Gönül Almayı Bilmiyor, İşler Sarpa Sarıyor ..

BirGaripRuya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2015
74
53
38
Arkadaşlar merhaba,
Aslında benim çok büyük bir derdim yok çok şükür ama kafam karışık. Tavsiyelerinize ihtiyacım var..

Nışanlıyım ve 2 hafta sonra düğünüm var. Fakat bu endişeler neredeyse yüzük attıracak.
Genel anlamda çok sakin ve uyumlu bir insanım. Çok da naif, nazik bir insan olduğumu düşünürüm ki bu benim için bir avantajken şuan dezavantaj olduğunu düşünmeye başladım ..

Dün ilk kez mobilya bakmaya çıktık nişanlım ile. 6-7 saat boyunca gayet keyifli gezdik, hatta karar da verdik. Hatta gün içinde 'Şu olsun, bu olsun vs.' hiç birbirimizi zorlamadık. Kendi imkanlarımızla olabileceğin en iyisine karar verdik. Biraz peşinatla da kalan taksitler 8-9 ayda bitecek bir harcama yaptık.

Peki sorun mu nerede? Akşam Kv yarın da şuraya gidelim şu işi halledelim dedi. Nişanlım da gelmeyeceğini söyledi, ama alınacak şey ikimizin de önemsediği birşey. (Gelmemesinin bir sebebi yok, sadece keyfiyet) Benim ailem burada değil, nişanlımın ailesinden de genel anlamda memnunum ama ne kadar iyi olsalar da nihayetinde benim için yabancılar ve ben fazla rahat olamıyorum. Akşam nışanlım ben gelmeyeceğim deyince 'Sevgilim neden yalnız bırakıyorsun beni' dedim. Oradan hemen kv 'Ne yanlızlığı, biz neciyiz gibi bi cümle kurdu' Ben de dedim ki 'Anne sizi kastetmiyorum. Herkesin yeri ayrı, ben nişanlımın yanımda olmasını istiyorum karar verirken' dedim.

Nişanlım da; '6-7 saat senin için gezdim, bunu da annemlerle hallet' dedi. Alınacak olan şeyi ben gider yalnız da alırım ama özel bir seçimdi ve nişanlımın yanımda olmasını arzu ettim sadece. Neyse, sonra ; '6-7 saatini bana ayırdığın için teşekkür ederim hayatım' dedim mahzunca, gittim yattım. (Saat geç olduğu için kendi evime gitmeyecektim)

Şimdi kızlar, 6-7 saat benimle gezdi diye sadaka mı verdi bana? Sabah diyorum ki 'Sevgilim, dün 6-7 saat evimiz için gezdik, yuvamız için gezdik. Bana iyilik yapmış gibi başıma kakmana üzüldüm.' Benimki de altta kalır mı? Başladı sesini yükseltmeye. Hemen kavgaya hazır zaten.

Her zaman bu böyle olur ve nişanlım üste çıkmaya çalışır. Egoistlik midir, nedir onu da bilmiyorum. 'Hayatım afedersin, bunu söylerken niyetim başına kakmak değildi vs.' gibi bir cümle kursa olay bitecek. Ben sessiz kalıyorum hır gür çıkmasın diye ama yine ben suçlu oluyorum.

Kafam çok karışık, hır güre alışkın bir insan değilim. Böyle şeyler olunca yıpranıyorum, daha geçen hafta üzüntüden yiyip içemedim. En sonunda hastanelik oldum, serum vs. ile toparladım kendimi. Tabi haber de vermedim hastanede yattığımı, zira yine böyle bir gerginlikten dolayı konuşmuyorduk.

Sizin gözünüzden benim ve karşı tarafın hatalarını merak ediyorum. Evliliğim böyle mi yürüyecek diye üzülüyorum. Ya da ne yapmalıyım da bu süreci daha az hasarla kontrol altına almalıyım.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim ..

