gizli verilen nafaka

derenderya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
164
17
eşimin 2.evliliği benim ilk,, 3 yıllık güzel giden bi evliliğimiz var... 2 yaşındada bir kızım var bu arada
geçen gün eşimin cüzdanını karıştırırken kredi kartları buldum ywni alınmış şifre genelde aynı yapar aldım baktım 4 bin lira nakit avans çekilmiş aradım sordum eski eşi tehdit etmiş ayrıldıklarında nafaka bağlanmıştı bunu biliyordum ama istemiyordu bir süre sonra ödemiyrdu o yüzden ayrıca çoçuk falanda yok ortada ona ödemiş beynimden vuruldum yere yığıldım resmen bunu benden gizli yapmasına çünkü ben daha nişanlıyken nafaka iptal davası açalım demiştim gerek yok istemez zaten demişti
geçinmek için çocuğumu bırakıp işe gidiyorum uykusuzluk yorunluk ve eşimden bir kuruş saklamam lütfen aman boşa gitsin yada oylesine yorumlar yazmayın mantıklı şeyler yazıp yardım edin şu an onu göresim yok annemdeyim

sizden saklaması kötü olmuş ama eğer nafaka bağladıysa hakim ödemiyor diye şikayetçi olabilir bu sefer toplu ödeme cezası alabilir eşin.Tanıdık avukat var ise nafaka iptali ile ilgili bi soruşturun derim çocuk yokmuş sonuçta

evet nafaka iptali olabilecek bişey zaten mantıklı o düşünmeden gidip vermiş hemen çok büyük hata nasıl affedicem bilmiyorum
o zaten uyuzluk olsun diye yaptı kesin ihtiyaçı oaln biri deil benden gizlemesini hala sişndiremiyorum o kadının gözünde ne duruma düştüm eltim görümcem herkes biliyor kendimi çok ezilmiş itilmiş hissediyorum

Üzülmeyin yada etkilenmeyin diye size söylememiştir bunun için üzülmeyin lütfen..
Keşke eşiniz vermeseydi ama zaten kadın mahkemenin ona hakverdiği nafakayı almıyormus bu parada bu durumda yasal hakkı oluyor bir nevi :/
Eşiniz biran önce nafaka iptali için mahkemeye basvursun..

Üzülmeyin yada etkilenmeyin diye size söylememiştir bunun için üzülmeyin lütfen..
Keşke eşiniz vermeseydi ama zaten kadın mahkemenin ona hakverdiği nafakayı almıyormus bu parada bu durumda yasal hakkı oluyor bir nevi :/
Eşiniz biran önce nafaka iptali için mahkemeye basvursun..

ama bana danışmalıdı sonuçta ben bu durumunu bile bile geldim ona kabul ettim tamam tepki verirsim ama bi çözüme ulaştırırdık ona o parayı vereceğime bir dünya mahkemeye avukatlara para vermeyi tercih ederdim çok kötüyüm ya eve gitmek istemiyorum tüm aile biliyor artık durumu ayrıca

ama bana danışmalıdı sonuçta ben bu durumunu bile bile geldim ona kabul ettim tamam tepki verirsim ama bi çözüme ulaştırırdık ona o parayı vereceğime bir dünya mahkemeye avukatlara para vermeyi tercih ederdim çok kötüyüm ya eve gitmek istemiyorum tüm aile biliyor artık durumu ayrıca
Ama niyeki, mahkeme diğer kadına bunu hak olarak vermemiş mi? Tabii ki ödeyecek adam nafakasını.

boşandıkları zaman işsizmiş çocuk yok bişy yok iptal edilmesi gereken ve edilebilecek bi durum diye düşünüyorum çünkü paradan ziyade insanın ilişkisini yıpratıyor ikimizde çalışıp çocuğumuz için uğraşıyoruz sonra onun ihtiyacı olmadığı halde ömür boyu ona mı bakıcaz bu parayı vermekle çok yannlış yaptı bence mahkemeye gitmeliydi kurtulmalıydı

boşandıkları zaman işsizmiş çocuk yok bişy yok iptal edilmesi gereken ve edilebilecek bi durum diye düşünüyorum çünkü paradan ziyade insanın ilişkisini yıpratıyor ikimizde çalışıp çocuğumuz için uğraşıyoruz sonra onun ihtiyacı olmadığı halde ömür boyu ona mı bakıcaz bu parayı vermekle çok yannlış yaptı bence mahkemeye gitmeliydi kurtulmalıydı
Hayırlısı olsun inşallah. Güzellikle, sakin sakin anlatın derdinizi. Böyle bir sebepten soğukluk girmesin aranıza.
Emin misiniz nafaka ödediğine? 3 senedir ödemiyorsa, bir tehditle kalkıp 4000 tl eline sayması da ilginç. Kadın 3 senedir düşünememiş istemeyi.

