Göğüs Küçültme Ameliyatı İle İlgili Teknik Bilgiler

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.849
29.707
60
Göğüs küçültme ameliyatı aşırı büyüme oluşan memelerin neden olduğu: sırt ve boyunda kas gerilmeleri, pozisyonel değişiklik, baş ağrısı, omuz ağrısı, sütyen askıları ile omuzda çöküklük, - ulnar sinir parestezisi - kronik göğüs ağrısı, - kişisel hijyen ile ilgili problemler, - sportif aktivitelere katılamama gibi nedenlerle yapılabilir. Bazı hastalarda, meme büyüklüğü obezite (şişmanlık) ile ilgili olabileceğinden, zayıflama faydalı olabilir. Zayıflama, meme büyüklüğü üzerinde etkili olmayabilir, ama hastanın planlanan cerrahiye toleransını arttırır ve risk faktörlerini azaltabilir.
Aşırı büyük olan memeler, hastalarda kamburlaşmaya, meme altında mantar enfeksiyonları, ayrıca sütyenin omuz askısının rahatsızlık oluşturmasına kadar çeşitli problemlere neden olabilir. Kırk yaşın üzerindeki hastalarda memelerin habis bir tümör yönünden hem klinik olarak muayenesi hem de mamografik olarak incelenmesi uygun olur.
Meme küçültme ameliyatı sonucunda meme hacim olarak küçülür ve dikleşir. Yapılan ameliyatta, uygun kısımlarından meme dokusu ve deri fazlalıkları çıkartılır, meme başı daha yukarıya olması gereken yere alınır. Yukarı alınırken aynı zamanda meme başı ve halkasının beslenmesi ve duysal sinir bağlantılarının korunması için çeşitli yöntemler kullanılır. Ben günümüzde en geçerli yöntemlerden biri olan "inferior pedikül" yöntemini uygulamaktayım. Bu metodda, meme başı halkası, uç kısmı ve süt kanallarının bir kısmı korunabilmektedir. Ameliyat sonrasında meme altında ters T şeklinde bir iz kalır. Bu izin çok az kalması için gereken tüm tedbirler alınır. Ancak her insanda yara iyileşmesi ve doku faktörleri, ten rengi farklı olduğundan oluşacak izin miktarını önceden kestirmek mümkün değildir. Ameliyattan sonra ileride emzirme mümkün olmayabilir. Ancak bu hayati bir konu değildir. Günümüzde göğüs ameliyatı olmadığı halde birçok annede süt gelmeyebilmekte, bu durumda bebeğin beslenmesi için başka çözümler bulunmaktadır. Ayrıca çok geniş sayılı hastaların incelenmesine ve takibine dayanan amerikan yayınlarında, meme küçültme ameliyatlarından 2-3 sene kadar sonra büyük oranda süt kanallarının tekrar ağızlaştığı ve süt vermenin mümkün olduğu bildirilmektedir.
Ameliyat sonrası meme başı etrafındaki iz renk değişimi sınırında olduğu için görünmez. Önden tek görünen iz ortadan aşağı doğru inen düz çizgidir. Bu izlerin çok az kalması için özel yöntemler ve çok ince dikiş iplikleri kullanılarak izin mümkün olduğu kadar azaltılması amaçlanır.
Ameliyat: Plastik cerrah, çıkarılacak meme dokusu, memelerin sarkıklığı ve diğer faktörlere dayanarak, hastaya yapılacak girişime kararı verir. Ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonlar arasında, infeksiyon, kanama ve hematom sayılabilir. Dolaşım problemlerine bağlı çok nadiren oluşabilen spesifik komplikasyonlar ise yağ dokusu veya meme ucu dokusunun nekrozu yani çürümesidir. Bu olasılık çok çok nadirdir. Ameliyattan sonra oluşabilecek ağrılar, ağrı kesici ilaçlarla giderilir. Ameliyat sonrası 2-3 defa pansuman yapılır. Dikişler 12-15 günde alınır. Ameliyat izleri ilk birkaç ay pembe renkte olduğundan farkedilecektir. Altı ay ile bir yıl arasında izler ten rengine yaklaşarak daha belirsiz hale gelir. Ameliyat planlamasında önce meme ucunun normalde bulunması gereken yer işaretlenir. Bu yer, hastanın boyuna göre köprücük kemiği orta noktası ile meme ucunu birleştiren çizgi üzerinde yukardan 19-21 cm. uzaklıkta olmalıdır. Daha sonra "wise" paterni adı verilen meme kalıbı kullanılarak aslında bir koni açılımı olan memeyi oluşturacak kısım işaretlenir. Bu kalıp anahtar deliğine benzer. İşaretlenen bu bölgenin altında ve dışında kalan deri ve meme dokusu çıkarılacaktır.

