- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.123
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
Merhaba arkadaşlar. Eşime üni 3. sınıfta çölyak teşhisi konulmuş şimdi 28 yaşında. Ailesinde başka kimsede çölyak rahatsızlığı olan yok.Teşhise gelene kadar bebekliğinde veya çocukluğunda hiç bir belirti yaşamamış. Üniversitede bir arkadaşına kan vereceği sırada değerlerinin anormalliğinden araştırmalar ve yönlendirmeler sonucu biyopsi yapılmış ve kesin teşhis konulmuş.O zamandan beri gluten diyeti yapıyor.Küçük bir kızım var 6 aylık. Hamileliğimde dr a sorduğumda bu hastalığın genetik veya sonradan olan bir hastalık çeşidi olduğunu isterse amniosentez yapabileceğini söyledi fakat ben istemedim.Şimdi ise dr lar 9. aya kadar beklememizi eğer varsa gluten diyetine başlayacağımızı söylediler. 9aylık bebeklerde teşhis yine endoskopi ile mi belirlenir? Netten baktığımda direk yetişkin veya bebek olarak ayrıma rastlamadım yani teşhis için endoskopi yapılır diyor sadece. Şimdi ben ek gıdalara başladım irmik un tarzı şeyleri gluten ayrımı yapmadan azar azar veriyorum şimdilik bir sıkıntı olmadı bariz. Benzer durumda olan arkadaşlar veya bilgisi olan arkadaşlar var mı? Kaç gündür aklımda sürekli beynimi kemiriyor bu düşünce. Ebeveyninde gluten alerjisi olupta kendinde de olan veya yakınında yada ne bileyim kendi alerjiye sahip olan çocuğunda olmayan? 9. ayda endoskopi yaptırmalı mıyım bilemiyorum inşallah gerekmez fakat bunu nasıl bileceğim kafam çok karışık.