Gömülü yirmilik çekimi sonrası Kalıcı uyuşukluk?

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.245
Merhabalar.
Üstteki Gömülü yirmiliklerimi çektirdim. Sıra alttaki gömülülere gelince doktorum çene sinirlerimin yirmiliklerimin kökünden geçtiğini, bu sinirler zedelenirse dudaklarımın yan kısmında Kalıcı uyuşukluk olabileceğini söyledi. Durum iki dişim için de geçerli. Bu yüzden elimizdeki film iki boyutlu diyerek üç boyutlu film lazım dedi Tomografi istedi. Üç boyutlu tomografide tam üstüne denk gelmese bile risk var dedi. Ben tel taktırmak istediğim için bunların çekilmesi gerekiyor. Özellikle bir tanesi yan yatmış. Onun kesin çekilmesi gerekiyor. Ben şimdi çok üzüldüm. Dişlerimdeki çarpıklık çenemi ileri itiyor, bir üst dişim alt dişimin iç hizasında kalıyor. Tam taktıracağım kurtulacağım derken bu çıktı.
Gömülü yirmilik çektirip başına böyle bir şey gelen var mı? Yani Göze alınabilir bir şey mi? Bilgisi fikri olanlar yardımcı olabilir mi?

Merhabalar.
Üstteki Gömülü yirmiliklerimi çektirdim. Sıra alttaki gömülülere gelince doktorum çene sinirlerimin yirmiliklerimin kökünden geçtiğini, bu sinirler zedelenirse dudaklarımın yan kısmında Kalıcı uyuşukluk olabileceğini söyledi. Durum iki dişim için de geçerli. Bu yüzden elimizdeki film iki boyutlu diyerek üç boyutlu film lazım dedi Tomografi istedi. Üç boyutlu tomografide tam üstüne denk gelmese bile risk var dedi. Ben tel taktırmak istediğim için bunların çekilmesi gerekiyor. Özellikle bir tanesi yan yatmış. Onun kesin çekilmesi gerekiyor. Ben şimdi çok üzüldüm. Dişlerimdeki çarpıklık çenemi ileri itiyor, bir üst dişim alt dişimin iç hizasında kalıyor. Tam taktıracağım kurtulacağım derken bu çıktı.
Gömülü yirmilik çektirip başına böyle bir şey gelen var mı? Yani Göze alınabilir bir şey mi? Bilgisi fikri olanlar yardımcı olabilir mi?
benim çenem tutulmuştu ve alınan dişimin olduğu tarafta denk gelirse uyuşuklu ve dilime kadar karıncalanma oluyordu.
2 sene oldu çektireli, şikayetim geçeli çok oldu.
ama herkeste aynı olmaz tabi.

benim çenem tutulmuştu ve alınan dişimin olduğu tarafta denk gelirse uyuşuklu ve dilime kadar karıncalanma oluyordu.
2 sene oldu çektireli, şikayetim geçeli çok oldu.
ama herkeste aynı olmaz tabi.
Peki doktor diş kökün çene sinirine geliyor demiş miydi?

Merhabalar.
Geçmiş olsun öncelikle. Bende yirmilik dişlerimi çektircem ve korkuyorum. Aslında tel taktırmak istiyorum ama karar veremedim. Doktor ve fiyat bilginiz var mı teller için?

Bende cuma cekgiricem 20liklerimi . 3 yikdir cikamadilar cok agri yapiyolar alt sag ve sol

Kalıcı dediğine emin misiniz peki
evet Kalıcı dedi. Olacak diye bir şey yok ama böyle bir risk var söylemem gerek dedi. Tomografi çektirdim. Götüreceğim. Bana ya gerçekten diş köküne denk geliyor muhtemelen zarar görecek sinirlerin diyecek. Ya da denk gelmiyor ama yine de az da olsa risk var diyecek. Iki durumda da ne karar vermem gerek bilemiyorum.

Geçmiş olsun öncelikle. Bende yirmilik dişlerimi çektircem ve korkuyorum. Aslında tel taktırmak istiyorum ama karar veremedim. Doktor ve fiyat bilginiz var mı teller için?

Bende cuma cekgiricem 20liklerimi . 3 yikdir cikamadilar cok agri yapiyolar alt sag ve sol

Sağolun. Üstlerim gömülüydü hatta biri kemik altında kalıyordu kemik kestiler. Bi iki gün hafif Ağrı dışında bir sıkıntısı olmadı. Tabii mutlaka şişiyor. Gün içinde az da olsa kanayabiliyor. Korkulacak bir şey çekimde yok, korkunuz olmasın. Kendinizi Kasmayın. Ama tabi size de sinirlere denk geliyor demezler umarım.

Ben Ankara'dayım. Başkent hastanesine gidiyorum. Fiyat Alalı aylar oldu tam aklımda kalmadı ama alt ve üst tel 5-6 bin civarı dediler Sanırım.
Şu alttakilerden kurtulsaydım taktıracaktım hemen. :KK43:(

Son düzenleme:
Merhaba,
Ben de geçen sene bir yirmiliğimi çektirdim. Benimkinin yarısı çıkmıştı ve yan yatıyordu, zaten çarpık olan alt dişlerimi biraz daha sıkıştırdı. Doktora gittiğimde önce film çekildi, bir bakalım sinirlerine denk geliyorsa dişin yarısını bırakabiliriz demişti, zaten kırarak çıkarıyorlar sanırım. Benim çok şükür denk gelmiyormuş. Çekildikten sonra bir hafta kadar ağzımı fazla açamadım, onun dışında bir sıkıntı olmadı. Bu sene de tel tedavisine başladım, 28 yaşında :) Zararın neresinden dönülse karmış :)

Geçmiş olsun. Benim de alt 20liklerden birisi gömülü ve sinirden geçiyormuş doktorum bana yarısına kadar keseceğiz iki yıl bekleyip kök serbest kalırsa kökü öyle alacağız dedi böylece sinire dokunmamış olacaklarmış daha yaptırmadım ama kısa zaman sonra yapılacak.

Geçmiş olsun. Benim de alt 20liklerden birisi gömülü ve sinirden geçiyormuş doktorum bana yarısına kadar keseceğiz iki yıl bekleyip kök serbest kalırsa kökü öyle alacağız dedi böylece sinire dokunmamış olacaklarmış daha yaptırmadım ama kısa zaman sonra yapılacak.
Çok ilginçmiş bu Yöntem. Peki ağrı falan mı var niye çektiriyorsunuz? Veya tel için mi? Yani yarısının kesilme sebebi nedir?
Benim alt gömülülerin üstünde kemik de var. O yüzden belki de böyle bir şey teklif etmedi bana.

Çok ilginçmiş bu Yöntem. Peki ağrı falan mı var niye çektiriyorsunuz? Veya tel için mi? Yani yarısının kesilme sebebi nedir?
Benim alt gömülülerin üstünde kemik de var. O yüzden belki de böyle bir şey teklif etmedi bana.

hem ağrı yapıyor hem de arada sırada tüm yüzüm şişiyor apse yapıyor sanırım tel takılması gerek aslında ama onu sürekli erteliyorum ben

X