Ameliyatın ertesi günü pansuman yapılarak sargılar değiştirilir. Biraz daha küçük bir sargı yapılır. Göğüslerin tamamını saran yumuşak özel sütyen takılır. Bu sütyen enaz iki hafta kullanılır. Yara iyileşirken hem ödemi azaltır, hem de meme için bir kalıp görevi yapar. İki-üç pansumandan sonra 10-15 gün içinde dikişler alınır. Ameliyat sonrası ertesi gün hasta ayağa kalkar. 2-3 gün sonra günlük işlerini yapabilir. Ameliyattan sonra 1-2 gün sürebilecek ağrı için ağrı kesiciler kullanılır. Meme küçültme ameliyatı sonucunda meme hem küçülmüş hem de dikleşmiş olur.
 
GÖĞÜSLERİN KÜÇÜĞÜ DE BÜYÜĞÜ DE SORUN

Büyük göğüsler her ne kadar seks sembolü olarak da değerlendirilirse de sırt ağrısı, kamburluk ya da göğüs sarkması gibi rahatsızlıklara yol açtığında iş değişiyor. Meme küçültme ameliyatı bu sıkıntılara son veriyor. Meme küçültme ameliyatı sadece memelerin büyüklüğünü ve biçimini düzeltmekle kalmayıp, aynı zaman da hastayı iri memelerin verdiği fiziksel sıkıntılardan da kurtarıyor. Bu önemli ameliyatla ilgili sorularımızı Plastik Cerrah Op. Dr. Nuri Battal yanıtladı.

Yaşı henüz genç veya evli olmayan, bir süre daha çocuk sahibi olmayı düşünmeyen ancak göğüslerini küçülttürmek isteyenlerin en büyük korkularından biri, ameliyat sonrasında emzirip emziremeyecekleri...
İlerleyen teknoloji sayesinde bu tip ameliyatlar sonrasında komplikasyonlar en aza indirildi. Meme ucunun tamamı memeye yapışık ve süt kanallarının çıkış yerleri ameliyat sırasında korunduğu için memeler emzirme yeteneğini kaybetmiyorlar. Fakat birkaç ay süre ile geçici olarak hissizleşme görülebiliyor.

Bu ameliyatın yapılması için yaş sınırı nedir? AMELİYATA UYGUN ADAYLAR

Aşağıdaki özelliklerden birine ya da bir kaçına sahipseniz bu ameliyata uygun bir aday olabilirsiniz.

- Memelerin vücut yapısına oranla çok büyük olması

- Memelerin hantal ve sarkık olması, bu tür memelerin başları ve çevresindeki koyu renkli kısım yukarıya veya tam olarak yere doğru bakar

- Birinin diğerine oranla büyük olması

- İri memelerin verdiği ağırlıktan dolayı sırt, boyun ve omuz ağrılarının çekilmesi

- Memelerin altındaki derinin sık sık tahriş olması veya tekrarlayan mantar infeksiyonlarının olması

- Büyüklüğünün ve ağırlığının fiziksel aktiviteleri önlemesi

- Memelerin iriliğinden ötürü huzursuzluk duyulması

- Estetik olarak görünümden mutlu olmamak



Meme küçültme ameliyatları, memeler gelişimini tamamlandıktan sonra her yaşta yapılabilir.

Ameliyat sürecinden de bahseder misiniz?

Meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında hastanede uygulanıyor. En yaygın uygulanan yöntemlerde iki veya üç kesi yapılıyor. Biri meme başının çevresindeki koyu renkli alanın çevresine, diğeri bu koyu kısmın alt ucundan memenin altındaki kıvrıma kadar dikey olarak uzatılıyor ya da lolipop kesisi, ki bu tekniğe "Vertikal Mammoplasti" deniyor. Minimal düzeyde iz kalıyor ve hatta açık tenlilerde birkaç yıl içinde iyice silikleşiyor.