eşimin 2.evliliği benim ilk,, 3 yıllık güzel giden bi evliliğimiz var... 2 yaşındada bir kızım var bu arada
geçen gün eşimin cüzdanını karıştırırken kredi kartları buldum ywni alınmış şifre genelde aynı yapar aldım baktım 4 bin lira nakit avans çekilmiş aradım sordum eski eşi tehdit etmiş ayrıldıklarında nafaka bağlanmıştı bunu biliyordum ama istemiyordu bir süre sonra ödemiyrdu o yüzden ayrıca çoçuk falanda yok ortada ona ödemiş beynimden vuruldum yere yığıldım resmen bunu benden gizli yapmasına çünkü ben daha nişanlıyken nafaka iptal davası açalım demiştim gerek yok istemez zaten demişti
geçinmek için çocuğumu bırakıp işe gidiyorum uykusuzluk yorunluk ve eşimden bir kuruş saklamam lütfen aman boşa gitsin yada oylesine yorumlar yazmayın mantıklı şeyler yazıp yardım edin şu an onu göresim yok annemdeyim
Ne diye tehdit etmiş? İcraya veririm filan diye mi acaba? Eşiniz evinize icra gelmesinden, sizin üzülmenizden çekinmiş açıkca belli. Kendince çözüm bulmaya çalışmış.

Hayırlısı olsun inşallah. Güzellikle, sakin sakin anlatın derdinizi. Böyle bir sebepten soğukluk girmesin aranıza.
Emin misiniz nafaka ödediğine? 3 senedir ödemiyorsa, bir tehditle kalkıp 4000 tl eline sayması da ilginç. Kadın 3 senedir düşünememiş istemeyi.

BİZ EV ALDIK ONU DUYMUŞ O YÜZDEN İSTEMİŞ DAHA KONUŞMADIK GÖRÜŞMÜYORUM TAM BİLMİYORUM DETAYLARINI AİLESİ ARIYOR ONLARDA ÇOK ÜZGÜN

Ne diye tehdit etmiş? İcraya veririm filan diye mi acaba? Eşiniz evinize icra gelmesinden, sizin üzülmenizden çekinmiş açıkca belli. Kendince çözüm bulmaya çalışmış.

ev aldığımızı duymuş yakın semtlerdeyiz kardeşinden haber göndermiş mahkemeye giderim diye evet bu zamana kadar nişanlandığımızda falan hiçbiey yapmamıştı ama şimdi çıktı ortaya nasıl davranmam gerek bilemiyorum sindiremiyorum

Mahkemeye iptal davası açtığınızda, hakim hadi sizin çocuğunuz var nafakayı kaldırayım demez. Aksi gibi karşı taraf size karşı dava açıp, işsizliğini, muhtaçlığını kanıtlarsa (ki yalancı tanık bol, kanıtlar) nafaka artabilir. Biraz mantıklı olun lütfen. Mahkeme çözüm değil. Midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın.

Mahkemeye iptal davası açtığınızda, hakim hadi sizin çocuğunuz var nafakayı kaldırayım demez. Aksi gibi karşı taraf size karşı dava açıp, işsizliğini, muhtaçlığını kanıtlarsa (ki yalancı tanık bol, kanıtlar) nafaka artabilir. Biraz mantıklı olun lütfen. Mahkeme çözüm değil. Midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın.

o holdingte çalışıyor benim eşim asgari ücretle eminim ki onun maaşı daha fazla işsiz değil yani çocuk olmadığı ğiçin onun ki yoksulluk nafakası oluyor bu durumda bence en mantıklısı bu avukatla görüştüm zaten

Eşinizin yaptığı hoş olmamış ama belli ki sizi üzmek istememis. Eğer nafaka ile ilgili mahkeme kararı varsa eşniz vermesede kadın geriye dönük talep edip alabilir malesef. Ben olsam eşimle sakince konuşur kirginligimi dile getirir sonrada nafaka meselesini çözmek için bir avukatla gorusurum

Ben olsam bende delirirdim belkı siz üzülmeyın dıye saklamıstr ama ne olursa olsun neden verıyorkı ıptal davası acsın esınıze tavrınızı sinirinizi belırtın ama cokta uzatmayn derim belkı siz duyup canınızı sıkmayın dıye kendı halledp kapatmak ıstedı erkekler bızım gıbı ınce düsünemıyor

Eğer kadın çalışıyorsa nafaka alamaz zaten.
Kayıtdışı çalışsa bile bunu ispatlarsanız nafaka iptal edilir.

Kadın işe yeni mi girdi? İşe girene kadarki birikmiş nafakalar 4000 TL tutar mı? Tutarsa icra gelmesin diye ödemiş olabilir.

Bana sanki aralarında başka bir hesaplaşma varmış gibi geldi.

Yine de her halükarda herkesin bilip sizin bilmemeniz çok kötü olmuş. İnsan bunu herkesten saklar ama eşinden saklamamalı. Sonuçta siz artık hayat arkadaşısınız.

Eski eş için aranızı bozmayın.
O Kazanılmış hakkını istemiş hibe değilki.
Bu 4bin 3yıl için mi yoksa 1yıllık mi ?

1yılsa asgari Ücret alan biri için çok fazla

eğer kadın çalışmıyorsa çocuk olmasa bile nafaka iptal edilmez.kadının kazanılmış hakkı.eğer eşinizi icraya veririm diye tehdit ettiyse o da mecbur kalmıştır

Kanun yoluyla nafaka bağlanmışsa ödememesi zaten bir suç teşkil eder :KK43:

X