- 8 Eylül 2025
- 306
- -64
- 13
- 34
- Konu Sahibi silentvega
Bozdursam Tam altına çevirsam sizce mantıklı mı yoksa bu şekilde mi biriktirmek daha mantıklı uzun vadeli biriktirmeyi düşünüyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Acil durum için biriktirmiyorum acil durum param var öyle kenara koymak için kenarda dursun diye biriktiriyorum geleceğe yatırım olsun ne bileyim fuzuli harcamamak için Dediğin mantıklı evet olabilir teşekkür ederimgram altinlarini tam altin yapma bosu bosuna grami alirken degeri duser ceyregi satarken artar.
ama sey yapabilirsin, ben oyle yapiyorum. 5 gram olunca git hepsini ver 5 gramlik al 10 gram olunca hepsini ver 10 gramlik al. boylece yer de kaplamaz (ama acil durum paran yoksa, altinlarina guveniyorsan yapma çünkü sonra tamamını bozdurmaj zorunda kalirsin daha azina bile ihtiyacın olsa)
gerek yok alım satım derken boşu boşuna zarar edeceksin.Bozdursam Tam altına çevirsam sizce mantıklı mı yoksa bu şekilde mi biriktirmek daha mantıklı uzun vadeli biriktirmeyi düşünüyorum
Kuyumcuya kazandırırsınız?Bozdursam Tam altına çevirsam sizce mantıklı mı yoksa bu şekilde mi biriktirmek daha mantıklı uzun vadeli biriktirmeyi düşünüyorum
Bilmiyorum ki yapanlar var mantıklımı acaba dedim o yüzden sordum zaten yani böyle birleştirip tam yapanlar var çok anlamıyorum açıkçası yeni biriktirmeye başladımKuyumcuya kazandırırsınız?
Niçin böyle bir düşünceye sahip oldunuz?
Peki mesela beş tane 1 gram altını 5 gram altın yapsam zarar eder miyim?Yapmayınn gram gram olarak kalsınn zarar edersinizz az da olsaa
Peki mesela beş tane 1 gramı 5 gram yapsam zarar eder miyim?gerek yok alım satım derken boşu boşuna zarar edeceksin.
Peki mesela beş tane 1 gram altına 5 gram yapsam zarar eder miyimGram iyidir :)
Beş tane bir gram beş gram eder. Niye zarar edesiniz? Beş kere bir beş, zaten beş gram ediyor. Beş gram aldığında bütünlemis oluyorsun.Peki mesela beş tane 1 gram altına 5 gram yapsam zarar eder miyim
Kuyumcu kar istemez mi ?Beş tane bir gram beş gram eder. Niye zarar edesiniz? Beş kere bir beş, zaten beş gram ediyor. Beş gram aldığında bütünlemis oluyorsun.
Bundan sonrasını tam olarak alsanız?Bozdursam Tam altına çevirsam sizce mantıklı mı yoksa bu şekilde mi biriktirmek daha mantıklı uzun vadeli biriktirmeyi düşünüyorum
Bundan sonrasını tam olarak alsanız?
O da bir seçenek ama çeyrek altın daha karlı falan diyorlarBundan sonrasını tam olarak alsanız?
Bir sonraki ay yarım mı alsam böyle parça parça alınca çeyrek alıyorum Bazen yarım ya da tam alamadığım zaman üzerimde o kadar olmadığı zaman çeyrek alıyorum Sence yarım almak mı daha mantıklı yoksa çeyrek gram filan mı yani birkaç tane çeyrek ya da gram mı daha iyi yoksa tam ya da yarım mı alsam o konuda kafam karışıkBen şöyle yapıyorum gram verip bilezik alıyorum ya da külçe alıyorum elimde diyelim 10 gram altın var hepsini verip 1 tane alıyorum benim kuyumcum veriyor fark almadan. Geçen annem 10 çeyrek verdi yerine gramse aldı öyle fark ödemesi hiç
Mantıklı değilBilmiyorum ki yapanlar var mantıklımı acaba dedim o yüzden sordum zaten yani böyle birleştirip tam yapanlar var çok anlamıyorum açıkçası yeni biriktirmeye başladım
Beş tane bir gram beş gram eder. Niye zarar edesiniz? Beş kere bir beş, zaten beş gram ediyor. Beş gram aldığında bütünlemis oluyorsun.
Hepsi aynı altın yani sonuçta ne fark eder ki? Çeyrek 1.75 gram vs yarım 3 tam hesabı bilmiyorum. Ben gram alıyorum hepBir sonraki ay yarım mı alsam böyle parça parça alınca çeyrek alıyorum Bazen yarım ya da tam alamadığım zaman üzerimde o kadar olmadığı zaman çeyrek alıyorum Sence yarım almak mı daha mantıklı yoksa çeyrek gram filan mı yani birkaç tane çeyrek ya da gram mı daha iyi yoksa tam ya da yarım mı alsam o konuda kafam karışık