İkinci teknikte bu kesilere ilave olarak yapılan üçüncü kesi ise memenin altına yatay olarak açılır ve memenin doğal kıvrımını izlemektedir. Aslında sadece sütyen içerisinde kalacak bu kesilerin izleri açık tenli hastalarda daha iyi olmakla birlikte birkaç yıl içinde eskiye oranla belirgin bir şekilde azalma gösteriyor, ama tümü ile yok olmaz. Daha fazla iz kaldığı için modern plastik cerrahide bu yöntem pek tercih edilmiyor.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Plastik cerrahi uzmanlarının yapması gereken bir ameliyattır. Seçtiğiniz doktorun uzman bir plastik cerrah olmasından diplomasına bakarak iyice emin olmalısınız.

- Kesinlikle sigara içilmemesi gerekiyor. Sigarada bulunan nikotinin damarları daraltma etkisi var. Bu da yaralara yeterli kan gitmesini engelleyeceğinden yara iyileşmesini ciddi oranda etkiliyor. Bu nedenle ameliyattan önce en az 5-10 gün, sonrasında da 2 ay kadar sigara kesinlikle içilmemeli.

- Ciddi fiziksel aktiviteden 4-6 hafta kadar uzak durmak gerekiyor.


Cerrah, fazla meme dokusunu, yağları ve deriyi kesip çıkardıktan sonra meme başı ve çevresindeki koyu renkli kısmı yukarıya çekiyor. Böylece iri memelerde genellikle geniş olan koyu renkli kısım küçülüp daha güzel bir görünüm alıyor. Meme başının üzerinde bulunan deri aşağıya çekilerek memeye şekil veriliyor. Kol altındaki konturu düzeltmek için bazen liposuction da uygulanabiliyor.

Kaç saat sürüyor?

Yaklaşık 2-3 saat kadar sürüyor.

Çok ağrılı bir ameliyat mı?

Ameliyat sonrası lokal anestezi yapıldığı için ve ayrıca ağrı kesiciler kullanıldığı için çok ciddi bir ağrı olmaz. Kesiler içerden dikişlerle, dışardan da yapıştırma ile kapatıldığı için sonrasında genellikle dikiş almayı gerektirmez.

Meme küçültme ameliyatı kanser riskini artırıyor mı?

Yapılan araştırmalarda bugüne kadar böyle bulgulara rastlanmadı ancak ameliyat sonrası oluşabilecek şişkinlik ve beze türü şeylerin ameliyatla bağlantılı olduğunu düşünüp doktora gitmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Küçültme ameliyatı sırasında plastik cerrah şüphelendiği kitleler varsa bunları da temizler. Ameliyattan önce hastalara meme filmi (Mammografi) çektirilerek kontrol yapılıyor.

Meme küçültme ameliyatında silikon konuluyor mu?

Yeterli meme dokusu olduğu için meme küçültme ameliyatlarında silikon protez kullanılmasına gerek kalmıyor. Silikon protezler meme büyütme ameliyatında meme dokusunun az olduğu durumlarda kullanılıyor.

Ne kadar zamanda ayağa kalkmak, işe dönmek mümkün?

Hasta, gece yatmadan yani ameliyattan sonra 4-5 saat kadar hastanede kaldıktan sonra evine gidebiliyor. Uygulanan bandajlar 15 gün kadar sonra açılıyor ve özel bir sütyeni 1-3 ay kadar takmak gerekiyor. Hastanın zorlayıcı kol hareketleri, cinsel aktivitesi 3-4 hafta kadar yasaklanıyor, çünkü şişme veya kanama ve yara açılması gibi problemlere neden olabiliyor. Uyurken sırt üstü yatmak ise memelerin baskı altında kalmasını önlüyor. Ameliyat sonrasında meme başlarının ve kesi yerlerinin hissizleşmesi normal ve bu durum 1 yıl içinde kendiliğinden düzeliyor. Memelerin son şeklini alması için 6-12 ay kadar bir süre gerekiyor. Hasta ameliyattan 3-5 gün sonra işine ve sosyal hayatına dönebiliyor.

Oluşabilecek en önemli komplikasyon nedir?

