göğüslerim şiş, ateşim var, sızlama var

zuzu77

Hep Destek Tam Destek
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
173
0
46
İstanbul
kızım 26 günlük.
2-3 gündür ateşim 38 ve üstü zaman zaman 37 ye de düşüyor. göğüslerimde sızlama ve arada sıtmalanma şeklinde oluyor
onun haricinde özellikle sağ göğsüm de şişlik var bebeğimi emziriyorum, pompayla sağıyorum ama yine de sorunlarım geçmedi.
ılık duş al dediler, göğüslerine sıcak havlu koy dediler hepsini yaptım ama malesef önüne geçemedim
bana yardım edecek birileri var mı?
bunun sebebi nedir?:43:

Merhaba oncelikle hayirli olsub gule gule buyutun bebeginizi:)bende oglumun dogumundan sonra sizinle ayni sikayetleri yasadim ates titreme sizlama agri..megerse bebegim yeterince emmiyomus bende anlayamadim hatta kilo bile vermisti sonra pompayla sagarak biberonla verdim.siz once guzelce emzirin once bir meme sonra birazda diger memeye gecin budahaki ogunde en son emzirdiginiz memeye gecin emme isi bitince gogsunuzu pompayla bosaltin cunku oblar daha cok kucuk emmeyi tam olarak bilemiyolar ve memede sut birikiyor ben oyle yapmistim ve cok rahat ettim yani memede bekleyen tam bisalmayan sut agri yapar sonra sonra iyice alisunca o zaten hepsini bosalticak merak etmeyin ama bur sure emzirme+pompa.birde beyaz lahanayi haslayip yapraklarini ilik ilik memeye koyup beklemek cok rahatlatiyor tavsiye ederim.iyi gunler:))

Merhaba oncelikle hayirli olsub gule gule buyutun bebeginizi:)bende oglumun dogumundan sonra sizinle ayni sikayetleri yasadim ates titreme sizlama agri..megerse bebegim yeterince emmiyomus bende anlayamadim hatta kilo bile vermisti sonra pompayla sagarak biberonla verdim.siz once guzelce emzirin once bir meme sonra birazda diger memeye gecin budahaki ogunde en son emzirdiginiz memeye gecin emme isi bitince gogsunuzu pompayla bosaltin cunku oblar daha cok kucuk emmeyi tam olarak bilemiyolar ve memede sut birikiyor ben oyle yapmistim ve cok rahat ettim yani memede bekleyen tam bisalmayan sut agri yapar sonra sonra iyice alisunca o zaten hepsini bosalticak merak etmeyin ama bur sure emzirme+pompa.birde beyaz lahanayi haslayip yapraklarini ilik ilik memeye koyup beklemek cok rahatlatiyor tavsiye ederim.iyi gunler:))

ilginiz için teşekkür ederim.
çok zor durumdayım. pompayla da sağıyorum biraz sızlıyor sonra sızlama geçiyor bir süre sonra tekrar sızlıyorlar. boşalmıyorlar sanırım ama niye böyle oluyor anlamıyorum.
bununla ilgili hangi doktora gitmeliyim? kendi doğum doktorum olmaz sanırım!

yenı dogum yaptıgımda aynıydı sıkayetlerımız...muhtemelen degıl kesınlıkle bebegınız sutun tamamını bosaltamıyor..yenı dogan bebekler cok cabuk yoruluyorlar o yuzden sut bıtmıyo yenısıde uste eklenınce cok cabuk sızlamaya baslıyo yenıden..o yuzden emdıkten hemen sonra sut bıtene kadar pompayla sagın ve sagdıgınız sutlerı bebegınıze ıcırın hala kalıyosa buzluga atın..gun gelıcek sutunuzun azaldıgı donemde verme ımkanını bu sekılde bulacaksınız...benım gıbı sagıp nasılsa sutum cok dıye lavabodan asagıya dokmeyın sımdı mama vermek durumunda kalmayın ben gıbı :(

öncelikle bebeğin hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün. yanlış yönlendirmek istemem ama bi yerde okumuştum ateş çıkıp göğüs sızlarsa süt kanallarından biri tıkalı oluyomuş. ama senin yasşadığın durum belki tıkanıklık olmayabilir. istersen bi araştır. geçmiş olsunn..

ben sürekli sıcak kompres yaptım.sert olan yerlere hep masa yaparak yumuşattım ve özellikle o göğsümü bol bol emzirdim.nşallah geçer.

