GSS (Genel Sağlık Sigortası ) Borcu Saçmalığı Off !!!

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
843
Bu saçmalıktan nasibimi almadım dıye sevınırken bugun şok oldum resmen kızlar..Şubat 2015ten bugune dek süper devletımıze olan borcum 1000 TL !!! İnanamıyorum şu an hala.Ne bir tebliğ geldi,ne haber verıldı.. Herkes gibi mağdur edildim.Gelir testim görunmuyormus, o yuzden benı g-2 grubundan borclandırmıslar: Gelırı asgarı ucretın 2 katına kadar olanlardanmısım,inanamıyorum..!Bu konuda ne yapmalıyım,bu yoldan geçmıs magdur arkadaslar yardımcı olabılır mı??
Şimdi ben 10 ay önce boşandım.Dönem dönem işe girip çıkmalarım oldu bu süreçte.Ayrıca,boşanan kadınlar babalarından zaten ssk'lı olmuyor mu?Ben öyle biliyorum.Gelir olarak nafakam var ve cocugum krese baslayacak nafakanın tümü zaten ona gidecek.Gelır testı yaptırsam ne olur sizce?Nasıl bir yol önerirsiniz.?

Benim de gecen sene uc bin liraydi borcum, gittim gelir testi yaptirdim. Dustu baya, simdi hatirlamiyorum rakami. Daha sonra da af muhabbetleri cikti, pesin odeme ile uc yuz tlye dustu. Haziran 2015 e kadar odemem gerekiyordu ama simdi de hic borcum gozukmuyor. Sormadim da gidip. Ama silinmis heralde.
İlk isin gelir testi yaptirmak olsun. İlla ki halledersin.
Askerdeki adama bile gss borcu cikarmislar, duyunca sok olmustum.

Son düzenleme:
Benim de gecen sene uc bin liraydi borcum, gittim gelir testi yaptirdim. Dustu baya, simdi hatorlamiyorum rakami. Daha sonra da af muhabbetleri cikti, pesin odeme ile uc yuz tlye dustu. Haziran 2015 e kadar odemem gerekiyordu ama simdi de hic borcum gozukmuyor. Sormadim da gidip. Ama silinmis heralde.
İlk isin gelir testi yaptirmak olsun. İlla ki halledersin.
Askerdeki adama bile gss borcu cikarmislar, duyunca sok olmustum.

Cnm herkes borclandırılmıstı benım de tum ögrencı kuzan yegen bırsuru cocuga 2bınden baslayan borclar cıkmıstı.Gelır testı aıle uzerınden hesaplanıyormus annem babam emeklı kendı evlerı falan daha da borclandırırlar benı boyle bı durumda degıl mı?
Hayır bir de tebliğ yapıldı falan yazıyor.Hanı nerde ben buraya bakmasam bunu göremezdım.Demek kımseye bıldırmeden senı kapsama alıyorlar..Bızler de ıse gırınce de gıdıp basvurmayınca hepsını caktırmadan borclu yapıyorlar.Cok sacma degıl mı.Gıtmesem mı gelır testıne.Af zamanı da gectı.Ben sahsen ıstegım dısında yapılan bu borcu odemeyı dusunmuyorum,zaten parasızım cocugum okula baslayacak.Ogrenım kredımı daha gecen yıl bıtırebıldım bır de bunu mu odeyecegım off:KK43::KK43::KK43:

gss hakkında yorum dahi yapmayacağım mantıksızlığı herkesçe aşikar. boşandıktan sonra babanız üzerinden sigortalı olabiliyorsunuz ama bunun için gidip kendinizi babanızın üzerine aldırmalıydınız. ama bir başvurun tekrarar gelir testi isteyin durumu anlatın belki borcun silinmesi gibi bir şansınız vardır.