Son düzenleme:
İşte bu durumlar "Bizim için, evimiz için" yatıştırmasıyla başlıyor, "Hee ev sadece benim zaten, eşyalar da benim, ver lan otel parasını" çemkirmeleriyle bitiyor ( :

Genel tavrına odaklanın.
Şahsen ben mobilya için 6 saat dolaşamazdım, daralırdım.
Eşiniz de biraz bunalmış.
Vakit varsa biraz ara verin, yoksa kendiniz-veya kayınvalidenizle- halledebilirsiniz halledin veya ikna edin(tatlısı serti size kalmış).

Koniscaksin canim icinde ne var ne yoksa ortaya dokeceksin isine geliosa dusuncelerini seni onemsiyorsa bi cozume kavusur hem ned3n solemedin hastaneye gittigini bilmeli bence o an solemeliydin. Bence de insan nisnaliyken her isi beraber halletmek istiiyor bu normal bi istek

İşte bu durumlar "Bizim için, evimiz için" yatıştırmasıyla başlıyor, "Hee ev sadece benim zaten, eşyalar da benim, ver lan otel parasını" çemkirmeleriyle bitiyor ( :

Genel tavrına odaklanın.
Şahsen ben mobilya için 6 saat dolaşamazdım, daralırdım.
Eşiniz de biraz bunalmış.
Vakit varsa biraz ara verin, yoksa kendiniz-veya kayınvalidenizle- halledebilirsiniz halledin veya ikna edin(tatlısı serti size kalmış).

Aslında 6-7 saat ben çok yoruldum ve bunaldım. Ayaklarıma kara sular indi diyebilirim. Nişanılım ısrarla gezmek istedi, işlerimizin yoğunluğu sebebiyle de çok vaktimiz olmuyor. Bugün halledelim inşallah diye telkin verdi sürekli. Ben de ses çıkarmadım.
Kendim de gidip alabilirim, aslında alınacak şeyi sorun etmiyorum.
Kalp kırmakta üstüne yok ama gönül almayı bilmiyor, ben bunun gibi birikimlerden dolayı endişeliyim aslında.

Kendini ezdirme. Haklı da olsa sana sesini yükseltmeye hakkı yok. İnsan gibi konuşup çözüme bagladiginiz oluyor mu hiç yoksa hep böyle mi ?

İyice işler sarpa sarar da kaybetme korkusu düşerse ancak o zaman konuşur. Konuştuğumuzda çözeriz ama genel anlamda yüksek reaksiyon verir. Öfke kontrolü mü yok bilmiyorum ki, ortada öfkelenecek birşey de yok. Ağzımı açıp kötü konuşan biri de değilim. Kavgacı bi insan değilim, sadece kırıldığımı ifade ederim. Küs de kalmam, konuşurum ama öyle candan samimi olmam tabi..

Koniscaksin canim icinde ne var ne yoksa ortaya dokeceksin isine geliosa dusuncelerini seni onemsiyorsa bi cozume kavusur hem ned3n solemedin hastaneye gittigini bilmeli bence o an solemeliydin. Bence de insan nisnaliyken her isi beraber halletmek istiiyor bu normal bi istek

Konuşmaya çalıştığımda kavga çıkarıyor.
Susuyorum yine olmuyor. Ağzına geleni söyleyecek, ben de bişi olmamış gibi sevgiyle kucak acayım istiyor. Ama kırılmışken de yapamıyorum, yapılabilir mi?

Hastaneye gittiğimi daha sonra ablasından öğrendi, kendini suçluyor ama aynı şeyi yapmaya da devam ediyor.

böyle şeyler o evrelerde hep olur, evlenip biraz zaman geçince boşuna üzmüşüm kendimi diyeceksin. erkekler bizim gibi çok dolaşmayı sevmiyor bunalıyor, sende gidip begendiğin seyin resmini cek at ona fikrini al. bu dönemlerde yıpratmayın kendinizi

bende 7 saati mobilya için gezsem sonraki gün gelmezdim ne yalan söyliyim
7 saati sırf mobilyaya ayıracağınıza 3 4 saate mobilyaları hallederdiniz sonraki gün yapıcağınız işide yapardınız
ha nişanlınızın genel tavrında sorun yok bence erkekler odungiller familyasından türediği için bana anormal gelmedi
7 saat gezmesi bile mucize

