalim nasil olacak
tableti istedi diye kavga mi edilir? ki senden yemek beklemediğini, yapmasan sorun olmadığını yazmıştın diye hatırlıyorum diger konunda. kendini yorgun hissediyorsan sal madem, boregi de eksik kalsin.
kavga ettiyseniz de hemen odayi ayirmak yerine iletisim kurun ki birbirinizin sınırlarını öğrenin
tableti istedi, yemek yapıyorum, acildi dedi falan... cidden bu yüzden ayri mi yatilir?
gecenlerde yemegi gec saate biraktik bir sebepten hem cok açtım aclik sinirim geldi, hem parmagimi yaktim derken tüm modum düştü. ustelik esimden tavayi karıştırmasın istedim mix it dedim, tavanin icinde sarimsaklarin yandığını gördüğü halde bana neyi mix edecegini soruyor. deli oldum yani bunu da mi bana soruyorsun ocak yaniyorsa - ben bir yandan sebze dogruyorsam neyi mix edebilirsin? bir de ben is yapmak icin biraktigimda buz torbami artik kullanmayacagim sanmis buzluga kaldirmis gelmişken- elimin acisi icinde ocakta yemek beklerken bir de dakikalarca buz torbasi aradim, iyice bir sinirlendim. yemegim yaniyordu az daha
sonra sofraya oturduk sinirli sinirli yedim, yiyince biraz kendime geldim. sonra biraz esim yumusatti dragon modumla ilgili dalga gecti, sonra ben kendimi anlatip canımın acisi ve açlık siniriyle davrandigimi soyleyip ozur diledim. tencerenin dibinde sarımsak yanarken hala neyi bana sorduguna sinir oldugumu soyledim. o kendisini acikladi neyi anlayamadigini soyledi ocaktakini mi karistirip mixlesin, yanda pismis makarnayi mi ocaga atip mixlesin, yoksa dogradigim sebzeleri mi ocaga atip mixlesin anlayamamis, o sorup ben kızınca da ne tepki verecegini bilememis yanlis birsey yapmaktansa öyle donmuş - ama bunun daha yanlis bir secenek oldugunu sonradan farketmis falan .
konustuk , güldük, birbirimizle dalga gectik - o modu kapattik aksamimiza neseyle devam ettik.
daha da uzatmaya, "sen salak misin görmüyor musun nelerle uğraşıyorum" diye kavga çıkarmaya, hatta daha da uzatip ayri yatmaya vs cidden gerek var mi?
sizin konuda da benzer turşu suyu hikayesi
anlik olarak sinirlenebilirsiniz tabii ki. ama sonra konuşup birbirinize meraminizi anlatacakken bunca kavga gürültü ne yani cidden gecinmeye gönlünüz yok gibi cift tarafli olarak

evlendigimizden beri dedigin 6 hafta gecmis bir haftasinda cikmissiniz zaten
Adam cok iyi bir koca degil ama demek birseyini görmüşsün ki koca diye almissin.
resmi olarak boşanmak icin bile bir sene gerekiyor. daha düğününüz de olmamis. bence karsilikli konuşun, dugun planlama zamanina kadar bir sans verin evliliğinize . saygı sınırını aşmayin, boyle basit seyler icin kendinizi doldurmayin.
bakin bakalim nasil olacak
tableti istedi diye kavga mi edilir? ki senden yemek beklemediğini, yapmasan sorun olmadığını yazmıştın diye hatırlıyorum diger konunda. kendini yorgun hissediyorsan sal madem, boregi de eksik kalsin.
kavga ettiyseniz de hemen odayi ayirmak yerine iletisim kurun ki birbirinizin sınırlarını öğrenin
tableti istedi, yemek yapıyorum, acildi dedi falan... cidden bu yüzden ayri mi yatilir?
gecenlerde yemegi gec saate biraktik bir sebepten hem cok açtım aclik sinirim geldi, hem parmagimi yaktim derken tüm modum düştü. ustelik esimden tavayi karıştırmasın istedim mix it dedim, tavanin icinde sarimsaklarin yandığını gördüğü halde bana neyi mix edecegini soruyor. deli oldum yani bunu da mi bana soruyorsun ocak yaniyorsa - ben bir yandan sebze dogruyorsam neyi mix edebilirsin? bir de ben is yapmak icin biraktigimda buz torbami artik kullanmayacagim sanmis buzluga kaldirmis gelmişken- elimin acisi icinde ocakta yemek beklerken bir de dakikalarca buz torbasi aradim, iyice bir sinirlendim. yemegim yaniyordu az daha
sonra sofraya oturduk sinirli sinirli yedim, yiyince biraz kendime geldim. sonra biraz esim yumusatti dragon modumla ilgili dalga gecti, sonra ben kendimi anlatip canımın acisi ve açlık siniriyle davrandigimi soyleyip ozur diledim. tencerenin dibinde sarımsak yanarken hala neyi bana sorduguna sinir oldugumu soyledim. o kendisini acikladi neyi anlayamadigini soyledi ocaktakini mi karistirip mixlesin, yanda pismis makarnayi mi ocaga atip mixlesin, yoksa dogradigim sebzeleri mi ocaga atip mixlesin anlayamamis, o sorup ben kızınca da ne tepki verecegini bilememis yanlis birsey yapmaktansa öyle donmuş - ama bunun daha yanlis bir secenek oldugunu sonradan farketmis falan .
konustuk , güldük, birbirimizle dalga gectik - o modu kapattik aksamimiza neseyle devam ettik.
daha da uzatmaya, "sen salak misin görmüyor musun nelerle uğraşıyorum" diye kavga çıkarmaya, hatta daha da uzatip ayri yatmaya vs cidden gerek var mi?
sizin konuda da benzer turşu suyu hikayesi
anlik olarak sinirlenebilirsiniz tabii ki. ama sonra konuşup birbirinize meraminizi anlatacakken bunca kavga gürültü ne yani cidden gecinmeye gönlünüz yok gibi cift tarafli olarak
Benim geçinmeye her zaman gönlüm var. Önceki tartışmalarda da diyalog ortamını ben hazırladım. Ama o kendince evliliğe kadar bir sayaç kurmuş ve evin reisi moduna geçmiş evlenince. Babasından gördüğü tek taraflı iletişim ve itaati bekliyor. O da bende yok. Olmaz da.

