Erkek İnfertilitesi Globozoosperm denen illet :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bu arada kuzenimde tüp bebek yaptirdi onun sorunu vaskaydi ayni değil bizle ilk denemesinde çok kaliteli embriyo oluştu 8 e bolundu o tutmadi ikincisi 5 veya 6 ya bölünmüştü çok kaliteli değildi o tuttu ve eşuan bebeği 1 yasina giricek çok saglikli ve çoktatli embriyonun kkalitesine de takilmayalim olucak inşallah

Canım ya valla Allah senden razı olsun inşallah sağlıkla hamile haberini alacağız son 10 gün:)) İnan bunu çok merak ediyordum kaliteli oluyor mu diye ama bu aşamada kafanı bulandırmanın hiç bir anlamı olmadığı için sormadım. Çok şükür bizler de anne olacağız:) diğer embriyolarını ne yaptınız dondurnuz mu acaba?

donduruldu canım, ikili ya da üçlü halde donduruluyormuş. toplamda 7 tane donduruldu. hayırlısı valla 12 gün zor geçecek gibi.. hem kendim için hem de bizim durumda olan herkes için (başta siz) umut olsun diye çok istiyorum. Allah yardımcımız olsun. sizdeki gelişmelerden de haberdar edin. SU_SU_'nun eşi varikosel ameliyatı olacaktı? haber alamadık?

Haklısın Dua edelim canım, siz ne yaptınız ameliyat oldunuz mu?
canım ameliyat oldu eşim. şimdi klomen kullanıyor. ameliyattan sonra 6 ay kadar bekleyin dedi doktor. şubat gibi bi aksilik olmazsa biz de tüp bebek deniycez. ama benim eşim pek dikkat etmiyor yediğine içtiğine. bu da üzüyo beni :( ama pozitif düşünmek çok önemli. moral bozmak yok kızlar. Allah ın izniyle yenicez bu illeti. ilk örneğimiz de gypsy84 olcak inşallah:KK46:

azra0101 eşimin derdinden kendimi unuttum. beli tutuldu kıpırdayamadı dünden beri onla uğraştık ambulanslarla hastanelere taşındı falan. 3 gün rapor.. annemler yanımdaydı allahtan. yani kendi halimi unuttum. inşallah bi sıkıntı çıkmamıştır da minik şey hala bizimledir;) herşey Allahtan işte. Ama bekleme süreci sıkıntılı gerçekten.

SU_SU_ size de geçmiş olsun canım. bnm eşim yediğine içtiğine dikkat etti de sperm sonuçlarında ve dna hasarında değişen bişi olmadı. Merak etme. Oldu mu oluyo işte.

BU arada eşim Kaan Hocaya yazdı durumu. Kaan Hoca DNA hasarını düşürmeden denemeyin demişti. %38di dna hasar ama biz gün aşırı klomen kullanıp denedik duramadık. Şimdi cevap vermiş. Kaan Hocadan beklenmicek olumsuzlukta. Embriyo oluşması gebelik olacağı anlamına gelmez demiş, dna hasarı yüksekken zor demiş falan filan. insan bu psikolojideki hastaya böyle yaklaşır mı anlamadım. sonucu lütfen bana da bildirin demiş.

Valla Allah büyük. İstedi mi neler oluyo. Hocalar tedaviler hepsi bi yere kadar ben onu anladım. bi buçuk senedir sperm değerlerinde zerre değişiklik olmadı. gitmediğimiz doktor kullanmadığımız ilaç kalmadı. Ama neticede embriyo oluştu bakalım. inşallah sonuçları da güzel olur da size de burdan umut olabilrim.

Geçmiş olsun Canim esinede kaan hocayada yani sonuçta siz şuan bekleme surecindesiniz söylenecek seymi neyse bence ilaclarinda faydasi olmuştur içeriğine embriyo oluştu bak çünkü bizler elimizden gelen yapmamiz gereken herşeyi yaoiyoruz gerisi rabbimize kaldi zaten işimiz ona kaldiysa oldu bilelim ondan başka ol dicek yok inşallah hepimiz de anne olucaz ilk sen sonrada biz

azra0101
SU_SU_
BU arada eşim Kaan Hocaya yazdı durumu. Kaan Hoca DNA hasarını düşürmeden denemeyin demişti. %38di dna hasar ama biz gün aşırı klomen kullanıp denedik duramadık. Şimdi cevap vermiş. Kaan Hocadan beklenmicek olumsuzlukta. Embriyo oluşması gebelik olacağı anlamına gelmez demiş, dna hasarı yüksekken zor demiş falan filan. insan bu psikolojideki hastaya böyle yaklaşır mı anlamadım. sonucu lütfen bana da bildirin demiş.