Meme başı kaybıdır. Bu komplikasyonun oluşması, hastanın sigara içmesi engellenerek ve ameliyat sırasında cerrah tarafından meme başı dolaşımı özenle korunarak önlenebiliyor. Ameliyattan önce ve yaralar tam kapanana kadar hastaların sigara içmemesi isteniyor.

Günümüzde pek çok erkeğin sorunu olan kellik farklı yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Bunlardan yapışan peruk kullanımı en sık kullanılan ve en kolay yöntemdir. Hastanın saçından alınan bir örnekle aynı renk ve tipte kıllarla kellik olan alana uygun bir peruk yaptırılıyor ve buraya bazı özel tutkallarla tutturuluyor. Bu yöntem kalıcı değildir.
Diğer yöntem saç ekimidir. Hastanın kendi saçından alınan kıl kökleri kellik olan yerlere ufak bir ameliyatla nakledilir. Bu yöntem kalıcıdır. Uygun hastalarda mükemmel sonuç alınabilir ve bir daha asla dökülmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
slm genel anastezi nsl oluyor acaba bilgi vere bilirmisiniz birde gögüs küçülme fiyetlarını örene bilirmiyim lütfen şimdiden bilgi için tşkr iyi çalışmalar
 
slm genel anastezi nsl oluyor acaba bilgi vere bilirmisiniz birde gögüs küçülme fiyetlarını örene bilirmiyim lütfen şimdiden bilgi için tşkr iyi çalışmalar

slm burcu..canım ben bu ameliyatı yeni oldum yani bugün tam bir hafta oldu..ve iyiki yaptırmışım diyorum..bugüne kadar yaptığım en iyi iş..sırt ağrılarım geçti..kendiimi .ok iyi hissediyorum ..istediğimi giyebiliyorum..

genel anesteziye gelince..bende genel anestezi altında ilk defa ameliyat olmuş biri olarak çok korkuyordum..

ameliyat günü,muayenehanede çizimler yapıldı,sonra hastaneye gitttik, odama çıktım çünkü en az 1 ggece hastanede yatacaksın, üstümü değiştirdiler,tamamen soyunuyosun üstüne bi yeşil elbise giydiriyorlar..sonra ameliyathanenin yolunu tuttuk...tabii ki heyecan had safhadaydı hala inanamıyordum..kimilerine ameliyat öncesi sakinleştirici yapıyorlarmış hani korkmasın hasta diye ama bana yapmadılar..neyse ameliyathaneye girdim...ameliyat olacağım masaya geçtim..hala uyanık ve sağlamdım..sonra anestezi uzmanı bana sorular soruyor sohbet ediyordu ..bende heyecandan titriyordum:)..
sonra sırtıma bişeyler taktı böyle çıtçıt gibi ses geliyodu bunu kalbini dinlemek için takıyorum dedi..gerçekten takar takmaz kalp sesi duyuldu..sonra tansiyonumu 10 dakikada bir ölçen bi alet taktılar koluma..oda tansiyonumu ölçüyordu..o sırada bana soru sordular..bende rüya görücem dedim rüyanda Tatile git dediler bende antalyaya gidicem dedim..

o sırada demekki koldan narkozu vermişler gerisini hatırlamıyorum..yani filmlerdeki gibi ağzına bişey dayayıp 1 den 10 a kadar say demiyolar..normal konuşurken gidiyosun.. ameliyat sonrası aşırı ağrı sızı olmuyor hiç korkma canım..umarım bi faydam dokunmuştur sana
 
MEME KÜÇÜLTME (REDUCTİON MAMOPLASTİ)



Meme küçültme operasyonu memelerinin ağırlığı ve sarkıklığından dolayı;sırt,bel,boyun ağrısı; meme altında egzama (pişik),mantar enfeksiyonu oluşan,sütyen askıları omuzlarında iz bırakan, postür bozukluğu yaşayan ayrıca psikolojik olarakta memelerinin büyüklüğünden rahatsız olan kişilere yapılabilir.

Ameliyat öncesi görüşme,

Kişinin yaşı,doğum yapıp-yapmamış olması,ameliyat sonrası memede oluşacak izleri kabul edip-etmemesi ve ameliyat sonrası beklentileri önemlidir.