Arkadaşlar açtığım konuları biliyorsunuz.

1,5 aylık evliyim ve evlenir evlenmez eve misafir doluştu. Büyük bir kavganın ardından bu kesildi. Bir de eşyalarımız çok geç geldi, tadilat vardı her gün. Bir de yüz felci geçirmiştim. İşyerimde de sorunlar var, tedavimden dolayı odaklanamıyorum huysuzlanıyorlar sürekli.

Sabah online iş yapıyorum akşam evde. Eşim yardım ediyor ama son zamanlarda onun da işleri kötü, aile şirketini ayıracaklar ve onun ayrıca bir şirketi de var ve gidişat iyi değil.

Biz tanıştığımızda yardımsever, anlayışlı, aydın biriydi. Dün akşam yemek hazırlarken tableti istedi, ben dizi izliyordum böreği kızartırken unuttum. Sofrayı kurmak için salona geldim, tablet nerde dedi unuttum dedim. Acildi diye söylendi. Ben de “acilse kendin kalkıp alsaydın bana niye söyleniyorsun, görmüyor musun halimi!!!” dedim.

Ondan sonra karşısına geçtim. Evlenmeden önce bana anlattığın ve bugün yaşattıkların insan dolandırıcılığına giriyor. Hayatımı s.ktin dedim. Ağzımdan ilk defa küfür çıktı. Çünkü kortizon kullanmama, her şeye koşturmama rağmen koltukta uzanmış tablet acildi demesi artık ağzımdan köpükler saça saça delirtti beni. Dün gece ayrı odada uyudum. Akşam geldi yüzüne bakmadım. Boşanacağım gerçekten kahvehane dayısına döndü iki günde.
Daha öncede konunuza yazmıştım aşırı detaylı hatırlamıyorum ama ailesi gelip sizin eve yerleşmişti en az haftada 1 kalıyorlardı altınları falan istemişti eşiniz sanırım. O zamanda söylemiştim çok fazla yüz göz olmuşsunuz hem ailesiyle hem eşinizle. Yeni evlilikte pürüzler sorunlar olur hepimizin yeni evliyken oldu henüz adapte ve alışma sürecindesiniz bana fevri karar veriyorsunuz gibi geldi. Bu olayda da abartılacak boşanmaya gidecek bir konu yok aslında ama siz dolmuşsunuz hak veriyorum. Yinede bence bazı konulardaki sınırlarınızı çizin taviz vermeyin ama direkt boşanmaya da itmeyin konuyu. Eşiniz de çünkü işle alakalı sorun yaşıyormuş ben onun davranışlarının direkt böyle olduğunu sanmıyorum erkekler biraz işle sorun yaşayınca değişebiliyolar. Benimde eşim geçen sene battı 2 şirketini iflas gösterdi dolandırıldı vs çok zor süreçler geçirdik kendisine yeni bir şirket açtı ama bunca zaman tam olarak toparlanamadık hala borçlar çekler ödemeler sorunlu gidiyor piyasada durgun fazlasıyla haliyle insanın sinirleri bozuluyor. Biraz birbirinize anlayış ve zaman tanımalısınız bu yüzden. Sizde evlilikten aradığınızı bulamamışsınız fakat başlarda böyle olur özellikle işle alakalıda sıkıntılar varsa böyle olabilir. Eğer eşinizi seviyorsanız boşanmayı tek taraflı düşünmek yerine yapıcı davranıp eşinizle de empati kurun. Önceden de demiştim aileyle vs alakalı sınır çizmelisiniz ama böyle sebepler yuvanızı yıkmaya neden olmamalı.

Back
X