Olacak iş değil bu, sinir oldum. sen hiç kafana takma kimlere kimlere kesinlikle olmaz diyorlar da normal yoldan hamile kalıyorlar. doktorların demesiyle mi o Allah nasip ettikten sonra bu bir. öte yandan biz kesin hamile kaldık demedik, embriyo oluştu dedik çünkü bizim gibi vakalarda embriyo da oluşmuyor diyorlar bu da iki. ne kadar hassas olduğumuzu bildiği halde sırf ben doğruyu söyleyeyim ben gerçekçi olayım psikolojisine sahip doktor istemiyoruz karşımızda çünkü biz hayallerle yaşıyoruz, amacımız bir hayal, gerçekleştirmek bu da üç... bunu yapanlar var bizim de olacak, bilmiyorum ne zaman ama biliyorum ki bir gün...

kesinlikle haklısın. hem bu işlerde en önemli şey moral diyorlar. hem de moral bozmakta üstlerine yok. Yapacak bişi yok mücadeleye devam;) bu globozoo illeti çok bilindik bişi olmadığından bizden sonrakilere ve hatta doktorlara bile bu durumla başetmeyi öğretmemiz ve anlatmamız gerekecek sanırım.

kesinlikle haklısın. hem bu işlerde en önemli şey moral diyorlar. hem de moral bozmakta üstlerine yok. Yapacak bişi yok mücadeleye devam:KK66: bu globozoo illeti çok bilindik bişi olmadığından bizden sonrakilere ve hatta doktorlara bile bu durumla başetmeyi öğretmemiz ve anlatmamız gerekecek sanırım.
Aynen canım hadi günler hızla geçsin de sen bi alt et şu söyleyenleri nasıl dua ediyorum sana bi bilsen, çok şükür inşallah olacak.

Aynen canım hadi günler hızla geçsin de sen bi alt et şu söyleyenleri nasıl dua ediyorum sana bi bilsen, çok şükür inşallah olacak.

canım çok teşekkür ederim. Allah razı olsun, tüm dualarımızı kabul etsin inşallah. gittikçe daha zorlaşıyor beklemek. ama kendime söz verdim 12. günden önce test yapmicam diye. hayırlısı...

yapma canım çıkıyor çıkmıyor insan moralini bozuyor, en iyisi tam gününde yaptırmak her şeye hazırlıklı ama ümitli olmak lazım. çünkü siz de allaha şükür embriyo oluşumu sağlandı, daha dondurulmuşlarında var. ümitsiz olursak haksızlık ederiz. sen bu yolu bize açacaksın ben inanıyorum. diğer arkadaşlar selamlar bu arada, aman birbirimizi kaybetmeyelim bir şeyler öğreniyoruz birbirimizden destek oluyoruz. zaten sayımız çok az lütfen haberdar olalım.

kızlar günler geçmiyo yaa sıkıntılı bi dönemmiş valla. ama bugünleri gösteren allahıma şükürler olsun. döllenme olabilecek mi diye düşünürken şimdi tutacak mı kaygısı var. siz napıyosunuz?

bu arada unutmadan söliim doktorlar bize ayda bir spermiyogram yaptırmayı tavsiye etmişlerdi. Kürlerin bitkisel tedavilerin ilaçların faydası olabilir, az da olsa akrozomlu sperm çıkışı gözlenebilir diye. Bizde çıkmamıştı ama yine de bir kaç seferini tüp bebek merkezinde dondurmuştuk. Siz de nolur nolmaz deneyin ve her ihtimale karşı dondurulmasını isteyin. bi terslik olursa dondurulmuşlardan kullanırsınız. Eşim ilk seferinde ağır bi gribal enfeksiyon geçirmişti mesela belki de total ff'in sebebi oydu..