Ameliyat zamanı,

Operasyon yaşı en erken olarak;memelerin olgunlaşmasının tamamlandığı 18 yaş olup;üst sınır kişinin genel sağlık yapısı elverdiği ölçüde yükselebilir.Erken yaşlarda estetik kaygılar ön planda iken,ileri yaşlarda büyük memelerin yarattığı sıkıntıların giderilmesi öncelikli olur.

Ameliyat öncesi hazırlık,

Memelerde büyüklük; genetik,hormonal,kilo fazlalığı,geçirilmiş hamilelikler ve yapısal diyebileceğimiz hiç bir nedene bağlı olmadan da oluşabilir.Hormonal olduğu düşünülen vakalarda bazı tetkilerin yapılır. Meme ameliyatlarından önce, 40 yaş altı hastalarada meme ultrosonu,40 yaş üzeri hastalarda mamografi tetkikleri istenmelidir.Bu tetkiklerin ileri de meme taramalarında takip amacı içinde saklanması faydalı olacaktır.

Meme yağ ve meme dokusundan meydana geldiği için,meme büyüklüğünde kişinin kilosu önemlidir.Kilo fazlalığında memelerdeki yağ kitlesinin artmasına bağlı büyüme görülürken,kilo vermeye bağlı da memeler bir miktar küçülür.Ameliyat olacak kişinin,ideal kilo da ya da ideal kiloya yakın olmasıda büyük oranda yağ dokusudan oluşmuş meme şeklinin korunması açısından önemlidir.

Ameliyat teknikleri ve ameliyat sonrası oluşacak izler,

Ameliyatta kullanılan bazı teknikler süt vermeye izin verse de,ameliyat sonrası süt verememe olasılığı her zaman vardır.Hamilelik ve süt verme dönemlerinde kilo artışına ve memelerin sütle dolmasına bağlı olarak memeler bu dönemlerde büyüyüp sonrasında küçülecekleri için de şekillerinde bir miktar deformasyon oluşabilir.Bu durumlarda bazen,küçük revizyonlarla meme ilk ameliyat sonrası haline geri döndürülmeye çalışılabilir.

Ameliyat sonrası genellikle meme ucunda ve altına doğru düz olarak uzanan lolipop şekeri şekline ameliyat izi oluşacaktır.Ancak bazen çok büyük memelerde bu iz ters T şeklinde olup memenin altında da uzayabilir.Bazı durumlarda da memeler hafif büyük ve sarkıklık olup çok küçültmek istenmediği zaman iz sadece meme başında sınırlı kalabilmektedir.Meme ucundaki iz bir problem yaşanmadığı sürece ortalama bir-iki yılda belirsizleşecek,memenin altındaki izlerde azalacaktır.Meme küçültme operasyonlarından sonra mutlaka memenizde bir iz kalacaktır.

Memelerin büyüklüğü; kişinin boyuyla,kilosuyla,omuz genişliğiyle,göğüs yapısının şekliyle orantılı olmalıdır.Bunlardan orantısız olarak yapılacak fazla ya da eksik küçültme de hoş olmayan bir görünüm verecektir.Bu nedenle,ameliyat öncesi hastanın da tercihleri dikkate alınarak ,ameliyat sonrası oluşacak muhtemel sütyen ölçüsüne karar verilmelidir.(B,C cup gibi)

Ameliyat tekniği,memelerdeki büyüklük ve sarkıklık derecesi,her iki memelerin eşit olup-olmaması,meme başlarının yönleri,meme başı büyüklükleri, memeden koltuk altına doğru uzanan kitlenin olup-olmaması ve memelerin ne kadar küçültüleceğine göre belirlenir.

Ameliyatta hedef;meme dokusundaki ve cildindeki fazlalığı çıkararak memeyi yeniden şekillendirmek, meme ve meme uçlarını ideal büyüklüğe kavuşturuken simetrilerini de sağlamaktır.

(Ameliyattan çıkarılan meme dokusu patolojik tahlile gönderilir.)

Ameliyat süresi ve anestezi türü,

Ameliyat süresi ortalama 2,5-3 saattir.Ameliyat;genel ya da sedasyon anestezisi ile yapılabilir.

Ameliyat sonrası ağrı, basit ağrı kesicilerle giderilebiliyor.