Merhaba saglik ocaginizindaki aile hekimleri ve ebe de yardimci olur size evinizede yakindir biara gidin isterseniz bende danismistim onlara gonulden destek olmuslardi allah razi olsun.bide pompaniz nasil acaba iyi sagmiyor bosaltmiyormu onuda bir kontrol edin isterseniz ben milkwayinkini almistim fiyatida uygun biseydi gayet memnundum tavsiye ederim iyi gunler:)

mutlaka doktorunuza danisin,ister kendi doktorunuza ister saglik ocagidaki emsire yada doktora,onlar sizi yonlendirir zaten.Sut kanallari tikali olabilir anlattiginiza bakilirsa,ihmal edilirse de daa buyuk sorunlar cikar Alla korusun,hic durmayin ve caresine bakin.Bunun disinda lahana cok iyi gelmisti bana,pisirmeden hafif ezip goguslerime sardim ve en az 1 saat oyle bekledim gunde 3-4 defa,deneyin mutlaka.Gecmis olsun,bebeginiz hayirli olsun,gule gule buyutun insallah.

sütü az olan biri olarak malesef hiç böyle bir şikayetim (şikayet denemez bence buna) olmadı. Bu durum sütün göğüste birikmesinden oluyor. Fazla sütünüz var demekki. Dikkat edin arkadaşım bu yüzden hastanede yattı. Yapabileceğiniz tek şey sütünüzü sağmak. Hemşirede demişti bana. Avent in elektirikli süt pompası hiç acıtmıyor tavsiye ederim.

kızım 26 günlük.
2-3 gündür ateşim 38 ve üstü zaman zaman 37 ye de düşüyor. göğüslerimde sızlama ve arada sıtmalanma şeklinde oluyor
onun haricinde özellikle sağ göğsüm de şişlik var bebeğimi emziriyorum, pompayla sağıyorum ama yine de sorunlarım geçmedi.
ılık duş al dediler, göğüslerine sıcak havlu koy dediler hepsini yaptım ama malesef önüne geçemedim

,Merhabalar durumunuz nasil oldu acaba bir duzelme varmi tekrar gecmis olsun....

gelmiş geçmiş olsun inşallah benim tavsiyem mutlaka bir doktora başvurun hastanelerin acil bölümleri bile mutlaka muane ediyorlar çünkü bende aynı durumu yaşadım benimde kızım bir aylık falandı sol gögsümde uyanır uyanmaz bir agrı emzireme hali derken geçer dedim o günün akşamı ayaga kalkamıyorum adım atamıyorum ateşim var gibi geliyor önemsemiyorum eşim eve gelince çok panikledi beni gördüğünde çünkü gerçekten kendimi bile çok kötü hissediyordum ateşimi bi ölçtük 39 ılık duş sirkeli su düşmüyor yükseliyor 39,6 yı görmüş derecede ben zaten o anları hiç hatırlamıyorum gece yarısı annemleri arayıp çagırmış acile götürmüşler birlikte o anları falan inanın hatırlamyorum zaten yarı baygın gibiydim gözlerim açıktı ama algım çok zayıftı hastanede müdahale etmişler ve sonra orda kendime geldim megersem mastit miş bu durumun adı arkadaşlarında dedigi gibi süt kanalları hep yeni üretiyor ama bebek hepsini çekemiyor o eski kalan süt de iltihaplanıyor bu nevi bebegin emmesinde bir sakınca yok ama gece yarısı süt sagma makinası bulmuştu eşim aglaya aglaya sagmıştım çok büyük bir acı veriyor çünkü bir hafta boyunca hep sagdım sonra çok şükür geçti sancısı çok zorluyor insanı hele benimki fazla yüksek ateşle gelmişti doktor kızmıştı bile 39 derece ateşi beklememek bile gerekliymiş çünkü yetişkinler 40 da havale bile geçirebilirmiş bebekler daha dirençliymiş bu konuda. şuan kızım 7 aylık unutmuşum o günlerdeki acıyı desem yeridir evlat sevgisi herşeyi tüm kötü anıları yani çabuk unutturuyor..

hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar, teşekkür ederim.
buraya yazdığım günden sonraki gündü sanırım sabah aşırı bir terle uyandım 40 dereceye çıkmıştı gece ateşim
sabah hiçbirşeyim kalmamıştı göğsümdeki şişlikte geçmişti.

ama Allah kimsenin başına vermesin insan korkuyor..

mastit olmuşsunuz.ben de 2 kez oldum. soğuk lahana yaprağı işe yarıyor, o haldeyken emzırmeye devam etmek sakıncalı değil, veya süreklı pompalamak lazım.bebeğin ağzından enfeksıyon kapmakla alakalı bir durum.geçmiş olsun!

Bende aynı şeyleri yaşamıştım kesinlikle pompa ile hiç aksatmadan emzirdikten hemen sonra çekin ve saklama poşetlerine koyup buzluğa atın.Ve öncelikle her defasında sorunlu olan göğsü emzirin ve antibiyotik kullanmıştım bu yüzden ama emzirmekten hiç vazgeçmeyin.

Sağlıklı günler

kızım 26 günlük.

cnm sagmaya devam et sürekli sag anca öyle düzeliyor. sıcak duş yada göğsünün üstüne dayanabileceğin sıcaklıkta su torbası koy yavas yavas ovala ve sağ. bende de oldu ateşlendim tir tir titredim ama tek çözüm sagmak oldu doktor böyle giderse ameliyat dedi. canım yandıgı halde aglaya aglaya sagdım ama hemen hemen 10 güne düzeldiii ama elektirkli pompaa işe yarıyor manuel olanlar değil

Son düzenleme:
Back
X