canım benim inşallah hayırlı ve güzel bir haberle tüm bu sıkıntılarını unutacaksın:KK68: bu arada kaç gün kaldı canım? inan ben de çok büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum sonucu:KK17: bu arada total ff ne oluyo?

yapma canım çıkıyor çıkmıyor insan moralini bozuyor, en iyisi tam gününde yaptırmak her şeye hazırlıklı ama ümitli olmak lazım. çünkü siz de allaha şükür embriyo oluşumu sağlandı, daha dondurulmuşlarında var. ümitsiz olursak haksızlık ederiz. sen bu yolu bize açacaksın ben inanıyorum. diğer arkadaşlar selamlar bu arada, aman birbirimizi kaybetmeyelim bir şeyler öğreniyoruz birbirimizden destek oluyoruz. zaten sayımız çok az lütfen haberdar olalım.
aynen canım birbirimizi bırakmak yok:KK50:

canım benim inşallah hayırlı ve güzel bir haberle tüm bu sıkıntılarını unutacaksın:KK68: bu arada kaç gün kaldı canım? inan ben de çok büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum sonucu:KK17: bu arada total ff ne oluyo?

canım total ff yumurta toplandıktan sonra hiç döllenme olmaması. benim 13 tane yumurtam toplanmıştı. ertesi gün hiçbiri döllenmedi diye aradıklarında dünyam başıma yıkılmıştı. üstelik ikinci kez de aynı şeyle karşılaşma ihtimalimin olabileceğini de hatırlatmışlardı.

Umarım sizin başınıza aynı şey gelmez. hepsi döllenir de kalanları dondurursunuz. test günüm salı canım. 4 günüm kaldı hayırlısıyla. tutarsa ilk yapacağım şey gittiğimiz tüm doktorlara maille durumu anlatmak ki bizim durumumuzda olanlara umutsuz vaka gibi yaklaşmasınlar. umut olsunlar, moral olsunlar... Emre Bakırcıoğlunun dedikleri hala kulağımda yaa. boşuna denemenin anlamı yok dedi adam. sonuç değişmezmiş... Suzan Hanım da donasyon düşünebilirsiniz demişti.. Allahım ne günlerdi....

Gypsy
canım total ff yumurta toplandıktan sonra hiç döllenme olmaması. benim 13 tane yumurtam toplanmıştı. ertesi gün hiçbiri döllenmedi diye aradıklarında dünyam başıma yıkılmıştı. üstelik ikinci kez de aynı şeyle karşılaşma ihtimalimin olabileceğini de hatırlatmışlardı.

Umarım sizin başınıza aynı şey gelmez. hepsi döllenir de kalanları dondurursunuz. test günüm salı canım. 4 günüm kaldı hayırlısıyla. tutarsa ilk yapacağım şey gittiğimiz tüm doktorlara maille durumu anlatmak ki bizim durumumuzda olanlara umutsuz vaka gibi yaklaşmasınlar. umut olsunlar, moral olsunlar... Emre Bakırcıoğlunun dedikleri hala kulağımda yaa. boşuna denemenin anlamı yok dedi adam. sonuç değişmezmiş... Suzan Hanım da donasyon düşünebilirsiniz demişti.. Allahım ne günlerdi....
Canim rabbim ol dedikten sonra oluverir.yeter ki o istesin.basindan beri bu konuyu okuyorum.inana her satirda sizlere dua ettim.Allah yar ve yardimcin olsun.bebegin sana sikica tutunsun icinde buyusun insallah.lutfen ogrenir ogrnmez bizi haberdar et.dualarim seninle :)

Gypsy

Canim rabbim ol dedikten sonra oluverir.yeter ki o istesin.basindan beri bu konuyu okuyorum.inana her satirda sizlere dua ettim.Allah yar ve yardimcin olsun.bebegin sana sikica tutunsun icinde buyusun insallah.lutfen ogrenir ogrnmez bizi haberdar et.dualarim seninle :)

çok teşekkür ederiz canım. ilk işim size haber vermek olacak...

Benim içine ikiz doğuyor, yapabilirsin bekliyorum bunu:))) az kaldı sabırla devam canım Allah büyük hepimize umut oldu bebeğin(lerin):) dualarım seninle yapışsınlar inşallah:)

oyy inşallah canım dicem ama tek embriyo koyuldu:) ikiz olmaz heralde;)

Back
X