Ameliyattan sonraki saatler ve hastanede kalış süresi, ameliyattan sonra yaklaşık 4-6 saatlik yatak istirahatinden sonra,yiyip-içmeye başlıyor ve ayağa kalkıp yürüyebiliyorsunuz.Bir gün hastanede kalıp,ertesi günde drenlerin alınması ve pansumanın yenilenmesi ile eve dönebiliyorsunuz.

İyileşme süreci, ameliyat sonrası iyileşme genellikle hızlı oluyor.İlk pansumanınız hastaneden çıkmadan yapılıp özel ameliyat sonrası sütyeniniz giydirilmiş olarak eve dönüyor, ortalama 48 saat sonraki kontrole kadar dinleniyorsunuz.Bu görüşmenin ardından günlük hayata geçişiniz ve iyileşmeniz kısa sürede tamamlanıyor.

Ameliyattan ortalama 7 gün sonra normal hayata geri döner,yolculuk yapabilir ve işinize başlayabilirsiniz.

10-15.günlerde yürüyüş şeklinde sizi fazla yormayacak aktiviteler yapmanızda fayda vardır.Tempolu egzersizlere başlama ortalama 4.-6. hafta olmalıdır.

Meme şeklinin tam olarak oturması ve ameliyat izlerin hafiflemesi ortalama 6ay-1yılda olacaktır.

Ameliyatın komplikasyonları nelerdir,

Ameliyat sonrası;kanama,ameliyat bölgesinde kan ve serum birikmesi,enfeksiyon gelişmesi gibi istenmeyen riskler tüm cerrahi işlemler gibi bu operasyon içinde olasıdır.Ameliyat sonrası kanamanın durdurulması,hematomun (kan birikmesi) boşaltılması ameliyatane ortamında tekrar müdahale edilmesini gerektirir.

Meme küçültme işlemlerinde meme ucu ve meme cildinin kan dolaşımının takibide çok önemlidir.Meme ucunda ve meme cildinde dolaşım bozukluğuna bağlı renk değişimi oluşabilir.Bu durumlarda problem ilerlerse o bölgenin çıkarılıp temizlenmesi gerekir.

Meme ucundaki his duygusunda kayıp,süt verememe olasılığı serbest meme ucu aktarımlı teknikte her zaman olsa da diğer tekniklerde de görülebilir.

Meme ve meme ucunda asimetri,meme uçlarının yukarıya ya da yanlara doğru bakması da oluşabilecek komplikasyonlardandır ki, düzeltilme şansı için memelerin iyileşmesi beklenmelidir.

Kişinin yara iyileşmesine verdiği reaksiyona bağlı olarak dikiş hatlarında kabarıklık ve kızarıklık görülebilir.



Unutmayın ki,meme küçültme işlemi estetik bir operasyonun yanında,sağlığınız içinde gerekli bir girişimdir.Bilimsel olarak,meme dokusunun çıkarılmış olması bir miktar da olsa kişiyi meme kanserinden koruduğu gösterilmiştir.
 
mrb arkadaslar bnde bu ameliyatı olcam nasipse nisanın 13 te ssk karsılamıyor ve bana 2milyar fiyat verdiler devlet hastanesinde olcam nasipse cok korkuyorum ama bı yandanda acaba amelıyattan sonra beklentılerımı bulabılecekmıyım. amelıyat gunu yaklastıkca korkuyorum bana bu konuda bılgı verırmısınız
kaydirigubbakcemile5hihoyyyt:uhm:
 
slm burcu..canım ben bu ameliyatı yeni oldum yani bugün tam bir hafta oldu..ve iyiki yaptırmışım diyorum..bugüne kadar yaptığım en iyi iş..sırt ağrılarım geçti..kendiimi .ok iyi hissediyorum ..istediğimi giyebiliyorum..

genel anesteziye gelince..bende genel anestezi altında ilk defa ameliyat olmuş biri olarak çok korkuyordum..