İyice işler sarpa sarar da kaybetme korkusu düşerse ancak o zaman konuşur. Konuştuğumuzda çözeriz ama genel anlamda yüksek reaksiyon verir. Öfke kontrolü mü yok bilmiyorum ki, ortada öfkelenecek birşey de yok. Ağzımı açıp kötü konuşan biri de değilim. Kavgacı bi insan değilim, sadece kırıldığımı ifade ederim. Küs de kalmam, konuşurum ama öyle candan samimi olmam tabi..
İyi değil ya, bilemedim. Güzelce kırıldığını belirtmissin. Tepkisi bu olmamalıydı. O yorulduysa sen de yoruldun. Kadınlar bayılıyor sanıyorlar herhalde saatlerce eşya bakmaya. Lutfetmis gibi, sanki sadece senin için alınıyor. Öyle bile olsa hoş değil söylediği. Ben olsam ben de kirilirdim. O kadar naif de olmazdım. :KK12:

Sen koltuğa evine nasıl yakışacak. Bizim koltuğumuz romantik yuvamızın biraracı olarak görürken nişanlın sadece oturgaç olarak görüyo.

Erkeklerin büyük kısmı böyle,

Bence tekbaşına git ve neistiyosan onu al.
Sonuçta sen kullanacaksın kv değil.

bende 7 saati mobilya için gezsem sonraki gün gelmezdim ne yalan söyliyim
7 saati sırf mobilyaya ayıracağınıza 3 4 saate mobilyaları hallederdiniz sonraki gün yapıcağınız işide yapardınız
ha nişanlınızın genel tavrında sorun yok bence erkekler odungiller familyasından türediği için bana anormal gelmedi
7 saat gezmesi bile mucize

Aslında gezerken ben çok zorlandım, yoruldum ama ısrarla nişanlım gezmek istedi.
Hatta öğle arası yemekten sonra şöyle bi bakalım dedi diye çıktım şirketten. Ayakkabılarım bile çok müsait değildi.

Aslında gezerken ben çok zorlandım, yoruldum ama ısrarla nişanlım gezmek istedi.
Hatta öğle arası yemekten sonra şöyle bi bakalım dedi diye çıktım şirketten. Ayakkabılarım bile çok müsait değildi.
düğüne az kalmış canınızı sıkıp kafanıza soru işaretleri yakmayın bence
gayet normal bundan iyisi şamda kayısı:KK53:

Konunun sonunu yeni okudum ben.
Her an kavgaya hazır bir nişanlınız varsa kırk kere daha düşünün.

Her durumda kendini haklı görüyorsa muhtemelen hoş sözlerden değil de kendininkinden yüksek çıkan seslerden anlıyordur.

Sakin bir anında başbaşalığınızın kesintiye uğramayacağı bir yerde konuşun bu konuyu, ama mutlaka düğünden önce konuşun.
Ben olsam o konuşmayı kavgacı değil ama net ve sert bir üslupla yapardım.

Ve tekrar kırk kere daha düşünün.
Her şeyde siz ılımlı olamazsınız, sabrınız biter.
Ama gerektiğinde tepki koyarsanız üste çıkamadıkça ya uyumlu bir hale getirir veya ipleri koparır ki ömür boyu alttan almaktan iyidir.

Diğer bir çözüm yolu da terapi, bunun üzerine de konuşabilirsiniz.

Aslında 6-7 saat ben çok yoruldum ve bunaldım. Ayaklarıma kara sular indi diyebilirim. Nişanılım ısrarla gezmek istedi, işlerimizin yoğunluğu sebebiyle de çok vaktimiz olmuyor. Bugün halledelim inşallah diye telkin verdi sürekli. Ben de ses çıkarmadım.
Kendim de gidip alabilirim, aslında alınacak şeyi sorun etmiyorum.
Kalp kırmakta üstüne yok ama gönül almayı bilmiyor, ben bunun gibi birikimlerden dolayı endişeliyim aslında.

Sen koltuğa evine nasıl yakışacak. Bizim koltuğumuz romantik yuvamızın biraracı olarak görürken nişanlın sadece oturgaç olarak görüyo.