Kpss ye hazırlandığımız dönemde eşimle işten çıktık, bekardık tabi o zamanlar. Gelir testi yaptırmamıza rağmen eşime 1600 küsür lira borç çıktı. Neymiş annesi babası emekliymiş, o yüzdenmiş borç. (İşçi emeklisi insanlar). Afla falan faizi silindi 1300 lira borç kaldı. Hala ödüyoruz. Bu arada 1 kez olsun hastaneye gitmedik. Hakkımız kime gidiyorsa helal etmiyoruz. Zehir zıkkım olsun.

kızlar bu borcu nerden öğreniyoruz yani nasıl anladınız borcunuzun olduğu bizde bakalım sonra başımız bide o derde girmesin.

kızlar bu borcu nerden öğreniyoruz yani nasıl anladınız borcunuzun olduğu bizde bakalım sonra başımız bide o derde girmesin.
e- devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. şifreniz yoksa ptt den şifre alıyorsunuz.
Gss süreci başladığından beri çocuklar kız olsa bile artık doğrudan baba üzerinden sigortalı olamıyorlar. yani kızlar eğer sigortalı işe girip çıkmadıysa.
Gss erkekler için, 18 yaşlarına girdikten sonra, eğer okumuyorlarsa direk başlıyor diye biliyorum. o yüzden başvuru şart.
şuan tv lerde fragmanları dönüyor. borç yapılanması ile ilgili. hatta yanlış anlamadıysam borçlar sfırlanıyor.
geliriniz evdeki tüm kişiler üzerinden oluyor. yani misal siz çocuksunuz çalışmıyorsunuz ama Gss için prim miktarınız ailenizin gelirine göre hesaplanıyor. yani devlet sizi Gss li yapıyor ama primi aileden almış oluyor.
bunlar bildiklerim.

Bu saçmalıktan nasibimi almadım dıye sevınırken bugun şok oldum resmen kızlar..Şubat 2015ten bugune dek süper devletımıze olan borcum 1000 TL !!! İnanamıyorum şu an hala.Ne bir tebliğ geldi,ne haber verıldı.. Herkes gibi mağdur edildim.Gelir testim görunmuyormus, o yuzden benı g-2 grubundan borclandırmıslar: Gelırı asgarı ucretın 2 katına kadar olanlardanmısım,inanamıyorum..!Bu konuda ne yapmalıyım,bu yoldan geçmıs magdur arkadaslar yardımcı olabılır mı??
Şimdi ben 10 ay önce boşandım.Dönem dönem işe girip çıkmalarım oldu bu süreçte.Ayrıca,boşanan kadınlar babalarından zaten ssk'lı olmuyor mu?Ben öyle biliyorum.Gelir olarak nafakam var ve cocugum krese baslayacak nafakanın tümü zaten ona gidecek.Gelır testı yaptırsam ne olur sizce?Nasıl bir yol önerirsiniz.?
Babanın üzerine geçmeniz için sgk başvuru yapıyorsunuz.

Ben de anlam veremedım gelır testı yaptırcam ama annem babam emeklı ev bızım dukkan kırası var nafakam var
ustune para alırlar korkuyorum resmen

Ben sgkya basvurmadan dırek sıgortalı olunuyor dıye bılıyordum bı yerde okumustum,üstelık 7 aydır da ssklı olarak devlet hastanelerınde muayeneye gıttım ben .
Bu devletın yaptıgı sey resmen hırsızlık degıl mı kızlar?Sonucta ben ayda 230 TL versem gıder bıreysel emeklılıge basvururum neden ıssız ınsandan para lıyorlar kı ustelık teblıgat dıyo nerde hanı tenlıgat bı kagıt haber gelmedı bana subattan berı doldurmuslar borcları ..Ben ogrenım kredısı ıcın yıllarca surundum bunu odemeyı dusunmuyorum sahsen!!
Cunkı ogrenımı oderken hıc ödemeyenlere af cıkıp herkes kurtulmustu ben durustlugumden odemek zorunda kalmıstım ıstemıyorum bunla ugrasmak durumum ıyı degıl zaten cocugumun kresı nafakaya esdeger olcak ek gelırım yok evden aldıgım kurus yok neden nerden ödeyeyım kı.Ise gırsem bıle odemem!

Son düzenleme:
X