ameliyat günü,muayenehanede çizimler yapıldı,sonra hastaneye gitttik, odama çıktım çünkü en az 1 ggece hastanede yatacaksın, üstümü değiştirdiler,tamamen soyunuyosun üstüne bi yeşil elbise giydiriyorlar..sonra ameliyathanenin yolunu tuttuk...tabii ki heyecan had safhadaydı hala inanamıyordum..kimilerine ameliyat öncesi sakinleştirici yapıyorlarmış hani korkmasın hasta diye ama bana yapmadılar..neyse ameliyathaneye girdim...ameliyat olacağım masaya geçtim..hala uyanık ve sağlamdım..sonra anestezi uzmanı bana sorular soruyor sohbet ediyordu ..bende heyecandan titriyordum:)..
sonra sırtıma bişeyler taktı böyle çıtçıt gibi ses geliyodu bunu kalbini dinlemek için takıyorum dedi..gerçekten takar takmaz kalp sesi duyuldu..sonra tansiyonumu 10 dakikada bir ölçen bi alet taktılar koluma..oda tansiyonumu ölçüyordu..o sırada bana soru sordular..bende rüya görücem dedim rüyanda Tatile git dediler bende antalyaya gidicem dedim..

o sırada demekki koldan narkozu vermişler gerisini hatırlamıyorum..yani filmlerdeki gibi ağzına bişey dayayıp 1 den 10 a kadar say demiyolar..normal konuşurken gidiyosun.. ameliyat sonrası aşırı ağrı sızı olmuyor hiç korkma canım..umarım bi faydam dokunmuştur sana


Ben de ameliyat olmaktan çekiniyordum anestezi korkumdan dolayı ancak dayanamadım sonunda karar verdim 1 mayısta ameliyat olucam nasipse yine de anestezi korkum geçmiş değil bu yazdıklarınız biraz olsun beni rahatlattı size de çok geçmiş olsun harikasınız
 
mrhaba arkadaşım bende ameliyat olalı 10 gün oldu merak edyorum son durumlarınız nedir bu sanki gözüme hala büyük geliyor....85 dd den şu andaki sporcu sütyeni mark spencerden aldım 85 c daha küçüürmü dersin??? bilgini bekliyorum
 
Çok geÇmıŞ olsun, Şu an yer ve dr konusunda seÇım aŞamasındayım hepsının doĞrusu farklı, Şu tereddÜtlerım var ;dıkıŞ erıyen ıple mı yapıldı, normal dıkıŞmı ve bunla ılgılı Şıkayet, memnunıyetnız nedır. DıĞer sorum drenler doktorlar bu onudada ÇelıŞıyor yaptılarmı sıze ve yıne bunla ılgılı durumunuz nedır acaba, bunlar dıŞında benım aklıma gelmeyen Önerınız Şıkayetınız uyarınız varsa lÜtfen bıldırın teŞekkÜrelr
 
Meme kucultme ameliyati oldum.sonuclardanda cok memnunum.bu ameliyati yaptirmadan once onur erol a muayene olup ilerde emzirmede problem olurmr diye sordugumda olmiycagini soyledi.sonra huseyin guner e gidip ayni seyi onada sordum.cok cok kucuk bir risk olmakla beraber bana o dokulara dokunmadan bu islemi yapacagini ve bir problem olmayacagini soyledi ve ben sartlarin uygunlugu nedeniyle huseyin beye ameliyati oldum.estetik acidan hicbir sikayetim yok.fakat ilerde cocuk yaptigimda bu yuzden emziremeZsem vicdan azabindan olebilirim.birde ailemden kimse bu ameliyatioldugumu bilmiyor.esim haric haliyle.ama kayinvalidemler falan bilmiyor ve ben bu ameliyat yuzunden yavrumu emziremezsem hayatimin sonuna kadar bunun lafini yerim kayinvalidemden.ilk cocugumu gayet guzel emzirdim ama simdi bu suphe beni yiyip bitiriyo.icinizde bu ameliyati olup daha sonra cocugunu emziren varsa nooolur beni bu iskenceden kurtarsin.yada meme ultrasonu cektirip sut kanallarinin kesilip kesilmedigi anlasilirmi bilen varmi.lutfen biri beni bu durumdan kurtarcak bisey soylesin allahim ya.
 