Erkeklerin büyük kısmı böyle,

Bence tekbaşına git ve neistiyosan onu al.
Sonuçta sen kullanacaksın kv değil.

Aslında alışveriş yaparken değil Kv annem bile olsun istemem pek. Benim ailem burada olmadığı için onlar hiç karışmıyor, destek oluyorlar ama bu olsun şöyle olsun diye hiç karışmazlar. Nişanlımın ailesinden memnunum genel olarak ama yine de rahat olamadığım için nişanlım olsun istiyorum.
Yoksa çok şükür kendim gidip rahatlıkla alırım, ödeme filan da mesele değil çok şükür. Heves ediyorlar diye ses çıkarmıyorum ama nişanlım olmayınca da kendimi yalnız hissediyorum..

Konunun sonunu yeni okudum ben.
Her an kavgaya hazır bir nişanlınız varsa kırk kere daha düşünün.

Her durumda kendini haklı görüyorsa muhtemelen hoş sözlerden değil de kendininkinden yüksek çıkan seslerden anlıyordur.

Sakin bir anında başbaşalığınızın kesintiye uğramayacağı bir yerde konuşun bu konuyu, ama mutlaka düğünden önce konuşun.
Ben olsam o konuşmayı kavgacı değil ama net ve sert bir üslupla yapardım.

Ve tekrar kırk kere daha düşünün.
Her şeyde siz ılımlı olamazsınız, sabrınız biter.
Ama gerektiğinde tepki koyarsanız üste çıkamadıkça ya uyumlu bir hale getirir veya ipleri koparır ki ömür boyu alttan almaktan iyidir.

Diğer bir çözüm yolu da terapi, bunun üzerine de konuşabilirsiniz.

Konumu tekrar okuduğunuz için teşekkür ederim,
Evet aslında endişem bu. Alışverişe filan takılmıyorum. Sürekli haklı ve sürekli yüksek reaksiyon veriyor.
Galiba öfke kontrolü yok, iyiyken çok iyi ama gerilirse ağzından çıkanı da bilmiyor.

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilir mi? Kafam çok karışık, çok da kırgınım :KK43:

Nasıl normal bulunuyor anlamıyor. Sorun düğün alışverişine tek gitmek değil ki. Ortada kalp kırdığı halde gönül almayan, ota moka sesini yükselten, her konuda üste çıkmaya çalışan bir damat adayı var ve bence hiç normal değil. Yanlış anladım konu sahibi, hep böyle dedin değil mi ?

Nasıl normal bulunuyor anlamıyor. Sorun düğün alışverişine tek gitmek değil ki. Ortada kalp kırdığı halde gönül almayan, ota moka sesini yükselten, her konuda üste çıkmaya çalışan bir damat adayı var ve bence hiç normal değil. Yanlış anladım konu sahibi, hep böyle dedin değil mi ?

Evet arkadaşım,
Sürekli gerilmeye hazır, tartışmayı konuşmak zanneden bir aday var karşımda.
Normalde iyi bir insan, üzerime titrer ama en ufacık gerginlikte ağzından çıkanın nereye gittiğini bilmez ve asla gönül almaz..

Konumu tekrar okuduğunuz için teşekkür ederim,
Evet aslında endişem bu. Alışverişe filan takılmıyorum. Sürekli haklı ve sürekli yüksek reaksiyon veriyor.
Galiba öfke kontrolü yok, iyiyken çok iyi ama gerilirse ağzından çıkanı da bilmiyor.

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilir mi? Kafam çok karışık, çok da kırgınım :KK43:

Ben emanet edemezdim, öyle bir ömre cesaret edemezdim...

Siz kafanızı daha fazla karıştırmadan konuşun önce.
İyi analiz edin tavırlarını, konuştukça uyum sağlayacak gibi mi veya dereyi geçene kadar durumu var mı.

Kavgalı ortamda büyümediyseniz bu durum sanırım ekstra yoruyor.
Mutlaka çözün, iletişimi koparmayın, konuşmayı geciktirmeyin.

X