görücü usulü

hil94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
16
3
Yardimci olabilirseniz sevinirim görücü usulü sözlendim ve arkasindan imam nikahi kiyildi ben ilk başta evt dedim çünkü etkilendim ama şuan o kadar kafam karişik o kadar karişik ki ne yapacağimi bilmiyorum karşimdaki insan çok iyi dürüst sabirli banada bir o kadar değer veriyor ama bende ona karşi hiçbir his yok ona şuan sadece iyi bir arkadaş gözüyle bakabiliyorum evliliğe karşi soğuk olduğumuda soylebilirim ama başta yok demek istemedim, her geçen gün karşi taraf bana daha çok bağlaniyor bir yandan zamanla olur diyorum diyer yandan ya olmazsa karşiya haksizlik olur diyede düşünüyorum ne yapacağim.

Yardimci olabilirseniz sevinirim görücü usulü sözlendim ve arkasindan imam nikahi kiyildi ben ilk başta evt dedim çünkü etkilendim ama şuan o kadar kafam karişik o kadar karişik ki ne yapacağimi bilmiyorum karşimdaki insan çok iyi dürüst sabirli banada bir o kadar değer veriyor ama bende ona karşi hiçbir his yok ona şuan sadece iyi bir arkadaş gözüyle bakabiliyorum evliliğe karşi soğuk olduğumuda soylebilirim ama başta yok demek istemedim, her geçen gün karşi taraf bana daha çok bağlaniyor bir yandan zamanla olur diyorum diyer yandan ya olmazsa karşiya haksizlik olur diyede düşünüyorum ne yapacağim.

Neden hemen imam nikahi kiydiniz ya?? Nisanlanma dönemi birbirini tanima donemidir.
Cok yanlis yapmissiniz coook.
Nisani bozmak kolaydir ama nikahi bozmak hic kolay degildir..

Neden hemen imam nikahi kiydiniz ya?? Nisanlanma dönemi birbirini tanima donemidir.
Cok yanlis yapmissiniz coook.
Nisani bozmak kolaydir ama nikahi bozmak hic kolay degildir..

Inan benim içinde herşey çok çabuk gelişti ve zaman geçtikçe vazgeçmek ne kadar doğru olur diye düşünür oldum çünkü karşi taraf bana baştan beri çok değer veriyor bende karşilik vermek istiyorum ama elimde değil 6 ay oldu ve ben hala alişamadim

Inan benim içinde herşey çok çabuk gelişti ve zaman geçtikçe vazgeçmek ne kadar doğru olur diye düşünür oldum çünkü karşi taraf bana baştan beri çok değer veriyor bende karşilik vermek istiyorum ama elimde değil 6 ay oldu ve ben hala alişamadim

Peki sen neden alisamiyorsun? Vakit gecirseniz? Sevmeye calissan? Zaten iyiymis falan. Asil sorun ne??
Yani seni ondan iten sey neden en basta itmedi de kabul ettin??

Peki sen neden alisamiyorsun? Vakit gecirseniz? Sevmeye calissan? Zaten iyiymis falan. Asil sorun ne??
Yani seni ondan iten sey neden en basta itmedi de kabul ettin??
Asil sorun bende evlilik korkum vardi başlarda nasil yaparim ederim diye düşündüm birde herkes düğünü fazla ertelemeyelim diyince ben iyice panikledin Allahtan düğünü erteledik, şuan işte bir araya gelince bi soğukluk var aramizda bende çözemedim.

Ben anlattıklarından karşındakini sevmediğini çıkarttım, sevmediğin birisiyle bir ömür geçirmekten de korkuyorsun bence. Eğer sevmediğini kabul ediyorsan bence bitirmelisin. Sevmediğin biriyle evlilik yürür mü hiç?

evlenmeden evvel imam nikahını yapmanız büyük hata..
peki ya simdi ne yapacaksınız ?
ayrılacak mısınız? yoksa sevmediginiz biriyle evlenecek misiniz ?

Ben anlattıklarından karşındakini sevmediğini çıkarttım, sevmediğin birisiyle bir ömür geçirmekten de korkuyorsun bence. Eğer sevmediğini kabul ediyorsan bence bitirmelisin. Sevmediğin biriyle evlilik yürür mü hiç?

Sevmediğinle evlilik yürümez evt ben birdaha böyle biri karşima çikarmi diye düşünüyorum iyi yönlerini düşünüyorum herşeyiyle çok iyi benimle bir arkadaş gibi ama onun bana karşi olan duygulari bende yok sadece aliştim.

Kendisi bana çok değer veriyor bende ona karşilik vermek istiyorum ama olmuyor.
ne kadar süredir birliktesiniz?
düğün ne zmn ?
bu insanla ömür geçer demelisin evlenmek için ..
evlenmek için evlenilmez ..

yaşlarınız kaç ?
kariyerler benzermi?
huyu suyu ?
saygı ve ilgisi ?
sadık mı?
çalıskan ve ahlaklı mı?

bunlar evetse evlilik olabilir ..

ama sevmeden olmazki ..

yaşlarınız kaç ?
kariyerler benzermi?
huyu suyu ?
saygı ve ilgisi ?
sadık mı?
çalıskan ve ahlaklı mı?

bunlar evetse evlilik olabilir ..

ama sevmeden olmazki ..
Bana çok değer veriyor ne desem onu yapiyor sikintilarimi dinler çözüm bulmaya çalişir çok efendi ahlakli biri mesleğide var ikimizde okul yönünden ayni seviyedeyiz, ona aliştim onunla arkadaş gibiyiz ama yeterli olur mu bilmiyorum.

Bana çok değer veriyor ne desem onu yapiyor sikintilarimi dinler çözüm bulmaya çalişir çok efendi ahlakli biri mesleğide var ikimizde okul yönünden ayni seviyedeyiz, ona aliştim onunla arkadaş gibiyiz ama yeterli olur mu bilmiyorum.
Buna sen karar vereceksin. .

insan yeri geliyor çok sevdiği, ölüp bittiği adamla baş edemiyor...
zıt düşüncelere sahip olabiliyor..

bir de sevmezse, evlilik tahammül edilemez gibi geldi bana :KK64:

Zamanla seversin. Bulmuşta buluyor gibisin. Aşık olupta aşık olduğindan nice kazik yiuen yüzlerce vaka var burada.

Bunun dışında;
İmam nikahı diye bir şey yok. Dini-İslami nikah var.

İslami nikahın 2 şartı vat
1- icab ve kabul (teklif eden ve kabul eden)
2-ilan ya da 2 şahit.

Bu nikahı reşit olan herkes kıyabilir imam olması şart değildir.

ancak en önemli konu şudur.

Ulkemizde resmi nikah olmadan bir imam nikah kıyamaz. Kıyasarsa şikayet vb. durumarda o imamın başı ağrır...

insan yeri geliyor çok sevdiği, ölüp bittiği adamla baş edemiyor...
zıt düşüncelere sahip olabiliyor..

bir de sevmezse, evlilik tahammül edilemez gibi geldi bana :KK64:
Ona karşilik vermek istiyorum kendisinede söyledim olmuyor dedim zaman göstericek ama sende haklisin.

Son düzenleme:
X