İzmirdeyseniz Cenk Tokat'ı tavsiye ederim . Mutlaka . Şaşkınlıkla 3 yıl önce on bin beş bin gibi rakamlar verilmiş olan yazıları okudum. 4.500 tl hemde tertemiz hastanede ameliyat oluyorsunuz:KK66:
 
Son düzenleme:
slm burcu..canım ben bu ameliyatı yeni oldum yani bugün tam bir hafta oldu..ve iyiki yaptırmışım diyorum..bugüne kadar yaptığım en iyi iş..sırt ağrılarım geçti..kendiimi .ok iyi hissediyorum ..istediğimi giyebiliyorum..

genel anesteziye gelince..bende genel anestezi altında ilk defa ameliyat olmuş biri olarak çok korkuyordum..

ameliyat günü,muayenehanede çizimler yapıldı,sonra hastaneye gitttik, odama çıktım çünkü en az 1 ggece hastanede yatacaksın, üstümü değiştirdiler,tamamen soyunuyosun üstüne bi yeşil elbise giydiriyorlar..sonra ameliyathanenin yolunu tuttuk...tabii ki heyecan had safhadaydı hala inanamıyordum..kimilerine ameliyat öncesi sakinleştirici yapıyorlarmış hani korkmasın hasta diye ama bana yapmadılar..neyse ameliyathaneye girdim...ameliyat olacağım masaya geçtim..hala uyanık ve sağlamdım..sonra anestezi uzmanı bana sorular soruyor sohbet ediyordu ..bende heyecandan titriyordum:)..
sonra sırtıma bişeyler taktı böyle çıtçıt gibi ses geliyodu bunu kalbini dinlemek için takıyorum dedi..gerçekten takar takmaz kalp sesi duyuldu..sonra tansiyonumu 10 dakikada bir ölçen bi alet taktılar koluma..oda tansiyonumu ölçüyordu..o sırada bana soru sordular..bende rüya görücem dedim rüyanda Tatile git dediler bende antalyaya gidicem dedim..

o sırada demekki koldan narkozu vermişler gerisini hatırlamıyorum..yani filmlerdeki gibi ağzına bişey dayayıp 1 den 10 a kadar say demiyolar..normal konuşurken gidiyosun.. ameliyat sonrası aşırı ağrı sızı olmuyor hiç korkma canım..umarım bi faydam dokunmuştur sana

doktorunuz kimdi acaba ve memnunmusunuz?teşekkürler
 
peki ameliyat masrafı nedir.özelemi giriyo.bilgi verirmisizin

ben gecen yıl oldum ve tek bır kurus odemedım devlet karsıladı.devletın akrsılaması ıcın amelıyatın sartları var.omuz kemıgınden gogus ucuna mezura ıle olc 18 cm uzerınde cıkarsa devlet oduyor altını kesınlıkle odemıyor.ucetlı oluyorsun.7saat surdu amelıyatım 4kılo 350 gr parca alındı ıkı gogusten toplam.5gun hastanede yattım sonrasında 3-4 ay cok cektım ama degdı ıyıkı olmusum pızman degılımmmm
 
yok olmadım arkadaşım düğünümden önce olmak istiyorum araştırma kısmındayım

Elanor hiç sesin çıkmıyor. Neredesin? Nasılsın? Herşey çok iyi devam ediyordur eminim de. Sen bir ses ver bize yine de:) Biraz son durumundan bahset lütfen.
 
Son düzenleme:
Elanor hiç sesin çıkmıyor. Neredesin? Nasılsın? Herşey çok iyi devam ediyordur eminim de. Sen bir ses ver bize yine de:) Biraz son durumundan bahset lütfen.

canim buradayim kac gundur tansiyonum dusuktu antibiyotiklerde etkiledi sersem gibiydim oyuzden yoktum bide kollarimin alti yanlarimda odem ve agrim coktu simdi daha iyiyim.memleketimdeyim donus yolundada sarsildim biraz 24unde tekrar istanbul.hassasiyetin icin tesekkurler artik swnde kurtulursun insallah lutfen habersiz birakma.
 
canim buradayim kac gundur tansiyonum dusuktu antibiyotiklerde etkiledi sersem gibiydim oyuzden yoktum bide kollarimin alti yanlarimda odem ve agrim coktu simdi daha iyiyim.memleketimdeyim donus yolundada sarsildim biraz 24unde tekrar istanbul.hassasiyetin icin tesekkurler artik swnde kurtulursun insallah lutfen habersiz birakma.

Elanor ne zaman normal hayata döneceğim? Umudumu yitiriyorum nerdeyse. :KK43: burun ameliyatı da oldum ya ben. Mahvetti beni. Göğsü hep unuttum ama bugün bıçak saplanmaya başladı göğsüme de.
 
X